Nowy Deamonic Legion 2250
Nowy Deamonic Legion 2250
Bloodthister @ 550
Obsidian Armour [50]
Firestorm Blade [25]
Immortal Hatred [25]
Herald of Tzeentch @ 265
Bsb; 2 Magic level
Great Icon of Despair [75]
Master of Sorcery [25]
Spellbreaker [25]
Herald of Tzeentch @ 165
Magic level 2
Master of Sorcery [25]
Spellbreaker [25]
The Bluescribes @ 81
20 x Horror @ 283
Standard; Musician
Banner of Change [25]
10 x Horror @ 126
Musician
10 x Horror @ 126
4 x Screamer @ 120
4 x Screamer @ 120
6 x Flamers @ 210
6 x Flamers @ 210
Bluescribes działają lepiej nawet niż Great Standard of Sundering jako obrona antymagiczna - przeciwnik zastanowi się nad rzucaniem każdego spella (na turnieje limited wkładam 2go takiego samego heralda izmieniam sztandar armii na ten wyżej wymieniony). Master of Sorcery ponieważ (przynajmniej do momentu wydania uściślenia) mogę brać Lore of Tzeentch pozwalajace z małego maga rzucać mi najpierw Boon of Tzeentch, a potem Bolt of Change/Tzeentch Firestorm.Stwierdziłem tez ze screamery są lepsze of furii które tak naprawde żeby coś rozwalić potrzebują sporo farta,są więc użyteczne tylko jako mięso armatnie.A screamerami przeleca każdym oddziałem nad fastami przeciwnika i schowam sie jeszcze za lasem.Kończą to flamerzy którzy moim zdaniem są świetną jednostką i wspaniale zabezpieczaja flanki(s&s a potem 10 ataków S5 ).Jeśli ktos po trafieniu na mnie na turnieju chciałby mnie zabić za pg proszony jest o napisanie tego w temacie .
Obsidian Armour [50]
Firestorm Blade [25]
Immortal Hatred [25]
Herald of Tzeentch @ 265
Bsb; 2 Magic level
Great Icon of Despair [75]
Master of Sorcery [25]
Spellbreaker [25]
Herald of Tzeentch @ 165
Magic level 2
Master of Sorcery [25]
Spellbreaker [25]
The Bluescribes @ 81
20 x Horror @ 283
Standard; Musician
Banner of Change [25]
10 x Horror @ 126
Musician
10 x Horror @ 126
4 x Screamer @ 120
4 x Screamer @ 120
6 x Flamers @ 210
6 x Flamers @ 210
Bluescribes działają lepiej nawet niż Great Standard of Sundering jako obrona antymagiczna - przeciwnik zastanowi się nad rzucaniem każdego spella (na turnieje limited wkładam 2go takiego samego heralda izmieniam sztandar armii na ten wyżej wymieniony). Master of Sorcery ponieważ (przynajmniej do momentu wydania uściślenia) mogę brać Lore of Tzeentch pozwalajace z małego maga rzucać mi najpierw Boon of Tzeentch, a potem Bolt of Change/Tzeentch Firestorm.Stwierdziłem tez ze screamery są lepsze of furii które tak naprawde żeby coś rozwalić potrzebują sporo farta,są więc użyteczne tylko jako mięso armatnie.A screamerami przeleca każdym oddziałem nad fastami przeciwnika i schowam sie jeszcze za lasem.Kończą to flamerzy którzy moim zdaniem są świetną jednostką i wspaniale zabezpieczaja flanki(s&s a potem 10 ataków S5 ).Jeśli ktos po trafieniu na mnie na turnieju chciałby mnie zabić za pg proszony jest o napisanie tego w temacie .
-
- Chuck Norris
Mogles juz zachowac klimat armii tzenczowej i zamiast thirstera wtawic duzego ptaka.
