ja mysle ze 4/6 to system dzialajacy od bardzo dawna, dobry system, nie potrzebujacy zmian, twoja ironia nic w tej kwestii nie zmieniaShino pisze:zmienmy na 2 mastetry i 3 lokale... w koncu nie kazdy ma czas jezdzic na masterya i jako ze juz nie jestem na LL to chcialem napisac ze pomysl Dalmara z LL z zaliczaniem 5 masterow jest conajmniej smieszny, nie kazdy ma czas na jezdzenie tak czesto na mastery, nie mowaic o tym ze te 5 stanowi 50% wszystkich masterow, ja z trudem zagralem 4 mastery i 8 lokali, w sumie 12 turnijow i ciezko jest mi sobie wyobrazic abym mogl kiedykolwiek zagrac wiecej
Smród, brud i ustawianie ligi pod ETC.
Moderator: swieta_barbara
w tym momencie uwazam, ze jesli juz ktos chce zmieniac postac ligii, to trzebaby ja przebudowac od podstaw i stworzyc calkiem nowy system, co jak wiadomo spotka sie ogolnym napietnowaniem i wylaniem kubla pomyjow na wysuwajacego sie przed szereg osobnika. obecny ksztalt systemu jest chyba juz prawie zoptymalizowany, a zwiekszenie ilosci masterow liczacych sie do ligii nie przyniesie niczego dobrego ogolowi. juz lepiej zmniejszyc liczbe lokali do 5... moze to zaczeci niektorych do walki, chociaz nie sadze...
mozna kiedys zrobic probnie rownolegly ranking ligii oparty o jakies systemy w stylu tych ze snookera, czy z szachow albo innych podobnych, ale to jest juz zupelnie inna bajka
mozna kiedys zrobic probnie rownolegly ranking ligii oparty o jakies systemy w stylu tych ze snookera, czy z szachow albo innych podobnych, ale to jest juz zupelnie inna bajka
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
o zesz ty(nie Ty) w morde kopany... powalily mi sie tematy chyba
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Proponuję by podane tutaj turnieje z "dopiskami" zostały anulowane - tzn. ich wyniki nie zostały zaliczone do rankingu. Tak będzie chyba sprawiedliwie.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
glosujcie na LL, bo chyba zadnych kar co do zwałowanych turniejów nie ma wpisanych w regulamin ligi...Scimitar pisze:Proponuję by podane tutaj turnieje z "dopiskami" zostały anulowane - tzn. ich wyniki nie zostały zaliczone do rankingu. Tak będzie chyba sprawiedliwie.
Scimi- już po sezonie 07/08!
Nic już nie zrobisz temu co było.
Lepiej, zeby uwazac teraz w lidze 08/09 i na biezaco nie uznawac tych turow, gdzie beda wałki.
Wazne, ze temat zostal poruszony, wiadomo o co chodzi i... chyba tyle.
Pomysł Assassella załatwi sprawę
Lepiej, zeby uwazac teraz w lidze 08/09 i na biezaco nie uznawac tych turow, gdzie beda wałki.
mozliwe ze masz racje jak dlugo gram nie byl wyprobowywany zaden inny.thurion pisze:ja mysle ze 4/6 to system dzialajacy od bardzo dawna, dobry system, nie potrzebujacy zmian, twoja ironia nic w tej kwestii nie zmieniaShino pisze:zmienmy na 2 mastetry i 3 lokale... w koncu nie kazdy ma czas jezdzic na masterya i jako ze juz nie jestem na LL to chcialem napisac ze pomysl Dalmara z LL z zaliczaniem 5 masterow jest conajmniej smieszny, nie kazdy ma czas na jezdzenie tak czesto na mastery, nie mowaic o tym ze te 5 stanowi 50% wszystkich masterow, ja z trudem zagralem 4 mastery i 8 lokali, w sumie 12 turnijow i ciezko jest mi sobie wyobrazic abym mogl kiedykolwiek zagrac wiecej
A moze zrobic jeszcze inaczej. do ligi beda liczone punkty na 4/6 jak dotad a do euro zrobimy osobno 5 najlepszych masterow lub tylko turnieje na eurocomp? to by jednoczesnie zmniejszylo nacisk na premie sedziowskie i walowanie na lokalach na koniec ligi a jednoczesnie nie olalo ich do konca gdyz bylyby potrzebne do rankingu ogolnego
oczywiscie to tylko pomysl, ktory m.in. zalezy od ilosci turniei na eurocomp (powinny byc co najmniej 2 mastery czyli moze byc z tym ciezko)
Jak nic się nie zrobi ?? Kiedyś Legii zabrano mistrza po sezonie za wała w ostatnim meczu. Wszystko można - jak się wydało to i owo, to jedyną karą powinno być anulowanie takiego turnieju.Morrok pisze:Scimi- już po sezonie 07/08!
Tak patrzę i bliźniaczo mi to przypomina sytuację z Zagłębiem Lubin - sprawa ma być rozpatrzona ponownie, bo się okazało, że tylko w 4 z 8 ustawionych meczów dowody są miażdżące, a w 4 pozostałych takie sobie.
Nie zamiatajcie tego pod dywan Ligi 07/08. Ligo i psie Sabo - nie idźcie tą drogą.
