Galeria TK/Bretonnia by Hero_lord [Last Uptade: 4.05.2008]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Galeria TK/Bretonnia by Hero_lord [Last Uptade: 4.05.2008]

Post autor: Hero_Lord »

Zacznę od tego że jestem początkującym.

Na początku chciałbym wam pokazać moje Dogsy czyli Ironów ;)
Liczę na parę słów krytyki. Co jakiś czas będę aktualizował.
Wszystkie ogry razem.
Obrazek
Zbliżenie sztandaru.
Obrazek
Zbliżenie sztandarowca.
Obrazek
Plecy typa z młotem.
Obrazek
Miecznik.
Obrazek
Miecz sztandarowca
Obrazek
Bok maczuganta.
Obrazek
Ekipa w Free Stylowym ustawieniu. :)
Obrazek

Mają być surowe komenty.
Nie patrzeć na podstawki

@down
Wiem że kiepskie foty bo mój aparat jakoś ostrości nie łapie. Gdzie ty tam masz nadlewki? Krwi specjalnie, rozmoczony blood red i rzeź jest xD. Inkiem będę jechał ale jaki wziąć ?
Ostatnio zmieniony 4 maja 2008, o 17:30 przez Hero_Lord, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

kiepskie foty...
no i zeskrob nadlewki :wink:
a ogólnie całkiem spoko, sporo krwi :twisted:
gdybyś teraz pojechał ich inkiem było by dużo lepiej

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Hero_Lord pisze: Gdzie ty tam masz nadlewki?
Wszędzie ;)
Zdjęcie 2: palce, sztandar
Zdjęcie 3: sztandar
Zdjęcie 4: np. beczka
Zdjęcie ostatnie - przypatrz się ;)

Ogólnie cieszyłem się z tytułu. Galeria TK :) Dopóki nie wszedłem... Tu nie ma TK ino jakieś łogry :P:P Wiem, wiem... Dogsy, ale ja chciałem TK ;P

Ogólnie to fatalne metaliki - bez washy... Reszta pomalowana z reguły na kolor bazowy - bez rozjaśnień i cieniowań... Średnio to trochę wygląda. W każdym razie dużo krwi... I fatalne fotki.

Może nie dawaj takich zbliżeń to aparat złapie Ci ostrość :)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Tak jak Ryu napisal - bardzo to wszystko podstawowe. Figurki nieoczyszczone, brak cieniowania.... mysle, ze powinienes zajzec do dzialu z poradnikami - napewno znajdziesz tam kilogramy przydatnych informacji :)

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Dzięki za rady, narazie jestem początkującym, poczytam sobie poradniki i będzie lepiej, i tak moje Tk wygladają gorzej ;) ale poczytałem trochę o ich malowaniu i powinno być lepiej.

Washy poprawie ;). krew specjalnie :) High Liche Priest zrekrutował łogry żeby zrobiły rzeź z wrednych ludzi. Nie łapie ostrości i tak coś się popsuło.

Edit: Ma ktoś może link do poradnika o robieniu podstawek do tombów i malowaniu kości i ogólnie TK? z góry thx

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

nadlewki....
nie moge zrozumieć czemu ludzienie usuwaja nadlewek ? przeciez to nei jest trudne szczegolnei przy platikowych modelach...a nie usunięte wygląda fatalnie...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

nie usuwają bo im sie nie chce.

ja nie ruszam modeli.
to nie jest konkurs malarski tylko żołnierzyki do gry.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Reyki pisze:nie usuwają bo im sie nie chce.

ja nie ruszam modeli.
to nie jest konkurs malarski tylko żołnierzyki do gry.
straszny wysiłek posiedzieć chwilę nad każdym 'ludzikiem do gry' :roll:
potem takie nieopiłowane wyglądają jak ostatni shit. nawet ludziki do gry warto zrobić tak, żeby to jakoś wyglądało.
a figurki mi się zupełnie nie podobają. nie piszę co jest źle, bo wszystko jest źle. najlepiej wrzuć ich do rozpuszczalnika, poćwicz i pomaluj jeszcze raz. bo to duże, rzucające się w oczy modele, a wyglądają paskudnie.

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Rozumiem rady ale gadasz ze wszystko brzydkie i że mam poćwiczyć. Może byc wytłumaczył co jest źle? Co poprawić.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Hero_Lord pisze:Rozumiem rady ale gadasz ze wszystko brzydkie i że mam poćwiczyć. Może byc wytłumaczył co jest źle? Co poprawić.
wybacz, ale zgodze sie z lunnem... a co jest zle...

