pytanie odnosnie ETC
Moderator: swieta_barbara
juz lepiej jak by jakies tam top5-10-15-20 wybieralo kapitana, niz liga. prawdopodobnie znakomita wiekszosc graczy w teamie bedzie z topu i lepiej zeby mieli kapitana, ktorego sami sobie niejako wybiora, niz kogos nazyconego przez ll. nie bedzie az tylu klotni.
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Ale to rodzi od razu wielkie pokusy by być w tym TOP 5, 10, 15Jerzyn pisze:juz lepiej jak by jakies tam top5-10-15-20 wybieralo kapitana, niz liga. prawdopodobnie znakomita wiekszosc graczy w teamie bedzie z topu i lepiej zeby mieli kapitana, ktorego sami sobie niejako wybiora, niz kogos nazyconego przez ll. nie bedzie az tylu klotni.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
top15 czy top20 to juz calkiem co innego niz top3
wszedzie gdzie sie decyduje o "czyms waznym" bedzie cisnienie..
jak bedzie glosowała LL to oczywiscie beda krzyki ze glosuje sie na kolegów.
jak bedzie wybierało top15 to beda przekrety w okolicy 15 miejsca -
poza tym gracze moga glosowac na kolegów, ktorzy to własnie ich wybiora do reprezentacji (napewno takie podejrzenie powstanie) - dlatego musiałoby glosowac wystarczajaco duże topX by nie mozna go było przekupic miejscami na ETC.
jak bedzie glosowała LL to oczywiscie beda krzyki ze glosuje sie na kolegów.
jak bedzie wybierało top15 to beda przekrety w okolicy 15 miejsca -
poza tym gracze moga glosowac na kolegów, ktorzy to własnie ich wybiora do reprezentacji (napewno takie podejrzenie powstanie) - dlatego musiałoby glosowac wystarczajaco duże topX by nie mozna go było przekupic miejscami na ETC.
ten pomysl mi sie podoba. jesli bedzie to jedna osoba latwiej jej bedzie wybrac spojny team do teog nei bedzie tak iego cisnienia na lige "bo inaczej moge nie byc w etc" to czy x bedzie 3 5 czy wiecej juz mnie nie obchodzi.Robson pisze:Tych propozycji byłoby kilkanaście od kilkuset osób jak zatem podjąć decyzję Moze po prostu zróbmy tak że TOP X głosuje wybierając z pośród siebie kapitana drużyny i ten sam wybiera skład?
opcja z ll mi sie nie podoba... sadzac po tym jak lista dziala to moze nie byc najleszy pomysl
To z LL to taka propozycja alternatywna. Bardziej bym wolał wskazać takiego "selekcjonera" - jak dla mnie idealną osobą byłby tu Barbarossa, bo raczej nie starałby się brać 'kumpli", a wziąłby stworzył zgrany team.
Draconis - FOR EVER !!!
no tak, ale imo decydujacy glos powinien miec i tak kapitan druzyny... no i selekcjonerem chyba nie powinien byc gracz... duzo lepsze imo jest to topx wybierajace kapitana...
podoba mi sie pomysl wylonienia jednego selekcjonera.
ale zamiast TOP iles tam, proponuje zeby wybrali go zwyciezcy masterow w danym sezonie (w przypadku parowek/druzynowek 1 osoba z teamu/pary)
trudniej 'zwalkowac' wygranie mastera niz miejsce w lidze
ale zamiast TOP iles tam, proponuje zeby wybrali go zwyciezcy masterow w danym sezonie (w przypadku parowek/druzynowek 1 osoba z teamu/pary)
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
to tez jest dobra opcja imo
tylko co jak jesdna osoba wygra 2 mastery ? bedzie miała dwa glosy ?
tez nienajgorszy pomysl 10 glosow po jednym dla kazdego zwyciezcy mastera. jesli ktos wygra wiecej jak 1 to ma wieksza wage glosu i juzGobos pisze:podoba mi sie pomysl wylonienia jednego selekcjonera.
nie, czemu? jak jedna osoba wygra wszystkie, to bedzie miala jeden glos=100% wszystkich
I wskarze siebieJerzyn pisze:nie, czemu? jak jedna osoba wygra wszystkie, to bedzie miala jeden glos=100% wszystkich
Iluś zwycięzców masterów to raczej bankowo będą gracze z TOP10, więc co to zmienia w stosunku do propozycji TOP-X ??
