CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Zrobiłem na te zasady armię ogrów na 2250. Zakaz dublowania rarów (para pożeraczy) i ograniczenie punktów na herosów kopią w tyłek tą i tak mega-miękką armię, ale to jeszcze jestem w stanie zrozumieć - pod tymi względami ogry nie są jakieś wyjątkowe, mają po prostu trochę pecha.

Mega zonk za to znalazł się na samym początku - autorowi udało się zapomnieć, że istnieje jedna czarująca armia, która nie ma maga lorda na poniżej 3000 pkt :roll: . Jedynym więc sposobem na dojście do 9 PD jest wzięcie 3 rzeźników i jedynego dostępnego bounda. Tyle, że jest to zakazane. No po prostu żal i porażka. Chyba, że autor uważa, że dla usunięcia przegięć konieczne jest ograniczanie ogrów do 6(7) PD :roll: .

Maciek
PS. Jeżeli ktoś tą sprawę już poruszył - sorry. Nie mam czasu na przekopanie 30-tu stron.

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Chyba kwalifikuje sie to do wyjatkow i moznaby zrobic odpowiednia adnotacje w CSie.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

kto Ci każe brać 3 rzeźników :?: :shock:

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

mlepkowsowi chodziło o to że ogry nie mogą nawet osiągnąć limitu 9 PD, tak więc ich magia jest obcięta bardziej niż u pozostałych armii (które osiągają limit poprzez 4 levelowych magów lub większą różnorodność magów)

mlepkows
Wodzirej

debelial ujął "pointa" mojego listu w 100%.
Nikt mi nie każe brać 3 rzeźników, ale inaczej nie mogę nawet osiągnąć limitu kości, co może zrobić każda inna armia.

Maciek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

mlepkows pisze: Nikt mi nie każe brać 3 rzeźników, ale inaczej nie mogę nawet osiągnąć limitu kości, co może zrobić każda inna armia.
Zgadza się.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

mlepkows pisze:Mega zonk za to znalazł się na samym początku - autorowi udało się zapomnieć, że istnieje jedna czarująca armia, która nie ma maga lorda na poniżej 3000 pkt :roll: . Jedynym więc sposobem na dojście do 9 PD jest wzięcie 3 rzeźników i jedynego dostępnego bounda. Tyle, że jest to zakazane. No po prostu żal i porażka. Chyba, że autor uważa, że dla usunięcia przegięć konieczne jest ograniczanie ogrów do 6(7) PD :roll: .
Da radę wystawić się na trzech butcherach, ale zamiast Tyranta trzeba wtedy wziąć Bruisera na generała.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

nie możesz tryplować herosów

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Zapomniałem, no to nie da rady. Swoją drogą to i tak by była słabsza opcje niż Tyrant i 2*Butcher. :wink:
A licky boom boom down!!!

mlepkows
Wodzirej

Zgadza się.
No to może napiszesz, że max 9 PD, poza ogrami, którym wolno mieć tylko 7 PD? Uniknie się walenia grubej ściemy :roll: .

Maciek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Tu nie ma żadnej ściemy. Możesz użytkować maksymlnie 9 PD.

mlepkows
Wodzirej

Ta, na 3000+.

Szkoda, bo reszta Twojego CS jest całkiem ok. Przez ten zonk z ogrami będę protestował przy próbach jego wprowadzenia tam, gdzie gram.

Szczerze mówiąc, skoro i tak robiłeś wyjątki dla różnych armii, poproszę też o wyjątek dla ogrów, pozwalający powtarzać herosa 3 razy.

Maciek

EDIT: Opcja dwu rzeźników działa tylko na armie, które się tak samo ograniczą, tj wezmą mniej niż pozwala na to limit PD i DD. Inaczej NIC nie wyczarujesz. Sprawdzone IRL.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Masz jeszcze Power Stone

mlepkows
Wodzirej

Raczej, ummm, "suboptymalny" dla ogrów, ale tak, to jest sposób, żeby raz- dwa razy na grę mieć 9PD.

Tak czy inaczej, proponuję choć dodać w pierwszym poście:
"EuroCS zaje się być dobrym rozwiązaniem wymienionych wyżej problemów, jednak nie radzi on sobie przede wszystkim z następującymi rzeczami:
- dominacja magii TK
- elektryczne skaveny
- Bretonia, której Euro W OGÓLE nie rusza.
- WE, tak ja Bretonnia.
- ogry na trzech rzeźnikach"

Maciek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Pora sprawdzić twojego CS w praktyce.
Robię drużynówkę 8 czerwca , jak ktoś chce zagrać turniej na te zasady to zapraszam ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

@mlepkows: o co ty się tak burzysz? nie masz powiedziane że musisz mieć te 9 PD tylko że to jest twój max, więc nie masz takiego obowiązku. A to że armia ogrowa do najmocniejszych magicznie nie należy to już inna kwestia...
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

@Młody
Git :!: :-)
Sam bym przyjechał, niestety uciekam na emigrację zarobkową...

mlepkows
Wodzirej

@mlepkows: o co ty się tak burzysz? nie masz powiedziane że musisz mieć te 9 PD tylko że to jest twój max, więc nie masz takiego obowiązku. A to że armia ogrowa do najmocniejszych magicznie nie należy to już inna kwestia...
Burzę się, bo ogry przycięto bardziej niż innych. To, że nie mam obowiązku mieć 9 PD to nie jest problem. Ogry nie mogą mieć ponad 7PD na tych zasadach (w przeciwieństwie do każdej innej armii czarującej) - to jest problem. A armia ogrowa należy do dosyć sprawnych magicznie, tak FYI.

Maciek

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Duinhir »

Przekopałem większość stron, ale nie znalazłem odpowiedzi na następujące pytania :

Chodzi o Tomb Kings.

Ile "kości" PD generuje na tych zasadach High Liche? 3 czy 6? Ma on dwie inkantacje i obie rzuca na 3 kościach. Analogicznie Tomb King, też ma dwie "niby" inkantacje. No właśnie czy "My will be done" traktujemy jako dodatkową kość (dwie) na tych zasadach?

Drugie pytanie czy Cascet też zalicza się do dodatkowych kości?

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Takie 3 pytania:

- ten CS będzie obowiązywał na turniejach?
- na bohaterów ile jest pkt 700, 750 czy 800?
- czy na 1 stronie jest aktualny CS czy się zmienił gdzieć po drodze 30 stron?

Zablokowany