Smród, brud i ustawianie ligi pod ETC.

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Jankiel pisze: No pewnie, że za późno. Wał po tygodniu przestaje być wałem... Proszę Cie, nie wypowiadaj się już na temat ligi.
Aż brak mi słów.

@Scimi - nigdy nie wchodziłem w szczegóły zasad punktacji, ale tak sobie pomyślałem, że brak 100 punktów za lokal coś tam może zmienić. Jeśli nie to sorry - mój błąd.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Christos - uważam cię za inteligentnego forumowicza - często masz inne spojrzenie na jakieś kwestie i bardzo dobrze. Ale w tym temacie piszesz takie bzdury, że aż krew mnie zalewa - idąc tokiem rozumowania - kradną ci samochód, policja po tygodniu znajduje złodzieja - też im powiesz "Dajcie już mu luz - minął tydzień, nic się nie stało" ?? Odpowiedz szczerze.

Nie ma przeterminowania dla wałków, a ukaraniem orgów powinno być wykluczenie z ligi na okres minimum 2 lat. Dla przykładu. Tak, żeby następny 'cfaniak' 2 razy pomyślał, czy dla paru punktów warto ryzykować. Gracze ucierpią ? Sorry - mówi się trudno - wolę, żeby cierpieli ci z zwałowanego turnieju, niż reszta - grająca na uczciwych turniejach, która o punkty walczy, a nie je sobie dopisuje.

Cytując Kazika: "Nie ma litości dla s***"... takie powinno być motto dla LL przy wyznaczaniu kar za dopisywanie graczy.

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

Scimitar pisze:Proponuję by podane tutaj turnieje z "dopiskami" zostały anulowane - tzn. ich wyniki nie zostały zaliczone do rankingu. Tak będzie chyba sprawiedliwie.
Ja akurat byłem na "La Final" Imperator akt 4, zdobyłem jakiś wynik, z punktami dla rankingu. Dlaczego chcesz mi te punkty odebrać ? Powiedz mi, co takiego ja zrobiłem. Bo jeżeli ktoś, gdzieś, kogoś dopisał to dlaczego ja mam za to bezpośrednio ponieść odpowiedzialność jako gracz, który sobie na ten turniej przyszedł?
Scimitar pisze:Ligo i psie Sabo - nie idźcie tą drogą.
Przepiękny cytat, można by powiedzieć że widać z kogo bierzesz przykład.
Jankiel pisze:wałów sie nie zlikwiduje, bo tkwią w ludzkiej mentalności
bo już pomijam fakt, że Daro dostał 48 punktów za dopisanie/pomyłkę w ID i cała sprawa jest śmieszna, a odpowiedzialność zbiorową możesz rozszerzać jak chcesz bo np:
ja proponuję żeby każdemu odebrać po jednym lokalu w tym sezonie, każdy wiedział że wicie,rozumicie, wałują,/dopisują/robią lokale pod siebie/ i nic nie zrobił - w związku z tym każdy jest winny bo dopuściliśmy do takiej sytuacji, w której jest przyzwolenie na takie praktyki

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

tak na marginesie - anulowanie tego tura wywali w ogóle z rankingu mojego kumpla, który dopiero zaczyna pogrywać i to był jego, jak na razie, jedyny tur. Mojemu kumplowi to wisi zapewne, ale komuś innemu może nie wisieć.

Smród pozostanie. I będzie się ciągnął jak się ciągnie.

Ja nie mówię żeby nic z tym nie robić (jak próbuje mi imputować Jankiel). Ale karanie Bogu ducha winnych graczy to chyba nie tędy droga.

Winny jak na razie jest tylko org. Sam się przyznał. Nie widzę póki co nic co wskazywało by na zaangażowanie w proceder któregoś z graczy.
Zastanówcie sie najpierw jak karać i kogo, zanim zaczniecie szarże z szabelka w dłoni.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ale to turniej orga sie wywala nie graczy... gracze nia maja zadnych wiekszych represji z tego powodu niz gdyby org wogole nie wyslal wynikow. Znaczy wyniki byly bledne i powinien je doslac jeszcze raz. nie zrobil tego w przeciagu 2 tygodnii to turniej niewazny tak mozesz to sobie tlumaczyc

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Odpowiedzialnosc zbiorowa moze i niesprawiedliwa, ale skuteczna i prosta.
nikt stad nie ma sił i mozliwosci by dochodzic kto i w jakim stopniu zawinił.. odpowiedzianosc poniosa uczestnicy turnieju.. jesli komus az tak zalezalo na tych punktach to nastepnym razem osobiscie przypilnuje organizatora, by nie dopisywał nikogo..w ten sposob srodowisko lokalne oczysci sie samo, bez koniecznosci ingerencji kogos innego (własnie, kogo?).

ma ktoś moze jakies lepsze i skuteczniejsze rozwiazanie? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Asassello pisze: jesli komus az tak zalezalo na tych punktach to nastepnym razem osobiscie przypilnuje organizatora, by nie dopisywał nikogo..

