MASTER BLASTER 24-25.05.2008 Gorzów Wlkp.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

MASTER BLASTER 24-25.05.2008 Gorzów Wlkp.

Post autor: Sławol »

Chciałem to napisać po MB, ale zrobię to już teraz, bo mnie męczy po dyskusji...

W ogóle to marzy mi się ujednolicony, porządny, ogólnopolski system oceny malowania dla turniejów klasy "master". Coś na wzór regulaminów konkursów modelarskich. Dosłownie, te same kryteria, tak samo rozłożone punkty, te same zasady. Wtedy jest to pewny punkt każdego regulaminu i dzięki temu może by było mniej niesnasek i uwag, oczywiście często i gęsto słusznych, ale niestety na taką skalę niektóre sprawy trzeba jednak zgeneralizować. Aktualizacje i ew. poprawki byłyby tworzone oficjalnie i każdy miałby do nich wgląd na bieżąco, a nie przed ustawianiem i organizowaniem kolejnego turnieju.

Oczywiście nie mówię tu znów o ostrym ocenianiu, ani też o pobieżnym potraktowaniu tematu, ale ten aspekt oceny mógłby jednak być na stałe wpisany w temat turniejów klasy "master".

Problem polega na tym, że w zasadzie na każdym turnieju każde miasto organizujące turniej ma swój system oceny, przez co gracze są po prostu zdezorientowani i tłumaczenie na poczekaniu, dlaczego jest tak, a nie inaczej i jaka jest wizja oceniających kończy się taką dyskusją, jak powyżej :) A nie o to chodzi. Mi też byłoby łatwiej mieć zestandaryzowane zasady i w miarę regularne/sztywne.

Osobiście uważam, że nie byłoby problemu ze stworzeniem takich zasad, sam chętnie bym się za to z kimś wziął. Ale tak porządnie przysiadł, porozumiał się z graczami w sprawie generalnych zasad (oczywiście jedna osoba przeciw nie przeważyłaby w jakiejś tam kwestii, nie da rady przecież) i wtedy można by coś takiego stworzyć.

To tak pokrótce, ale to już kwestia do omówienia na potem :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

karniaki!! oglnnopolski system przyznawania karniakow! to mi sie marzy :twisted:
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Furion pisze:Co z listą zgłoszonych?? ;>
Nie miałem mocy :D Będę walczył dalej.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Szkolne Schronisko Młodzieżowe
Wyszyńskiego 8
tel. (095) 722 74 70
pokoje: 20 (2-11- osobowe - 86 miejsc)
ceny: od 10zł do 25zł za łóżko
Honorowane są karty PTSM i IYHF
Jesli chcecie to zaklepie miejscowki w wybranym miejscu

Czy mógłbym prosić o zarezerwowanie pokoju 2-osobowego z soboty na niedzielę? Jeżeli trzeba zrobić jakąś przedpłatę to bez problemu...

Dzięki z góry.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

raf pisze:
Wyszyńskiego 8
tel. (095) 722 74 70

Czy mógłbym prosić o zarezerwowanie pokoju 2-osobowego z soboty na niedzielę? Jeżeli trzeba zrobić jakąś przedpłatę to bez problemu...

Dzięki z góry.
Mission complete :) Rezerwacje macie na moje nazwisko Krych Krystian i przy recepcji macie sie na nie powolac kosz to to 30,35 gr od osoby. (tak mnie pani poinformowala) gdyby cos jeszcze walcie do mnie na kom 888350945
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

SexRocket pisze:
raf pisze:
Wyszyńskiego 8
tel. (095) 722 74 70

Dzięki z góry.
Mission complete :) Rezerwacje macie na moje nazwisko Krych Krystian i przy recepcji macie sie na nie powolac kosz to to 30,35 gr od osoby. (tak mnie pani poinformowala) gdyby cos jeszcze walcie do mnie na kom 888350945
Mega taniocha!!!

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

no niestety info jest z ich strony a to ze mowia co innego przez telefon to nic nie poradze
zawsze mozecie spac w ktorejs klasie w szkole jesli to ma byc tylko nocleg z soboty na niedziele
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

SexRocket pisze:no niestety info jest z ich strony a to ze mowia co innego przez telefon to nic nie poradze
zawsze mozecie spac w ktorejs klasie w szkole jesli to ma byc tylko nocleg z soboty na niedziele
Toście się dogadali. ;)

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

SexRocket pisze:no niestety info jest z ich strony a to ze mowia co innego przez telefon to nic nie poradze
Ano, żeśmy się nie dogadali. Po prostu kształ twojego posta mógł wskazywać, iż cena wynsi kilkadziesiąt groszy za osobę, stąd mój lekko ironiczny post :)

Oczywiście wielkie dzięki za rezerwację.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

zaden problem :)

Gdybu ktos jeszcze chcial zeby mu zalatwic nocleg prosze pisac
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Bedzie mozliwosc dolaczenia do jakiejs biby z pt na sobote z jakims noclegiem? dwie osoby:)

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

w next wek postaramy sie jakos rozpisac kto ma ile mejsc do spania i kogo przejmuje :D
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

To czekam :) Jak by co prosze o zaklepanie miejsc dla dwoch osob :)

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

zaklepcie mi miejsce gdzieś z Kotletem i Kielonidasem w piątek prawdopodobnie jedziemy ?? Nie wiem czy będe napewno ale wstępnie bym siędo kogoś w piątek wprosił razem z tamtymi jełopami

Niedbal
Mudżahedin

Post autor: Niedbal »

Hehehe będe. .. mój pierwszy turniej od paru miechów :D , może sobie przypomne jak się plewi ;p

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Gdzie mzoe spac Białystok przyjezdzajcy w piatek?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Wreszcie się ogarnąłem i dodałem baner MB na forum. Przeprosiny w stronę wszystkich zainteresowanych (zwłaszcza Szmaję, Człowieka o Anielskiej Cierpliwości) za megaprzerwę pomiędzy prośbą a wykonaniem.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Szmajson pisze:
Furion pisze:Co z listą zgłoszonych?? ;>
Nie miałem mocy :D Będę walczył dalej.
dajesz rade? :P bo musze powytykac palcem twardzieli co biora 2st i 4 armaty :P

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Kurde mam taki problem logistyczny, musze w piatek zachaczyc o wawe, o 12 bede na miejscu i tak o 15 mysle moglbym ruszac dalej. Czy jedzie jakas ekipa z wawy z ktora bym sie mogl zabrac, co by mi sie w pociagu nie nudzilo zbytnio <piwo> :)
Orki, oreczki, orczyce i orczątka :) Dla koazdego cos milego :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

pewnie bedzie :) ale to jeszcze tak kilka dni do szczegolowych informacji
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

ODPOWIEDZ