o zasadach VC - czyli nowa edycja i zmiany z tym związane
Moderator: misha
Dziękuje za odpowiedż.
Czy np 3 lvl wamp ma invocation of nehek i do tego losuje 3 czary, czy w te 3 czary, które może mieć już jest wpisany invocation?
oraz czy może na ten sam unit rzucić 2 razy ten sam czar nawet jak się uda, np 2 x popychaczkę?
Czy np 3 lvl wamp ma invocation of nehek i do tego losuje 3 czary, czy w te 3 czary, które może mieć już jest wpisany invocation?
oraz czy może na ten sam unit rzucić 2 razy ten sam czar nawet jak się uda, np 2 x popychaczkę?
Mam 3 pytanie dotyczące Corps Carta. Jak się do niego strzela jeśli siedzi w nim nekromanta i jak się strzela jeżeli jest on w oddziale Zombii? I czy walka wręcz odbywa się z nim tak jak z rydwanem czyli atakujący wybiera kogo atakuje; nekromantę czy Corps Carta. I ostatnie jak rozdziela się rany dla Corps Carta z nekromantą kiedy dostanie z balisty, canona czy katpulty?
Jest traktowany jako monster wiec .. o ile nie jest inaczej napisane w armybooku to ze strzelania hity losujesza 1-4 cart,5-6 necromanta
W walce moze wybrac w co bije
Jak Corpse z necro jest w oddziale to nie mozna go wybrac na cel (oprocz armaty of course, katap i innych nie uzywajacych BS)... nie wiem tylko czy mu look out sir przysluguje wtedy...IMO tak...
pozdro.
W walce moze wybrac w co bije
Jak Corpse z necro jest w oddziale to nie mozna go wybrac na cel (oprocz armaty of course, katap i innych nie uzywajacych BS)... nie wiem tylko czy mu look out sir przysluguje wtedy...IMO tak...
pozdro.
a można sie dowiedziec gdzie to dokladnie jest napisane? bo niestety mam polskiego Army Booka i tam napisane jest by w ramach walki i poruszania sie traktowac CC jako potwora.... a jak napisane jest w RB potworów nawet dosiadanych przez postacie do jednostki przyłączać nie można.... tak mi sie wydaje przynajmniej
Tylko, jeżeli potwory te mają umiejętnosć latania (fly)Shogun pisze:a można sie dowiedziec gdzie to dokladnie jest napisane? bo niestety mam polskiego Army Booka i tam napisane jest by w ramach walki i poruszania sie traktowac CC jako potwora.... a jak napisane jest w RB potworów nawet dosiadanych przez postacie do jednostki przyłączać nie można.... tak mi sie wydaje przynajmniej