1. metaliki - proponuje zrobic brazoway wash, a potem czarny...i an koniec krawedzie pociagnac mitrhilem...i to co wystaje po srodeczku...

2. skóra - cieniowanie...musisz pocwiczyc...kiedys sie wyrobisz...

3. krew...wygląda jakby chlopaki mieli fajrant po malowaniu jakiejs chałupy na czerwono i wracali do domu po robocie :P

radze poczytac poradniki na cmon...i sie zastosowac...bedzie lepiej ;]

Mort
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mort »

Lunn nie przesadzaj kolega się postarał a ty tylko mówisz że ci się nie podoba i koniec. Nie każdy maluje tak jak ty, pozatym jakby je wrzucił do rozpuszczalnika to by spawny z twgo wyszły .
Według mnie jak na początkującego całkiem znośne.....nielicząc tych nadlewów. Wiele początkujących maluje tak że wygląda jakby byli w farbce zamoczeni więc..... i jeszcze cienie jakieś by się przydało porobić.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Prawie idealni pod dipping ... :)
A ak poza tymi nadlewkami to przydaloby sie przynajmniej pocieniowac (juz nie koniecznie rozjasniac ale podstawowe cienie to mus)
Krew wyglada jak keczapik jakis z biedronki przydaloby sie ja przyciemnic "paskami" i dopiero nawrzucac na koniec taki jasny odcien.
metaliki to wiadomo do loszowania to standardowo ... mozna pordzewic je - jakis czisnacik by byl fajny do tego zabiegu albo bejca ;)
skora to zamiast samych cieni potrzebuje wyciagniecia i podcieniowania

Staraj sie nie stosowac tylko podstawowych kolorow

a i co do zdjec (sam nie robie najlepszych) zastabilizowac aparat wrzucic spora rozdzielczosc zoom optyczny i jak zlapie ostrosc pstryknac (najlepiej jeszcze przy swietle naturalnym) potem wykadrowac i obrocic jak trzeba :D

tyle

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

No, nareszcie jakieś rady :)
To moje 3 figurki i w porównaniu do moich TK to są piękne, ale i tak cała armia jeszcze z 5 razy w rozpuszczalniku się wykąpie.
Jak myślicie, mam full bitsów, poćwiczyć sobie na nich?
Jak to powiada brat, że łogry się popryskały różowymi perfumami za mocno.
Muszę to zmienić. metale mi słabo idą bo w TK prawie nikt ich nie ma :).

na stronie 52 w ab jest Suggested Paint Colours. Którą opcję wybrać?
Ps. Shining Gold jest zawsze taki ,,mokry" bo mnie to powoli wkurza.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Hero_Lord pisze: Jak myślicie, mam full bitsów, poćwiczyć sobie na nich?
Moja rada zbieraj bitsów jak najwięcej, wymieniaj się kupuj a potem buduj z nich niespotykane dzieła ( ja tak robie).
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

zrobię łogra z ręką warriora z TK i główką od bretonni.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

"Shining Gold jest zawsze taki ,,mokry" bo mnie to powoli wkurza"

zapewne chodzi ci ze ma zadka konsystencje ... co to za problem pedzelkiem przeniesc farbe na palete o odczekac troche az zgestnieje ???
chociaz tego odradzam...lepiej kilka razy pomalowac zadka fajba niz gestym glutem
Ostatnio zmieniony 3 maja 2008, o 22:31 przez Treevill, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Możesz spróbować pomieszać i powstrząsać farbę, czasami pomaga. Ale generalnie złote farbki GW są słabe i tak mają, że ciężko się nimi maluje.
jakby je wrzucił do rozpuszczalnika to by spawny z twgo wyszły .
Mówię o rozpuszczalniku do farb, DOT4 np.
Byłoby nawet znośnie, gdybyś nie zrobił tej krwi, ale niestety ona bardzo dużo psuje. I nadlewki, ajajaj... :)
Nie zrażaj się tylko maluj, czytaj poradniki - będzie tylko lepiej ;)

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Ten shining Gold zrobił się twardy glut i zamazałem Liche Priesta jak zamieszałem dlatego już wole malować mokrym.
Ta krew mi się podoba ale widzę ze reszcie nie, jak kupię red inka to to poprawię, nadlewki już usunięte ;)

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

ja krew robię tak, że wpierw maluję blood redem, potem mieszam blood reda z chestnuk inkiem, potem więcej inka a na końcu troszku czystego inka. Wygląda dość świeżo i soczyście :)

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Coś z TK, brzydkie, wiem poprawię

Rydwan bok
Obrazek
Przód rydwanów
Obrazek
King
Obrazek
King od tył