Smród, brud i ustawianie ligi pod ETC.

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

W kwestii listu otwartego Heinricha zamieszczonego przez Gobosa na zlustrowanym LL:

wielki szacun dla Grzegorza za odwagę i za to że poczuwa sie do winy.

Rezygnacja z kierowania klubem i w ogóle z członkostwa to zbyt drastyczne posunięcie wg mnie (no chyba, że członkowie klubu tego żądają?). Nie wiem jak tam u Was wygląda struktura i czy ktoś na równi prężnie byłby w stanie przejąc Twoje obowiązki, więc sami zastanówcie sie czy nie będzie to ze szkoda dla ośrodka.

Jak dla mnie ucięcie punktów w lidze Heinrichowi (nawet w dużym stopniu), w tej sytuacji powinno być wystarczającą karą. Biorąc pod uwagę przyznanie się do winy i dobrowolne poddanie karze. Dodatkowo można wprowadzić okres zawieszenia - w przypadku ponownego przyłapania na oszustwie ( w jakimś okresie czasu, rok/dwa?) - drastyczniejsze środki - z usunięciem z ligi włącznie.

Podsumowanie: jedno co wiemy na pewno to to do czego przyznał się Heinrich. Co nim kierowało, czy ktoś go naciskał, a może sam wpadł na ten pomysł chcąc zrobić "dobrze" przybyłym na turniej graczom? Tego możemy sie tylko domyślać. Wiemy tez nie niektórzy gracze wiedzieli co jest grane. Tu ich wina jest niemierzalna i też dotyczy bardziej sfery domysłów niż faktów.
Proponował bym, po zastosowaniu w/w obostrzeń w stosunku do Heinricha, zacząć zastanawiać się jak uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości.

Sprawą tą powinna zająć się LL.

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

To Młody będzie w reprezentacji?
Młody miał już dość wałowania przy stole stwierdził , ze trzeba zrobić wal na większą skale.

Ja na waszym miejscu nie brał bym go pod uwagę , tak samo jak sprawę mastera który sie nie odbył . Tak olać po kolezenku, np nie zabrać do samochodu w dniu wyjazdu , powiedzie coś w pomorskim stylu, sorki przeliczyłem sie z bagażem, możemy ci zaoferować rower tez dojedziesz

Z drugiej strony organizatorzy Mastrmainda powinni wiedzieć ze Darek nie jedzie 350 km .... :):):)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Christos pisze:
Sprawą tą powinna zająć się LL.

Mały cytat z LL;

„A jak chcecie to się przyznam , wiedziałem dobrze o tym ze będzie dopisane parę osob, prawda jest taka że Grzesiu chciał zadziałac na korzysc graczy od nas gdyż wysypali się mu ludzie i jechalismy do Tczewa z nadzieja ze te 20 osob bedzie, osoby wysypały się dzień przed turniejem, niestety ludzie tam mu nie sprzyjają (może jakiś pokłócony jest, nie dosc ze nie przychodza to jeszcze go wsypuja ;/) .”

Rozkoszna dezynwoltura, oddająca istotę zagadnienia.
Na szczęście są jeszcze osoby miłe, sympatyczne, nie skłócone, którym ludzie sprzyjają i ich nie wsypują.
Ja myślę, że należało by pociągnąć do odpowiedzialności organizatora – bo się przyznał, Scimiego – bo wykazał się brakiem kręgosłupa moralnego (szczególnie w swojej pierwszej wypowiedzi w tym temacie), oraz Jedy Knighta, który nie dość, że zwycięstwo drużynie Polski odebrał, to teraz jeszcze bruździ i mąci.
Na tak oczyszczonym przedpolu z łatwością da się zbudować tysiącletnią potęgę Polskiego Battla.
Forza Polonia!

EOT.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

i mi jakas mala kare, za to ze zbyt rygorystyczne i niewywazone propozycje kar rzucam!

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Jak czytam te wypowiedzi i obracanie w żart oraz dumę tych wałków to zaczynam żałować, że zamiast iść na piwo/bitwę/cokolwiek siedziałem i najpierw pisałem system rankingowy, a później się nim zajmowałem...... przynajmniej nie będę tracił czasu na szukanie sponsora dla ligi....

