Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
Ale to będzie army list mortali, mający na celu wskazanie na jakich zasadach wkomponować do mortali demony. Tak mi się wydaje aczkolwiek pada zdanie - "This means the HoCh army book can no longer be used". Z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby w listę wsadzili wszystkie nowe zasady, bo kto potem kupi army booka? ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Temple Guard
- Falubaz
Mam tego WD i rozumiem, że nie będzie to żadna lipa, ale porządny Army List. A Army Book pewnie będzie zawierał zmieniony, bogatszy, poprawiony Army List - na to bym stawiał.Mauler pisze:Ale to będzie army list mortali, mający na celu wskazanie na jakich zasadach wkomponować do mortali demony. Tak mi się wydaje aczkolwiek pada zdanie - "This means the HoCh army book can no longer be used". Z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby w listę wsadzili wszystkie nowe zasady, bo kto potem kupi army booka?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Czyli jak wyjdzie WD, AB booka wyrzucamy do kosza i gramy na WD? Czy to bedzie cos ala errata?
Orki, oreczki, orczyce i orczątka
Dla koazdego cos milego ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
Ciekawe co wymysla moze smoka z 7 atakami:) Tylko z powodu dwoch glow bedzie mial ich 14
Orki, oreczki, orczyce i orczątka
Dla koazdego cos milego ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Book nie pójdzie do kosza bo na pewno zasady specjalne zostaną po staremu i one będą opisane w AB a nowym WD będzie tylko hasłowo opisane co i jak- np, wątpię żeby podawali od nowa definicje poszczególnych znaków. Pewnie zostanę też przedmioty z AB.
Pamiętam listę WE w Kronikach 2004- tam były statystki i koszty punktowe oddziałów oraz jakieś przedmioty.
I myślę, że wciąż będzie można w specjalach hord brać bestie.
Pamiętam listę WE w Kronikach 2004- tam były statystki i koszty punktowe oddziałów oraz jakieś przedmioty.
I myślę, że wciąż będzie można w specjalach hord brać bestie.
- Temple Guard
- Falubaz
Oprócz tego co zrobią z Warriorami bardzo interesuje mnie co zrobią z Knightami. Podobno mają trafić do Speciali. Mnie bardziej jednak martwi co innego. Ostatnio wyszły 2 przegięte kawalerie (Blood Knights, Bloodcrushers) i Choseni Chaosu stracili dzierżony wraz z Gralami tytuł najmocniejszej kawalerii. Coś mi się wydaje, że go nie odzyskają, bo aby tak było musieliby zostać ostro dopakowani, co z kolei zwiększyłoby mocno ich koszt. No, ale już w czerwcowym WD zobaczymy jak ich potraktowano (przynajmniej do wydania army booka).
Nie trzeba ich dopakowywać, wystarczy zmniejszyć koszt punktowy właśnie. Stosunek ceny oddziału do jego umiejętności według mnie powoduje jaki oddział jest.
A 45 pkt za chosena to jednak jest spore przegięcie, mimo ich zdecydowanej przydatności bojowej.
A 45 pkt za chosena to jednak jest spore przegięcie, mimo ich zdecydowanej przydatności bojowej.
- Temple Guard
- Falubaz
Przypomniałem właśnie sobie, że mają być nowe, plastikowe figurki Rycerzy Chaosu. Jest więc według mnie mocno prawdopodobne, że dostaną lance, bo bez nich za bardzo by odstawali od Blood Knights i Bloodcrushers. A z lancami mieliby S7 w szarży i S5 w kolejnych rundach walki (tak jak Blood Knights). Nie sądzę, by zostali z S5 w nowej edycji, bo to obecnie za mało jak na elitarną kawalerię. Ewentualnie mogą dostać lance przy obniżeniu siły do 4, wtedy mieliby S6 w szarży i S4 w kolejnych rundach walki, ale ja bym stawiał na S7/S5 ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Cholera jasna! Wszystkim moim rycerzom kroiłem lance po wyjściu 6 edycji, a teraz mam je przyklejać z powrotem? Jak dla mnie powinni dać im stałą siłę 6, 2 ataki i zostawić bez lanc ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- Temple Guard
- Falubaz
Spokojnie, z mojego powyższego posta bardzo prawdopodobną plotką (podaną na Warseer) jest to, że wyjdą plastikowi rycerze, wszystko inne to tylko moje przypuszczeniadebelial pisze:Cholera jasna! Wszystkim moim rycerzom kroiłem lance po wyjściu 6 edycji, a teraz mam je przyklejać z powrotem? Jak dla mnie powinni dać im stałą siłę 6, 2 ataki i zostawić bez lanc
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Przecież bazową siłę 6 mają bloodcrusherzy, a dodatkowo dwa ataki z siłą 5 od mountów, killing blow, strach i 2 rany - jakby rycerze mieli 2 ataki z siłą 6 + 1 atak z siłą 4 od mounta to chyba nie byłoby zbyt przesadzone nie?
- Temple Guard
- Falubaz
No tak, zapomniałem, że pojawił się oddział z bazową S6 - Bloodcrushers. Dla mnie w ogóle to trochę chore. Po raz pierwszy chyba kawaleria ma 2 rany. Na dodatek jeźdźcem jest Bloodletter z S6, T4, 2 atakami i 2 ranami, a ci na piechotę mają S5, T3, 1 atak i 1 ranę. Toż to już zupełnie inny wojak. Do tego save 4+... strasznie przekombinowani ci Bloodcrushers.debelial pisze:Przecież bazową siłę 6 mają bloodcrusherzy, a dodatkowo dwa ataki z siłą 5 od mountów, killing blow, strach i 2 rany - jakby rycerze mieli 2 ataki z siłą 6 + 1 atak z siłą 4 od mounta to chyba nie byłoby zbyt przesadzone nie?
Mnie ciekawi czy zostawią ulepszenia do Chosenów, czy też wrócą do wersji z poprzedniej edycji gdzie była tylko ta lepsza wersja wojowników/rycerzy. No i oczywiście kwestia marków, które u demonów działają już inaczej/ nie działają wcale...
- Temple Guard
- Falubaz
Czekamy do czerwcadebelial pisze:Mnie ciekawi czy zostawią ulepszenia do Chosenów, czy też wrócą do wersji z poprzedniej edycji gdzie była tylko ta lepsza wersja wojowników/rycerzy. No i oczywiście kwestia marków, które u demonów działają już inaczej/ nie działają wcale...
- Temple Guard
- Falubaz
No i ward save 5+, który potrafi zdziałać cuda. Ale wcale nie zachwycam się tymi 2W, właśnie niezbyt podoba mi się to, bo to odejście od tradycyjnej idei jednowoundowej ciężkiej kawalerii z savem 2+ lub 1+. Chcieli dac Demonom cięzką kawalerię, a ponieważ demony nie noszą zbroi to musieli coś wymyslić, by była ona w miarę przeżywalna. Wymyślili 2 rany i to, że Juggernaut daje save 4+... jakoś mi to nie podchodzi.trikk pisze:Temple Guard:
Co z tego, ze maja 2W, skoro mają 4+save \=? I kosztują 70 pkt od sztuki?
Hehe, a Lizaki mają magiczną broń za 35 punktów negującą ward save'y i zadającą Demonom 2 rany