Smród, brud i ustawianie ligi pod ETC.

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Fisch pisze: Na pewno należała się Darkowi jakaś armia do grania
Przecież scimi mówił ze miał armię.
Fisch pisze: czy chociaż zmobilizowanie sędziego do zagrania i oddanie 100 punktow za sędziowanie 40 osobowego lokala/mastera
Nie przewidywałem sytuacji że nie będe miał nawet 40 osób (zresztą widac po liczbie zgłoszen). Fakt można było zmobilizować ludzi na granie, ale sedziow miałem defacto 3 (kowal był tylko na sobotę), Szymon i Gajowy tez chcieli premie, i jak tu ludzi pogodzić. Wiadomo że dla Darka ta premia była najważniejsza, ale musiałbym 2 ludzi pogonic do grania zeby ten miał premię :?.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Młody pisze:
Fisch pisze: Na pewno należała się Darkowi jakaś armia do grania
Przecież scimi mówił ze miał armię.
Armię miałem, ale nie miałem łuczników, których koniecznie Darek chciał. Jak wypisałem - 1350 to na luziku dało się z tego złożyć.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Bania pisze:Byłem na turnieju. Widziałem 1 osobe (Thurion) która opuscila sale.
tez bylem na turnieju i potwierdzam :wink:
a stalem caly czas przy stoliku bo ciekawilo mnie czy master bedzie czy nie.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Jedy Knight pisze:

Pospolite ruszenie, namawianie graczy by nie grali, osób tylko 38, nawet nie Master, tylko lokal.

Poooożar!! Paaaali sie!!! Tylko gdzie?

Oj Jacku, Jacku. A może najpierw dowody jakieś?

Ja tam się nie znam. O lidze wiem niewiele ( w zasadzie tylko tyle że jest). Na MM nie byłem. Ale jedno mogę poświadczyć: Młody namawiał wszystkich bardzo usilnie, aby na turniej stawić sie licznie. Sam nawet, nie mając wcześniej zamiaru przychodzić, zacząłem zastanawiać sie czy nie wpaść. Debatowaliśmy nawet z rafem nad tym. Jednak brak czasu i inne zajęcia nie pozwoliły nam przyjechać.

A tekst, że Darek Polit mógł zagrać armią Scimiego, ale nie zrobił tego bo mu ustawienie nie pasowało to mnie rozwalił na całego. A teraz wielkie pretensje że punkcików nie zarobił. Śmiech na sali. Może dobrze, że wypadł z Top 3 tej waszej śmiesznej ligi?

No ale nie chce na nim za bardzo psów wieszać póki nie przeczytam co sam ma do powiedzenia. Jeśli raczy coś napisać?

EDIT: a w ogóle to zmienił bym zasady zgłoszeń na mastery. Może wcześniejsza wpłata wejściówki skłoniła by do zastanowienia niektórych zanim się zgłoszą, a potem oleją turniej.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Poooożar!! Paaaali sie!!! Tylko gdzie?

Oj Jacku, Jacku. A może najpierw dowody jakieś?
Jakich jeszcze, k..., dowodów potrzebujesz? A zeznania poszkodowanych całą tą sytuacją to za mało? I sorry, ale nie wierzę w to, że organizator normalnego mastera poddałby się, gdyby było 39 graczy. Zawsze się tego jednego-dwóch grających jakoś ściągnęło, żeby chociaż 40 była. Skończenie na 38 graczach ma dla mnie wszelkie cechy świadomego i złośliwego działania.

A, i jeszcze jedno. Obrzydliwa jest taka postawa. Można się z wyższościa wypowiadać o lidze, dystansować się, bo tam sami ciśnieniowcy i wałkarze, co wszystkim dobrze wiadomo. Ale jak już się okazuje, że na własnym podwórku także dokładają swoją cegiełkę, to wtedy dopiero upominają się o "dowody" i udają, że nic się nie stało. No bo jak to, oszuści u nas? Panie, oszukują to dopiero na południe od Torunia, ale u nas to zawsze wszystko dobrze.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jankiel pisze: Jakich jeszcze, k..., dowodów potrzebujesz? A zeznania poszkodowanych całą tą sytuacją to za mało? I sorry, ale nie wierzę w to, że organizator normalnego mastera poddałby się, gdyby było 39 graczy.
A niby dlaczego mam ściągac kolejnych graczy ??
Przychodzi ile przychodzi, po co coś tu manipulować. Wychodzi na to że jakbym dopisał graczy (jak co poniektórzy robią na turniejach) to bym dobrze zrobił i by na mnie teraz psów nie wieszano.
No i nie wiem skad niektorzy wzieli tą historyjkę ze wysłałem kogos do domu. Gajowy ze mna siedział przy zapisach cały czas :roll: Podobnie jak ja nie stwierdził obecności 40,41,42 ani 43 osoby. Może ja o czymś nie wiem ?
Ostatnio zmieniony 4 maja 2008, o 16:12 przez Młody, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

to moze w koncu jakies propozycje kar?