To chyba żarty jakieś? Koleś przychodzący pierwszy raz na tura, nie znający w zasadzie nikogo (oprócz może osoby która go wprowadziła) ma stać nad orgami i patrzeć im na ręce??

Zastanów się jeszcze raz nad tym co napisałeś.

Zapominacie o tym, że winny jest. Org sam się przyznał. I to jest jedyny pewnik jaki występuje w sprawie. Reszta to domysły i pomówienia.

Chcecie sprawiedliwości to ukarzcie winnego.

W przeciwnym razie to tylko zabawa dzieci w piaskownicy.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

koles przychodzacy pierwszy raz na tura ma gdzies punkciki do ligi (jak sam napisałes w wypadku Twojego kolegi) - wiec ja tu nie widze zadnego problemu - czy bedzie mial te punkty czy tez ich nie bedzie miał.. co za roznica.

organizator zostanie ukarany.. jego turniej nie zostanie zaliczony do ligi. co wiecej mozna zrobic.. zbanowac orga, by w okolicy juz zaden turniej nie powstał?
lepiej by turnieje były, a gracze sami beda kontrolowali swego organizatora..
chyba ze chcesz sie zglosic na ochotnika do jezdzenia po Polsce i sprawdzania czy wszystko jest OK na lokalach?
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Kruti napisał:
Robson napisał:
Niestety niektórym nie wystarczyłoby nawet 4-5 miejsce w lidze

Ale dlaczego? Rolling Eyes

1. gra "niewlasciwa" armia - zajeta przez kogos "lepszego"
2. nie jest bardzo dobrym kolegą nikogo z top3 Wink
3. jest bardzo sklócony z kimś z top3 Wink
4. Gra nie tą armią jaką potrzebujemy
5. Jest niemiły :P

Co do wybierania składu tylko po turniejach na:
1 Euro comp lub
2 same Mastery
to słabe pomysły.

1. Nie każdy gracz w składzie ma za zadanie robić same maski. przykładowo gracz WE, Dwarf lub Chaos dwarf ma bronić remisów i taką ma do tego złożoną rozpiskę i mimo małej ilości punków na koniec WTC jest graczem niezbędnym dla drużyny. Tą samą rozpiską nie wygra natomiast żadnego singlowego mastera na Euro comp score...
2. Jeżeli wygram Strategikon 2x1200pkt, Lublin 1666pkt i Masterminda 1200pkt z zamianą armi, byłbym pewniakiem do reprezentacji na truniej 2250 CS ... dlaczego?

Wybieramy po prostu najlepszych biorąc pod w uwagę wiele kryteriów.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Christos pisze:
Asassello pisze: jesli komus az tak zalezalo na tych punktach to nastepnym razem osobiscie przypilnuje organizatora, by nie dopisywał nikogo..

To chyba żarty jakieś? Koleś przychodzący pierwszy raz na tura, nie znający w zasadzie nikogo (oprócz może osoby która go wprowadziła) ma stać nad orgami i patrzeć im na ręce??

Zastanów się jeszcze raz nad tym co napisałeś.

Zapominacie o tym, że winny jest. Org sam się przyznał. I to jest jedyny pewnik jaki występuje w sprawie. Reszta to domysły i pomówienia.

Chcecie sprawiedliwości to ukarzcie winnego.

W przeciwnym razie to tylko zabawa dzieci w piaskownicy.
Nie bądź śmieszny Christos. Dowodów nie ma - org wziął winę na siebie, ale czy jesteś tak naiwny, żeby wierzyć, że dopisał te punkty ot tak z siebie samego. Czy dla chłopaków z Tczewa te 5-10 punktów więcej do ligi zrobi różnicę ?? Nie, dlatego w ich interesie raczej nie było dopisanie kolegów. Sami pewnie też raczej by na to nie wpadli. Ktoś im pomysł podsunął, chcąc być koleżeńscy wobec przyjezdnych kolegów, dopisali. Bo z kolei banowanie organizatora, czy też klubu organizującego nic tu nie naprawi, a spowoduje, że lokalne środowisko graczy przestanie się rozwijać - będą grać tylko ze sobą.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ale karanie Bogu ducha winnych graczy to chyba nie tędy droga.
Gracze są karani przypadkowo, jeżeli organizator nie zgłosi w ogóle wyników o ligi. Wystarczy przejrzeć poprzedni spis turniejów (teraz chyba niestety niedostępny), by zobaczyć, że koło 30% turniejów nie zostalo zaliczonych, bo ktoś za późno zgłosił lub za późno dosłał wyniki.