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

adeon pisze:Jak czytam te wypowiedzi i obracanie w żart oraz dumę tych wałków to zaczynam żałować, że zamiast iść na piwo/bitwę/cokolwiek siedziałem i najpierw pisałem system rankingowy, a później się nim zajmowałem...... przynajmniej nie będę tracił czasu na szukanie sponsora dla ligi....
A Tobie właśnie szczerze współczuję. Bo jesteś jak ręka pisząca Szatańskie Wersety ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Kruti pisze:
adeon pisze:Jak czytam te wypowiedzi i obracanie w żart oraz dumę tych wałków to zaczynam żałować, że zamiast iść na piwo/bitwę/cokolwiek siedziałem i najpierw pisałem system rankingowy, a później się nim zajmowałem...... przynajmniej nie będę tracił czasu na szukanie sponsora dla ligi....
A Tobie właśnie szczerze współczuję. Bo jesteś jak ręka pisząca Szatańskie Wersety ;)
lepiej żeby nie spotkało go to samo co Salmana Rushdie i tłumaczy książki... ;p

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

wpadaj na turnieje, graj w figurki, ciesz sie zyciem...a tymi ktorzy muszą wałowac w grach przeznaczonych dla dzieci nie przejmuj sie ;) . Mnie to juz nie rusza... Ja sie w innych rzeczach spełniam, mi tytuł mistrza w polskim wałhamerze nie jest do szczescia potrzebny :) .

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

troche juz zaczynacie panikowac i strzelac fochy z przytupem... ja nie bede grac w figuuurkii mamo! ;(
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Piotrek pisze:To Młody będzie w reprezentacji?
Młody miał już dość wałowania przy stole stwierdził , ze trzeba zrobić wal na większą skale.

Ja na waszym miejscu nie brał bym go pod uwagę , tak samo jak sprawę mastera który sie nie odbył . Tak olać po kolezenku, np nie zabrać do samochodu w dniu wyjazdu , powiedzie coś w pomorskim stylu, sorki przeliczyłem sie z bagażem, możemy ci zaoferować rower tez dojedziesz
W pomorskim stylu to mozesz z bańki dostac ze takie teksty.

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Chory pisze: W pomorskim stylu to mozesz z bańki dostac ze takie teksty.
Tym tekstem pokazales ze jestes madrzejszy i podniosles poziom rozmowy :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Bania pisze:
Tym tekstem pokazales ze jestes madrzejszy i podniosles poziom rozmowy :roll:
Nie zależało mi na tym.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Komputerowy wojownik
Dla nas zbawia swiat,
Komputerowy wojownik
Rozsiewa smierc i strach,
Komputerowy wojownik
Nie ugnie sie przed niczym!

:-({|= \:D/

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

kurwa, ale żal, już dawno powinien być ten temat zamknięty...

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Supeł pisze:kurwa, ale żal, już dawno powinien być ten temat zamknięty...
Nie Supełku - nie powinien. Powinien zostać przyklejony! Zawsze niewygodn tematy są zamykane i gówno z tego wychodzi. Z tego też gówno wyjdzie zapewne, ale niech się chociaż troszkę pomęczą
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

TruePunk pisze:

Komputerowy wojownik
Dla nas zbawia swiat,
Komputerowy wojownik
Rozsiewa smierc i strach,
Komputerowy wojownik
Nie ugnie sie przed niczym!

:-({|= \:D/
ten komputerowy wojownik ledwo co wrocil z wyjazdowki Arki w Płocku, wiec chyba nie taki komputerowy jak ci sie wydaje, mysle ze sam jestes bardziej komputerowy niz Chory ;)

pzdr

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

thurion pisze: ten komputerowy wojownik ledwo co wrocil z wyjazdowki Arki w Płocku, wiec chyba nie taki komputerowy jak ci sie wydaje, mysle ze sam jestes bardziej komputerowy niz Chory ;)

pzdr
To Adrian jest aż tak zagorzałym kibolem Arki?

To dlaczego go lubimy?

My wierni kibice Lechii!

Ha, a jednak WFB łączy ponad podziałami ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

I w pomorskim stylu z banki atakowal ludzi? Moze Banie tam dopadl? :>>>>

Jak tak to szacuneczek!

PS. Oczywiscie i ten post i poprzedni z przymruzeniem oka prosze traktowac ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Aha to już zostało tylko żartowanie sobie i nie ma sprawy? fajnie... Jednak oszukiwanie to jest to coś za co można bęcki dostać! Bójmy się oszukiwać bo potem będą żartować sobie na forum!

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Bo tu już niewiele jest do powiedzenia.

Chyba, że ktoś jeszcze pokaże, że ma jaja i sie przyzna do wałków.

Teraz pozostało już tylko, aby decydenci Ligi wprowadzili jakiś sensowny zapis o karach za ewidentne oszustwa w regulamini (bo chyba coś takiego jest ;) ).

Zablokowany