Draconis - FOR EVER !!!
duzo zmienia.. TOP-X to cisnienie i mozliwosc walków (licza sie także lokale) - w szczegolnosci w okolicach miejsca X.Scimitar pisze:I wskarze siebieJerzyn pisze:nie, czemu? jak jedna osoba wygra wszystkie, to bedzie miala jeden glos=100% wszystkich
Iluś zwycięzców masterów to raczej bankowo będą gracze z TOP10, więc co to zmienia w stosunku do propozycji TOP-X ??
wygrać nieuczciwie mastera nie jest tak latwo.. wiele osob sie temu przyglada - dzieki temu waga masterów by wzrosła - czołówka by sie tam pojawiala liczniej.. juz nie byłoby szukania punktów z premii czy tez z nieuczciwych lokali, itp.
a jak ktos wygra wszystkie mastery to w nagrode chyba sam mogłby decydowac o selekcjonerze czy nawet skladzie druzyny - w koncu to ktos ponadprzecietny musiałby byc...
Jak dla mnie top 3 świetnie nadaje się na selekcjonera. Pozwala to trochę ukrócić wzajemne sympatie i antypatie, bo zawsze można być przegłosowanym. 3 osoby trochę lepiej zadbają o dobro całej drużyny niż jedna. Pomysł wybierania kapitana przez LL jest... "osobliwy".Tych propozycji byłoby kilkanaście od kilkuset osób jak zatem podjąć decyzję Moze po prostu zróbmy tak że TOP X głosuje wybierając z pośród siebie kapitana drużyny i ten sam wybiera skład?
Głupie. Wygrać mastera można przypadkowo, a na wysokie miejsce w lidze trzeba zapracować grając przyzwoicie przez cały sezon.Iluś zwycięzców masterów to raczej bankowo będą gracze z TOP10, więc co to zmienia w stosunku do propozycji TOP-X ??
W sumie nie wiem, skąd wzięła się ta głupia dyskusja. Sytem wyboru na ETC był dobry. Pierwsze i drugie miejsce to nie są słabne wyniki. Po jaką cholerę grzebać w czymś, co świetnie zdawało egzamin? Bo podobno Młody nie dał możliwości sędziowanioa Darkowi Politowi? Bądźmy poważni. Przez jedną głupią sytuację mamy psuć coś, co działało dobrze? System wyłaniania reprezentacji na Euro ma dać zwycięstwo na Euro, a nie gwarantować czystą i sportową rywalizację w lidze.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
wlasnie. przypomnij mi wygraslismy w zeszlym roku? 2 lata temu mielismy pewne zwyciestwo czy raczej byl to lut szczescia, ze sie udalo? i czemu nie ulepszyc systemu aby wylonic najlepsza mozliwa reprezentacje?System wyłaniania reprezentacji na Euro ma dać zwycięstwo na Euro
Mlody tu nie ma nic do tego niezaleznie od masterminda nikt w tej chwili nie gra lepiej od niego szczurami (w moim odczuciu lepiej gral dyd i skwarczak ale to inna bajka choc np. uznalbym, ze jest cos nie tak gdyby mlody byl 4 i ktorys z tych 2 by za niego weszlo bo akurat jest poza top3)
Przecież zwycięstwo nie zależy tylko od nas, ale takze od przeciwników. Od jednego głupiego rzutu w jakiejś bitwie (jak np. szóstka errantów łamiących w szarzy mariosowego smoka stojącego za murkiem). Dwa lata temu graliśmy zgodnie z planem i się udało. W zeszłym roku niewiele brakowało (rozbiło się o róznicę w interpretacji zasad). Gdybyśmy zajęli 4 czy 5 miejsce to możnaby się martwić. Ale mistrzostwo i wicemistrzostwo to mało?przypomnij mi wygraslismy w zeszlym roku? 2 lata temu mielismy pewne zwyciestwo czy raczej byl to lut szczescia, ze sie udalo?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.