Nie chcę karać wszystkich za dopisywanie. Nawet nie sądzę, żeby wskazane było teraz anulowanie wyników tych oszukańczych lokali. Ale wkurza mnie podejście "a, to było dawno, zapomnijmy o sprawie", bo automatycznie jest usprawiedliwieniem wszystkich przekrętów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Scimitar pisze: Nie bądź śmieszny Christos. Dowodów nie ma - org wziął winę na siebie, ale czy jesteś tak naiwny, żeby wierzyć, że dopisał te punkty ot tak z siebie samego. Czy dla chłopaków z Tczewa te 5-10 punktów więcej do ligi zrobi różnicę ?? Nie, dlatego w ich interesie raczej nie było dopisanie kolegów. Sami pewnie też raczej by na to nie wpadli. Ktoś im pomysł podsunął, chcąc być koleżeńscy wobec przyjezdnych kolegów, dopisali.
Jak pisałem wcześniej - to są domysły. Złap kogoś za rękę albo przyprowadź naocznych świadków. Będziemy mogli rozmawiać.
Scimitar pisze:Bo z kolei banowanie organizatora, czy też klubu organizującego nic tu nie naprawi, a spowoduje, że lokalne środowisko graczy przestanie się rozwijać - będą grać tylko ze sobą.
Nie mówiłem o banowaniu tylko ukaraniu. Np uciąć winnej osobie punkty czy coś takiego. Namawiany czy nie to organizator zafałszował wyniki. Ukarzcie go to następnym razem prawdopodobie tego nie zrobi.
Jankiel pisze: Ale wkurza mnie podejście "a, to było dawno, zapomnijmy o sprawie", bo automatycznie jest usprawiedliwieniem wszystkich przekrętów.
Ale dlaczego za wszelką cene chcesz wcisnąć w moje usta coś czego nie powiedziałem?
Napisałem, że juz trochę za późno w kontekscie zmiany kilkunastu/kilkudziesięciu osobom wyników po zakończeniu ligi. Takie rzeczy jesli juz trzeba robić to w miare na bierząco, a nie po fakcie. Tym sposobem dojdziemy kiedyś do sytuacji, gdzie niezadowolone z ostatecznych wyników osoby beda na siłe szukać haków, aby ugrac coś dla siebie.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Niezaliczenie tura nic nie zmieni Scimi. Liga już minęłą, myślę że orga trza zbanować na jakiś okres czasu, żeby sam się nie liczył do ligi (powiedzmy pół roku, lub cały okres ligi)

A tak to cofnięcie turnieju nic nie zmieni, bo kładą laskę na miejsce teraz (powiedzmy) a ban da po łapach. Ale oczywiście zostawmy możliwość organizowania turów i zgłaszania ich- to jest potrzebne.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2008, o 11:53 przez Morrok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

IMO jeśli sprawa jest oczywista, jak wyżej podane przykłady, to należałoby skorygowac wyniki. I o wszystim poinformowac na forum publicznym, co napietnowaloby nieuczciwych orgów.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Jak nic nie zmieni ?? Zabierze punkty prawdopodobnie tym, co mieli interes w dopisaniu. A tak - zbanowany org nic nie dopisze w przyszłości, ale zrobi to kto inny.

To, że ktoś kogoś wysłał z łapówką, to dla wielu istotniejsze jest złapanie tego który osobiście tę łapówkę dawał, zamiast tego kto to inspirował i zaplanował ?
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Scimitar pisze:Jak nic nie zmieni ?? Zabierze punkty prawdopodobnie tym, co mieli interes w dopisaniu.
I przy okazji wszystkim pozostałym.
Scimitar pisze:A tak - zbanowany org nic nie dopisze w przyszłości, ale zrobi to kto inny.
Wiedząc, że może zostać ukarany? Niesądze.

