Coś dla początkujących
Moderator: Gremlin
jesli jest podobnych rozmiarów co orginalny treeman i wsadzisz go na podstawke 50x50 mm to oczywiście ze mozesz (IMO nawet wskazane).gokish pisze:next QUESTION :]
Czy mogę zamiast oryginalnego Treemana wystawić Enta lotrowego ??
i chyba kazdy sedzia turniejowy potraktuje to jako treemana - o to, to bym sie najmniej akurat martwił. wazne by figurka dobrze wygladala i pasowala do armii.
Dzisiaj drzewo z alterem weszło w czołg. Statystyka w pierwszej rundzie wzięła w łeb - 0 woundów, ale i tak po 4rech rundach walki zszedł, mimo że alter zbrejkował, a brokuł dostał flagellantów od boku. Btw alter z amarantine i gwyneth's horn jest chyba lepszy niż crystal mere i helm, szczególnie że wówczas hełm może iść na drugiego bohatera, który oczywiście ma hoda
Statystyka to zło w formie mega kłamstwaksch pisze:alter z amarantine i gwyneth's horn jest chyba lepszy niż crystal mere i helm, szczególnie że wówczas hełm może iść na drugiego bohatera, który oczywiście ma hoda
Co do złożenia herosów, ciekawe i warte rozważenia...
Tak propo, kiedyś mój smok od frontu + driady od flanki trzymali czołg przez 3 tury i go rozrobili ze stratą 1 W na lordzie. =)
Grubo
A teraz zastanawiam się nad dwoma herosami do walki olewając HoDę, czyli stone z hełmem i amarantine z rogiem. HoDy trochę szkoda, ale walnięcie dzięki temu może być pokaźne.
A teraz zastanawiam się nad dwoma herosami do walki olewając HoDę, czyli stone z hełmem i amarantine z rogiem. HoDy trochę szkoda, ale walnięcie dzięki temu może być pokaźne.
na >2000 mże być duży mag i nawet 3 herosów...chociażby BSB z Hoda i 2 alterów takich...ksch pisze:Grubo
Który stone? Chyba Crystal Mere, bo Hidden Ways Ci się nie zmieści z hełmem
Na 2k+ ja bym raczej brał WD Highborna z Blades of Loec, Stone of Hidden Ways i np. siatkami , caddyego i Altera hełm + HoDA (sorry bez HoDY nie mogę )
Na 2k+ ja bym raczej brał WD Highborna z Blades of Loec, Stone of Hidden Ways i np. siatkami , caddyego i Altera hełm + HoDA (sorry bez HoDY nie mogę )
Co wyście się tak na tego dużego maga uparli, lepiej wziąć lorda biegacza i do tego małego maga... I wtedy masz dużego biegacza do klepania i małego ;]Urban pisze:na >2000 mże być duży mag i nawet 3 herosów...chociażby BSB z Hoda i 2 alterów takich...ksch pisze:Grubo
Pozdro
widzisz nową magię? uoarli się bo chcą pograć przeciw niej taz trochewiecej niż 2 turyPiotras pisze:Co wyście się tak na tego dużego maga uparli, lepiej wziąć lorda biegacza i do tego małego maga... I wtedy masz dużego biegacza do klepania i małego ;]Urban pisze:na >2000 mże być duży mag i nawet 3 herosów...chociażby BSB z Hoda i 2 alterów takich...ksch pisze:Grubo
Pozdro
poprostu wolemieć jednego maga i 3 fajterów niż duzego fajtera małego i 2 magów...
a tam, ja gram na jednym małym,
Ja tam z 1 caddym daję radę. Osobiście wolę zapłacić 315 punktów za coś, co ma siłę uderzeniową i robi swoje w walce niż za coś, co tylko stoi za górką, rzuca scrolle i zajmuje slot rare
2 pytania...
1.Na jakiej podstawce powinien byc Great Eagle/lord na tym przemiłym stworzonku? Czy na cytadeli są w ogóle podstawki GW? Bo nie wiem czy jestem idiotą i nie potrafię ich znaleźc czy po prostu nie ma ich w ofercie
2.Pyt. do tych, którzy widzieli/mają Treebearda z Lotra.Jak prezentuje się na polu bitwy? Nie miałem okazji zobaczyc go na żywo, a planuje wzbogacenei armii o 2 drzewo i nie wiem czy nie będzie przypadkiem wyglądał jak tre kin czy coś...
Pozdro
1.Na jakiej podstawce powinien byc Great Eagle/lord na tym przemiłym stworzonku? Czy na cytadeli są w ogóle podstawki GW? Bo nie wiem czy jestem idiotą i nie potrafię ich znaleźc czy po prostu nie ma ich w ofercie
2.Pyt. do tych, którzy widzieli/mają Treebearda z Lotra.Jak prezentuje się na polu bitwy? Nie miałem okazji zobaczyc go na żywo, a planuje wzbogacenei armii o 2 drzewo i nie wiem czy nie będzie przypadkiem wyglądał jak tre kin czy coś...
Pozdro
Na takie pkt, zależy jaka rozpiska, ale raczej WD 5 ewentualnie szmata, WD 8-7 o ile wogule, a DS 1-2 zupełnie starczy.... jak wszystko zmieścisz to git...no ja treemana polecam xD, najlepszy koleś jest xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
standardowo 2 x ds, 8 dancerów (w tym muzyk i champion) oraz od upodobań zależy czy 5 wildów z sztandarem, czy 6 wildów z sztandarem i war bannerem (championa im nie dawaj, nie opłaca się dawać 18 pkt za 1 atak).
Pozdrawiam
Pozdrawiam