Draconis - FOR EVER !!!
Zmienisz sposób wyłaniania składu na ETC i problem z głowy. Prawda jest taka, że tylko uchwała LL sprawia, że te TOP 3 jest takie ważne dla składu. Często bywało, że część składu to nie byli gracze nawet TOP 10. Więc czemu ma mieć na to wpływ miejsce w lidze ??Shino pisze:mozliwe ze masz racje jak dlugo gram nie byl wyprobowywany zaden inny.thurion pisze:ja mysle ze 4/6 to system dzialajacy od bardzo dawna, dobry system, nie potrzebujacy zmian, twoja ironia nic w tej kwestii nie zmieniaShino pisze: zmienmy na 2 mastetry i 3 lokale... w koncu nie kazdy ma czas jezdzic na mastery
A moze zrobic jeszcze inaczej. do ligi beda liczone punkty na 4/6 jak dotad a do euro zrobimy osobno 5 najlepszych masterow lub tylko turnieje na eurocomp? to by jednoczesnie zmniejszylo nacisk na premie sedziowskie i walowanie na lokalach na koniec ligi a jednoczesnie nie olalo ich do konca gdyz bylyby potrzebne do rankingu ogolnego
oczywiscie to tylko pomysl, ktory m.in. zalezy od ilosci turniei na eurocomp (powinny byc co najmniej 2 mastery czyli moze byc z tym ciezko)
Draconis - FOR EVER !!!
Jeśli chodzi o anulowanie wyników od strony technicznej nie ma problemu - jestem w stanie to zrobić bez większych problemów.
Także prośba do Scimitara - jak coś ustalicie wyślij mi na maila ID turnejów.
Także prośba do Scimitara - jak coś ustalicie wyślij mi na maila ID turnejów.
Tu szczerze mówiąc jestem zaskoczony. Nie jestem w stanie teraz sprawdzić listy graczy na Imperator akt 4, ale z tego co pamiętam, to było cholernie ciasno i spokojnie grało ponad 30 osób, więc nie wiem, po co kogoś dopisywać. O turnieju Maneaters w ogóle nie słyszałem, raczej nie odbywał się na śląsku. Może ktoś zwyczajnie ID gracza źle wpisał.thurion pisze:jest to doskonaly przyklad na to zebyscie sie Panowie w wiekszosci zastanowili nad soba zanim rzucacie psy na oszukistycznym pomorzu... jak juz kiedy powiedzialem, dopiski sa wszedzie, no moze poza wawa gdzie nigdy nie ma brakow frekwencyjnych i poznaniem, gdzie ma sie generalnie wylane w lige... (no i pewnie poza paroma osrodkami ktorych nie wspomnialem)Daro pisze:
2008-02-17 Maneaters Lokalny 21 - nawet nie wiem że taki turniej miał miejsce
2008-01-19 "La Final" Imperator akt 4 Lokalny 48 - byłem na chwilkę popatrzeć jak tam leci - sam nie grałem.
ale generalnie jestem ciekaw jakby ludzie przejrzeli ranking ci mniej aktywni ile walow by wyszlo na wierzch...
walow sie nie zlikwiduje, bo tkawia w ludzkiej mentalnosci, ktora ciezko zmienic, mozna probowac zmienic system tak aby walki dawaly jak najmniej, byly zwyczajnie nie oplacalne...
i o to bym apelowal
pzdr
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Widzę ze dyskusja o anulowaniu wyników za Obrona grodu Sambora V już sie rozpoczęła.
Wszystko fajnie i pięknie, ale chyba już trochę za późno na reakcje?
No chyba że walka o Top3 jeszcze się nie skończyła, bo widzę że anulowanie tego tura zmieni czołówkę ligi.
Ciekawe kto ma w tym interes??
No chyba że walka o Top3 jeszcze się nie skończyła, bo widzę że anulowanie tego tura zmieni czołówkę ligi.
HEHE No chyba, że poza Daro osoby pod nim też są dopisane.Paffeu pisze:już nie mówiąc o tym, że jak już się kogoś dopisuje, to na końcu (choć pewien nie jestem, nigdy tego nie robilem), tymczasem Daro ma z jednego turnieju 48 punktów, a z drugiego 21, więc coś tu nie gra.
A tak szczerze - wiadomo, że jak ktoś by kontrolował to raczej miejsca z końca stawki. W środeczku to już mniej podejrzane osoby są
@Christos - a co zmieni to anulowanie ?? Coś wyliczyłeś ?? bo mi się już na stronę nie chciało zaglądać. Ja tam interesu żadnego nie mam, poza takim by wypłukać to Szambo z ligi.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2008, o 09:33 przez Scimitar, łącznie zmieniany 1 raz.
top 3 sie nie zmieni..Christos pisze:Widzę ze dyskusja o anulowaniu wyników za Obrona grodu Sambora V już sie rozpoczęła.
a interes w tym wszystkim mam ja, bedzie mi sie lepiej spało
pozdrawiam
No pewnie, że za późno. Wał po tygodniu przestaje być wałem... Proszę Cie, nie wypowiadaj się już na temat ligi.Wszystko fajnie i pięknie, ale chyba już trochę za późno na reakcje?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.