To właśnie odstrasza większość ludzi od popełniania przestępstw. Nie hamulec moralny, ale widmo kary nad głową.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

jak gracze bede patrzyli orgowi na rece tez pewnie nikogo nie dopisze, bo to nad graczami bedzie wisiało widmo kary :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Christos pisze:
Scimitar pisze:Jak nic nie zmieni ?? Zabierze punkty prawdopodobnie tym, co mieli interes w dopisaniu.
I przy okazji wszystkim pozostałym.
Scimitar pisze:A tak - zbanowany org nic nie dopisze w przyszłości, ale zrobi to kto inny.
Wiedząc, że może zostać ukarany? Niesądze.

To właśnie odstrasza większość ludzi od popełniania przestępstw. Nie hamulec moralny, ale widmo kary nad głową.
Ale w moim odczuciu to karanie akurat nie tego winnego. Ale tak, ukarzmy kogoś dla przykładu, kto był na tyle głupi, że posłuchał podszeptów innych i sumienie od razu czyste i spokojne - Liga czysta i przejrzysta. Podobnie myśleli włodarze naszego futbolu - a co się dowiadujemy ?? Że prokuratura zbiera dowody na kolejne 17 !! klubów, bo już się czegoś doszukała na ich temat.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Robson pisze:
Co do wybierania składu tylko po turniejach na:
1 Euro comp lub
2 same Mastery
to słabe pomysły.

1. Nie każdy gracz w składzie ma za zadanie robić same maski. przykładowo gracz WE, Dwarf lub Chaos dwarf ma bronić remisów i taką ma do tego złożoną rozpiskę i mimo małej ilości punków na koniec WTC jest graczem niezbędnym dla drużyny. Tą samą rozpiską nie wygra natomiast żadnego singlowego mastera na Euro comp score...
2. Jeżeli wygram Strategikon 2x1200pkt, Lublin 1666pkt i Masterminda 1200pkt z zamianą armi, byłbym pewniakiem do reprezentacji na truniej 2250 CS ... dlaczego?

Wybieramy po prostu najlepszych biorąc pod w uwagę wiele kryteriów.
skoro nie chodzi w teamie o to zeby zakladac same maski to jak rozumime kwestionujesz idee top3 wybiera sklad etd i sie ze mna zgadzasz, ze trzeba to zmienic tak?

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Scimitar pisze: Ale w moim odczuciu to karanie akurat nie tego winnego. Ale tak, ukarzmy kogoś dla przykładu, kto był na tyle głupi, że posłuchał podszeptów innych i sumienie od razu czyste i spokojne - Liga czysta i przejrzysta.
Ale jak nie tego?? To przecież organizator ponosi pełna odpowiedzialność za dopisanie graczy? Czy był namawiany czy nie - tego w tej chwili nie wiemy. Możemy się tylko domyślać. A za "domysły" do więzienia się nie wsadza (przynajmniej w założeniu).
adeon pisze:Christos - uważam cię za inteligentnego forumowicza - często masz inne spojrzenie na jakieś kwestie i bardzo dobrze. Ale w tym temacie piszesz takie bzdury, że aż krew mnie zalewa - idąc tokiem rozumowania - kradną ci samochód, policja po tygodniu znajduje złodzieja - też im powiesz "Dajcie już mu luz - minął tydzień, nic się nie stało" ?? Odpowiedz szczerze.
Jakoś tak przeoczyłem Twojego posta ;)

Wczytaj sie jeszcze raz w moje posty zamiast posty Jankiela na mój temat.

adeon pisze:Nie ma przeterminowania dla wałków, a ukaraniem orgów powinno być wykluczenie z ligi na okres minimum 2 lat. Dla przykładu. Tak, żeby następny 'cfaniak' 2 razy pomyślał, czy dla paru punktów warto ryzykować.

W zasadzie się zgadzam. Może tylko 2 lata to przesada. Rok styknie? I co to znaczy "ukarać orgów"? Jeśli personalnie to jak najbardziej tak. Jeśli cały klub - z zakazem organizowania ligowych turnieju to już stanowczo nie.
adeon pisze:Gracze ucierpią ? Sorry - mówi się trudno - wolę, żeby cierpieli ci z zwałowanego turnieju, niż reszta - grająca na uczciwych turniejach, która o punkty walczy, a nie je sobie dopisuje.
Nie widzę powodu dla którego miało by sie karać graczy.
Winnych? - Jak najbardziej tak.
Zwykłych graczy? - Z jakiej racji?
adeon pisze:Cytując Kazika: "Nie ma litości dla s***"... takie powinno być motto dla LL przy wyznaczaniu kar za dopisywanie graczy.
Zgadzam się. Ale czemu pan "Kowalski" obecny na lewym turnieju ma być skurwysynem to już pojęcia nie mam??

Zablokowany