Właśnie chodzi o to że Bloodthister jest moim ulubionym Characterem, a do tego całkiem nieźle rzeza.No i niemam nic co sprawuje sie dobrze w fazie walki, a ja chce kontrolować wszystkie fazy:
ruch - screamerzy
magia - heraldzi + horrory + bluescribes
strzelanie - flamersi
walka - bloodthister właśnie
ruch - screamerzy
magia - heraldzi + horrory + bluescribes
strzelanie - flamersi
walka - bloodthister właśnie
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork
Bluescribes wcale lepiej od Sundering niedzialaja. Ile bys tych kosci nie mial to i tak tylko 3 naraz uzyjesz bo masz niskie levele. Grajac VC mozesz zaczynac swoja ture z masa PD a ja i tak bede mial DD zeby powstrzymac ten 1-2 wazne czar i dalej mam nadzieje za miscasta. No i nowi heraldzi Tz do najszybszych nie naleza wiec kiedy przeciwnik nie chce isc do ciebie albo rozstawi sie bardzo szeroko masz problem z zasiegami.
W ataku masz samego BT bez cienia supportu w hth wiec raczej samego go do przodu nie wypchniesz pozostaje ci jedno czekac na przeciwnika
Widze ze masz nadzieje ze horrory z heraldem/heraldami przyjma szarze dzieki wardowi na 4+ ustaja a potem blodzio z boku/tylu i break -2 do leaderki
Mam pytanie co zrobisz jak przeciwnik do ciebie nie przyjdzie? 2 drugo levelowych pieszych magow jako poganiaczka srednio sie nadaje. No i horrory nawet z wardem do najtwardszych nie naleza.
Imho dowolna armia strzelajaca cie rozjedzie. 2 oddzialy skrimerkow ot troche zamalo jesli wziasc pod uwage ilosc krasnoludzkich maszyn. dajesz im mase czasu do strzelenia do blodzia albo zmuszenia go do chowania sie za lasem. Tak z 5-6 oddzialow latajacych na dzisiejsze realia wydaja sie dobra liczba
W ataku masz samego BT bez cienia supportu w hth wiec raczej samego go do przodu nie wypchniesz pozostaje ci jedno czekac na przeciwnika
Widze ze masz nadzieje ze horrory z heraldem/heraldami przyjma szarze dzieki wardowi na 4+ ustaja a potem blodzio z boku/tylu i break -2 do leaderki
Mam pytanie co zrobisz jak przeciwnik do ciebie nie przyjdzie? 2 drugo levelowych pieszych magow jako poganiaczka srednio sie nadaje. No i horrory nawet z wardem do najtwardszych nie naleza.
Imho dowolna armia strzelajaca cie rozjedzie. 2 oddzialy skrimerkow ot troche zamalo jesli wziasc pod uwage ilosc krasnoludzkich maszyn. dajesz im mase czasu do strzelenia do blodzia albo zmuszenia go do chowania sie za lasem. Tak z 5-6 oddzialow latajacych na dzisiejsze realia wydaja sie dobra liczba
Lataczy jest faktycznie dość mało - ale jak oba oddziały screamerów przelecą nad maszynerią dwarfów/strzelającymi oddziałami HE/innym zapleczem defensywnym i wszystko dostaje 8 hitów S5 to zazwyczaj jest po strzelaniu.A do tego momentu kryje się całą resztą.A co do grania z ofensem - jak do mnie nie podejdzie to on też nie wygra.A jak podejdzie to zostanie zmniejszony do takich rozmiarów że horrory powinny go przytrzymać.A gdy gram z VC to one sobie też nie poczarują, a bloodthister rozjeżdża ich wagon od boku więc powiniennem wygrać :> Faktycznie przydałoby mi się wsparcie do HtH, na przykład w postaci psów, ale niewiem co zdjąć.
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork
8 jesli nad jedna maszyna przeleca 2 oddzialy co niezawsze jest mozliwe. Niestety to nie jest 8 hitow w zaloge tylko w model maszyny wiec zaloga dostaje tylko na 5-6 znaczy 1/3 hitow. Wiec 3 osobowej obslugi raczej juz nie zdejmiesz a i z 2 moga byc problemy.
sadze ze wiecej zwykly stol ma 72 cale maly 48. Powiedzmy raz ci sie uda i wrog ustawi sie na tradycyjna strzelecka gorke. Ale w 2 bitwie juz sie naucza i wystawia sie bardzo szeroko wiec jak 2 maszyny na ture obejmiesz to super bedzie. Zreszta sa armie ktore zawsze rozstawiaja maszyny bardzo rosproszone zeby przeciwnik naraz wszystkich nie zdiol. No i na skrimerkach bedzie bardzo duza koncentracja ognia. Horrory jeszcze beda daleko a BT raczej starac sie bedziesz chowac na poczatku najlepszym celem beda wlasnie skrimerki z T3 i nie mowie tu o maszynach ale zwyklej strzelajacej piechocie. No bo czym chcesz zajac przeciwnika jak te skrimerki beda lataly wte i nazad?