rozumiem ze winny jest
a) Mlody - on organizowal i nie przyszli do niego gracze, wiec w gruncie rzeczy musi byc winny
b) Thurion - przyszedl na mastera ale na nim nie zostal. Dokladnie jak Darek Polit, ale jako ze mieszka blizej to zgrzeszyl
c) wszyscy gracze z Pomorza ktorzy nie stawili sie na turniej (nauka/praca/zycie osobiste to zazwyczaj tylko wymowki, uznajmy wiec wszystkich za winnych zaocznie)

Oczywiscie ironizuje. Poprostu takie pieprzenie dla samego pieprzenia nie ma sensu - szczegolnie ze znajac mentalnosc lwiej czesci osob tutaj jestem prawie pewien, ze nic sie nie stanie.
Albo propozycja kar i wskazanie winnych, albo klodeczka. Bo bicie piany 'bo my jestesmy ci dobrzy i sie brzydzimy blizej niesprecyzowanymi zbrodniarzami' to groteska

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

Moim zdaniem premia wyjazdowa zawsze powinna być liczona czy tmaster byl czy nie , nie było by problemu.

Ale wal młody wymyślił , nieprzeciętny pogratulować :):):):)
reaktywuje sie turniejowo aby oglądać łzy w oczach oszukanych , i nawtykać sędziom

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Jankiel nie solidaryzuje się ze Snotem dla samego faktu solidaryzowania. Łączy mnie z obecnym Snotem mniej więcej tyle co i Ciebie. Czyli niewiele. Tak samo jak z Ligą.
Myślę, że mogę więc występować jako osoba postronna. I tak też występuję. Twoje insynuacje w stosunku do mnie są więc bezpodstawne i chyba wynikają z własnego, chorego doświadczenia. Przykre.

Jak na razie nie przeczytałem w tym temacie nic co by wskazywało na celowy wałek Młodego. Wręcz przeciwnie. Jakieś insynuacje i wymysły nie pokryte konkretami.

Jedyny konkret to wypowiedz Gajowego, bezstronnego świadka wydarzeń.

Jak dla mnie wystarczy.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Wiesz co, wkurza mnie w ogóle cała ta sytuacja. Najpierw jakies pieprzenie o oszustwach, ale wszyscy nabieraja wody w usta, jeżeli chodzi o konkrety. Jacek wreszcie napisał, jak sprawa wyglądała. I oczywiście teraz dopiero mozna mu nawrzucać, że "brak dowodów", że "niczym nie poparte insynuacje", że "czcze wymysły". Dużo wygodniejsze są dla was jakieś anonimowe, nie sprecyzowane wały, bo wtedy można sobie zbiorowo powrzucać na ligę i jej czołówkę. Jak przychodzi do konkretów, to nagle jest mnóstwo niesłusznie pokrzywdzonych i oskarżonych.
Wolę niesłuszne oskarzenie i późniejsze sprostowanie Gajowego, od idiotycznych deklaracji na LL, że "w przyszłości dla oszustów pobłazania nie będzie" i ciężkiej atmosfery na koniec ligi. Fajnie, że przynajmniej się sprawa jako tako wyjaśniła. Przeszkadza Ci to, Christos? Wolałbyś, by przez następny sezon powtarzano po kątach, że na Pomorzu to sami oszuści? Zamiast wyjaśnić tą sprawę dogłębnie, to wolisz najechać na jedyną osobę, która miała odwagę ujawnić problem. Brawo.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jako osoba postronna się wypowiem ;-)
Młody pisze:
Jankiel pisze: Jakich jeszcze, k..., dowodów potrzebujesz? A zeznania poszkodowanych całą tą sytuacją to za mało? I sorry, ale nie wierzę w to, że organizator normalnego mastera poddałby się, gdyby było 39 graczy.
A niby dlaczego mam ściągac kolejnych graczy ??
hmm... Dlatego, żeby nie wyjść na dupnego organizatora, nie stracić mastera na następny sezon i nie nawyrężać zaufania do ośrodka?

Jestem przekonany, że przez to, że wyszedl LokalMind wiele osób będzie się wahało nad ewentualnym ponownym przyjazdem na Mastera.

Wszystko peace i no offence - chciałem tylko wykazać, że dzwonienie po kolegów kiedy nie przyszli ma jakiśtam sens ;-)

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Jankiel pisze:Zamiast wyjaśnić tą sprawę dogłębnie, to wolisz najechać na jedyną osobę, która miała odwagę ujawnić problem.
Ale jaki problem? Sam przyznajesz przecież...
Jankiel pisze:Wolę niesłuszne oskarzenie i późniejsze sprostowanie Gajowego

Jak dla mnie to więc tylko sranie w banie, a nie ujawnianie problemów.

Ale taplajcie sie dalej w swoim własnym bagnie.

EDIT:

co do mastera w Gdańsku. Po Snotkonie były dymy. Po MM są dymy. Najwidoczniej Gdańsk jeszcze nie dorósł do organizowania mastera (lub raczej cofnął sie w rozwoju bo kilka dobrych masterów tu mieliśmy). W przyszłym sezonie mastera tu nie będzie. No i dobrze. Może za jakiś czas sie chłopaki wyrobią. Przerwa na pewno sie przyda.

Dziękujmy Bogu za Wejherowo ;)
Ostatnio zmieniony 4 maja 2008, o 18:25 przez Christos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Młody pisze: A niby dlaczego mam ściągac kolejnych graczy ???
bo normalnie bys to zrobil? gdyby darek nie mial sedziowac to sciagnalbys gracyz tlyko dlatego zeb byl master? a ze wzgledu, ze i tak ci to nie poprawialo wyniku w lidze taka ilosc osob to nawet nie probowales? sam nie wiem jak na prawde z osobami, ktore wracaly bylo ale uwazam, ze darek nie wymyslil sobie tego na predce jako wyjasnienie czemu wrocil do warszawy.
ze crus mial nie sedziowac bo za duzo osob bylo do tego chetnych. Ja z kolei bylem poproszony do sedziowania bvo nie mial kto sedziowac. w takiej kolejnosci

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Shino pisze:ze crus mial nie sedziowac bo za duzo osob bylo do tego chetnych. Ja z kolei bylem poproszony do sedziowania bo nie mial kto sedziowac. w takiej kolejnosci
Wczesniej poprosiłem zbyszka zeby sedziował, miałem juz Karola, potem sie zgłosił Crus, w takiej kolejnosci ;). Zreszta chyba jak widac na dobre mu wyszło ze były zajete miejsca :roll:, fakt faktem ze kiedy Karlee czy shino się wycofali nie powiedziałem crusowi ze sa wolne miejsca, my fault :oops:
Zamiast wyjaśnić tą sprawę dogłębnie, to wolisz najechać na jedyną osobę, która miała odwagę ujawnić problem. Brawo.
Szkoda ze na złym przykładzie. :?
Ostatnio zmieniony 4 maja 2008, o 18:33 przez Młody, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Jankiel napisał:
Wolę niesłuszne oskarzenie i późniejsze sprostowanie Gajowego

Jak dla mnie to więc tylko sranie w banie, a nie ujawnianie problemów.
Jaja sobie robisz? A jak miałoby się pojawić dementi Gajowego, gdyby Jacek nie nagłośnił sprawy? Problem był, bo pojawił się nawet na LL. Nie udawaj, że nie. I dobrze, że przynajmniej próbuje się go wyjaśnić. A taplać się w bagnie mozna świetnie dzięki takiej postawie, jaką Ty prezentujesz.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Shino napisał:
ze crus mial nie sedziowac bo za duzo osob bylo do tego chetnych. Ja z kolei bylem poproszony do sedziowania bo nie mial kto sedziowac. w takiej kolejnosci

Wczesniej poprosiłem zbyszka zeby sedziował, miałem juz Karola, potem sie zgłosił Crus, w takiej kolejnosci Wink. Zreszta chyba jak widac na dobre mu wyszło ze były zajete miejsca Rolling Eyes, fakt faktem ze kiedy Karlee czy shino się wycofali nie powiedziałem crusowi ze sa wolne miejsca, my fault Embarassed
Organizator nie ma obowiązku robienia frekwencji na siłę, ma także prawo dobrać sędziów według własnego wydzimisia. To ze przyokazji Młodemu się tak opłacało, a Crusowi i Darkowi nie ... cóż życie.

Jedno jest zastanawiające. Myślę, że gdyby była armia dla Darka na MM to by nie odpuścił i zagrał za wszelką cenę, zamiast serwować sobie 14-sto godzinną podróż do Gdańska i z powrotem. Ta 100-wka za lokala bardzo by mu się przydała.

Apropo lokala widmo, to że się lokal nie odbył, a co za tym idzie wyniki nie zostały zgłoszone, chyba nie jest wałem? Mogą to potwierdzić Oskar i Dydu którzy przyjechali do nas towarzysko na sobotę i niedzielę. Osoby które całowały klamkę nie zgłaszały wcześniej swojej chęci uczestnictwa mimo próśb w temacie, a co za tym idzie nie dali nam żadnej szansy poinformowania ich o całej sytuacji. Aha i tych osób było..... sztuk jeden ;/
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ale napisałem przecież, że mogłem Darkowi pożyczyć, ale... nie odpowiadało mu to co miałem.

To tak trochę jakby - nie, nie pożyczę od ciebie tego imperium bo posiadasz tylko 1 czołg. Armia była, nawet mocna do pożyczenia.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Może dobrze, że wypadł z Top 3 tej waszej śmiesznej ligi?
Może rozwiniesz tę myśl to pośmiejemy się wszyscy razem.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Wystarczy że ja sie śmieję.

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

Czytam sobie od początku i myśle sobie "PZNP bis" :). Lige należałoby zlikwidować na rok czy dwa, tak dla odpoczynku. Ale jak znam życie to towarzystwo będzie trwało.

ps. Jako że całość jest niereformowalna, to proponuje wprowadzić małą zmiane: mianowiscie raz ustalony master jest masterem, niezależnie od późniejszej frekwencji. Z pewnością będzie mniej wałowania.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

Zablokowany