same furie czy skrimerki nie rozwiarza problemu chyba
ja bym sie pierw zastanowil co ta armia ma robic bo jesli nie liczyc BT to taki udziwniony defens magiczny. wiec cos do tej rozpiski nie pasuje.
imho skrimerki sa za delkatne i za drogie w tej edycji a BT potrzebuje wsparcie wiec albo wywalesz je albo flamery a na ich miejsce pieski albo fieldy jak masz ochote moze bloodcrushery + oczywiscie furie.
Ja bym sie zastanowil co maja ci heraldzi robic z bannerem o zasiegu 12 cali bardzo przydali by sie blisko BT podczas combatu wiec trzeba by ich przyspieszyc giftem z fly albo dysk/rydwan. Dysk ma ten + ze pk na gifty nie zajmuje i ciagle master of sorcery miec moga. Z 1 beasta moga nawet BT w combacie pomoc jak wejdzie . Albo moze herald innego boga slaanesha z syrena albo co. Wazne zeby rozpiska byla wmiare spojna.
ja bym sie pierw zastanowil co ta armia ma robic bo jesli nie liczyc BT to taki udziwniony defens magiczny. wiec cos do tej rozpiski nie pasuje.
imho skrimerki sa za delkatne i za drogie w tej edycji a BT potrzebuje wsparcie wiec albo wywalesz je albo flamery a na ich miejsce pieski albo fieldy jak masz ochote moze bloodcrushery + oczywiscie furie.
Ja bym sie zastanowil co maja ci heraldzi robic z bannerem o zasiegu 12 cali bardzo przydali by sie blisko BT podczas combatu wiec trzeba by ich przyspieszyc giftem z fly albo dysk/rydwan. Dysk ma ten + ze pk na gifty nie zajmuje i ciagle master of sorcery miec moga. Z 1 beasta moga nawet BT w combacie pomoc jak wejdzie . Albo moze herald innego boga slaanesha z syrena albo co. Wazne zeby rozpiska byla wmiare spojna.
Screamery są faktycznie lipne :/ głównym problemem jest cena nieproporcjonalna do ich możliwości. 20 horrorów też nie spełnia swojej roli.Nowa wersja rozpiski wygląda tak:
Bloodthister @ 540
General
Axe of Khorne [25]
Firestorm Blade [25]
Immortal Hatred [25]
Armour of Khorne [15]
Herald of Tzeentch @ 240
BSB; Lore of Tzeentch
Master of Sorcery [25]
Spellbreaker [25]
Great Standard of Sundering [50]
Herald of Tzeentch @ 140
Lorde of Tzeentch
Master of Sorcery [25]
Herald of Tzeentch @ 140
Lorde of Tzeentch
Master of Sorcery [25]
10 x Horror @ 126
Musician
10 x Horror @ 120
10 x Horror @ 120
5 x Furia @ 60
5 x Furia @ 60
5 x Flesh Hound of Khorne @ 175
5 x Flamer @ 175
5 x Flamer @ 175
Dodałem psy i furie które naprawdę wyczyniają cuda. Co o niej myślicie??
Bloodthister @ 540
General
Axe of Khorne [25]
Firestorm Blade [25]
Immortal Hatred [25]
Armour of Khorne [15]
Herald of Tzeentch @ 240
BSB; Lore of Tzeentch
Master of Sorcery [25]
Spellbreaker [25]
Great Standard of Sundering [50]
Herald of Tzeentch @ 140
Lorde of Tzeentch
Master of Sorcery [25]
Herald of Tzeentch @ 140
Lorde of Tzeentch
Master of Sorcery [25]
10 x Horror @ 126
Musician
10 x Horror @ 120
10 x Horror @ 120
5 x Furia @ 60
5 x Furia @ 60
5 x Flamer @ 175
5 x Flamer @ 175
Dodałem psy i furie które naprawdę wyczyniają cuda. Co o niej myślicie??
PG w czystej postaci Mocna co tu duzo mowic.
Orki, oreczki, orczyce i orczątka Dla koazdego cos milego
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906