ZMIANY W REGULAMINIE LL

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zulus
Mudżahedin

Post autor: Zulus »

Szafa nie mowie ze nie :) Mi chodzi o cene ;) Bo takiej jeszce chyba nie bylo. I co masz na mysli mowiac o spaniu na DMP - bo na Narbutta bylo slabo, Przasnyskiej podloga, a w gromadzie spalismy jak sardynki w puszce w piwnicy

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

przepraszam, czy ja odnosze wrazenie ze ktoś tu próbuje wcisnąc mi spiskową teorie dziejów pod tytułem białystok nie dostał mastera mimo że jest taki zajebosty bo liga sie zmówiła żeby nie dostał?

Wierzę ze nie.

Jako przedstawiciel ostrowa mógłbym powiedziec dokładnie to samo. Tez organizujemy w ostrowie turnieje na 30-40 osób, dwudniowe, z zarciem, sedziami z LS i noclegiem, wszystko za 10-20 zł. Miasto dopłaca.

Nie dostaliśmy mastera. Czy ktos krzyczy i zawodzi? Nie zauwazyłem. Trudno, taki był głos wiekszości, widocznie czas jeszcze na to nie nadszedł.
Szafa nie mowie ze nie Smile Mi chodzi o cene Wink Bo takiej jeszce chyba nie bylo
PGA - 25 zł, placuszek w ilości dowolnej (ludzie generlanie opychali sie nim dwa dni non stop i nie zabrakło), nocleg w schronisku młodziezowym. Drużynowe mistrzostwa Wielkopolski, cenowo ciut w dół, ale poza tym lokal standardem nie odbiegający od masterów.

DMP - mowie o ostatnim - dostałem ciepła salkę w podziemiach hotelu z ziomkami, nie było ścisku tylko typowa przestronnośc - nic więcej niż ciepłośc+miejsce+miękkośc+prysznic do szczęścia nie trzeba.
teraz ja to mowie ze zle sie dzieje na ll, ls, itd itp, bo przejela trendy jakiejs dziwnej korupcji, biurokracji itd
świetny tekst, nic nie rozumiem ale wrzuce sobie w podpis ;) "W polsce to wszysy kradną! Jacy wszyscy, widziałes jakiegos złodzieja? Nie, no ten...wszycy po prostu!"
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ale lepiej, zeby krewni i znajomi krolika jednak dostali, co? Jankiel, daruj tą nieszczerość, żeby nie napisać obłudę...
A tak dostaliby krewni i znajomi Czarnego.

Licze na podjecie rekawicy i dyskusje, bo na LL nie mam dostepu.
Zapomnij. Nie będę rozmawiał na temat spiskowej teorii przydzielania masterów. A poza tym, ani nie ma mnie na LL, ani nie głosowałem. Ale bardzo śmieszy mnie postawienie sprawy - zrobiliśmy dobrego lokala, to master należy nam się z automatu. A jak nie dostaniemy, to będzie oznaczało jakiś spisek. Legionowo też pewnie nie dostało, bo się zachód zmówił.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Jankiel pisze:Legionowo też pewnie nie dostało, bo się zachód zmówił.
A żebyś wiedział.
Gadałem w tym roku z chyba z Oskarem i dowiedziałem się, czemu "zachód" zbojkotował Tropik w tym roku.
To, że jest jakiś dziwny front Gorzów-Wrocław-Kraków, to widać gołymi oczyma, zresztą chłopaki sami się do tego przyznają.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Jankiel pisze:Zapomnij. Nie będę rozmawiał na temat spiskowej teorii przydzielania masterów. A poza tym, ani nie ma mnie na LL, ani nie głosowałem. Ale bardzo śmieszy mnie postawienie sprawy - zrobiliśmy dobrego lokala, to master należy nam się z automatu. A jak nie dostaniemy, to będzie oznaczało jakiś spisek. Legionowo też pewnie nie dostało, bo się zachód zmówił.
Aha, czyli nie gadamy i zamiatamy sprawe pod dywan.
Nikt z nas tutaj nie napisal, ze nalezy nam sie master z automatu, szczerze mowiac sam nie wiem, czy w tej chwili bym sie podjal jego organizacji. Pisze o tym, ze szanse nie sa rowne, bo isnieje jakas koalicja, ktora ustawia te glosowania - slyszalem rozne ciekawe rzeczy m. in. w ten weekend na privie, ale poniewaz nie jestem ch**em, to ich tu nie upublicznie.

Jak wroce z uniwerku, to napisze cos o "przypadkach" w dotychczasowych glosowaniach. Redukuje sie lige do prywatnego folwarku coponiektórych, a ci, ktorzy o tym mowia glosno, sa redukowani do roli oszolomow.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

wrocław (2 glosy na LL) + gorzów (2 głosy na LL) + kraków (2 głosy) to razem 6 głosów. No, może jeszcze robson, to razem siedem.

Sama wielkopolska tyle mają prawie (strefa raz dwa, ostrów, krotoszyn, bard poznań, FKB szarża), Podobnie pewnie pomorze, Warszawa..głosy mniejszych lokalnych osrodków jak się zsumuje to pewnie wyjdzie z kolejne 10.

Jakim wiec sposobem 6-7 głosów dawnej "unii" miałoby "ustawiac" ligę? Śmiech :D

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Kielon pisze:To, że jest jakiś dziwny front Gorzów-Wrocław-Kraków, to widać gołymi oczyma, zresztą chłopaki sami się do tego przyznają.
Nie istniej zadna sekta Gorzów-Wrocław-Kraków :)

A to że Tropik nie jest Masterem, sadze ze spowodowała to frekwnecja poniżej 40 osób na ostatnim turneju klasy Master w Legionowie.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

szafa@poznan pisze: Jakim wiec sposobem 6-7 głosów dawnej "unii" miałoby "ustawiac" ligę? Śmiech :D
moze juz jest nowa unia ;) tylko ani ci co w nie sa ani ci co w niej nie sa nie maja jeszcze o tym pojecia ;)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Nie istniej zadna sekta Gorzów-Wrocław-Kraków
NIE? To spójrz na swój avatar! ;)
tylko ani ci co w nie sa ani ci co w niej nie sa nie maja jeszcze o tym pojecia
Łe, to nie wiedzą o tym ani Ci którzy w niej sa ani Ci którzy w niej nie są? To fajna ta nowa Unia! Mogę tez w niej być? Propozycje korupcyjne prosze zgłaszać na priva ;)

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

no dokładnie tak jak Szafa napisał, zakładając, że istnieje w ogóle coś takiego jak Unia, to jakim sposobem mielibyśmy w 6-ściu trząść 42 osobową listą ligową? :P

ja rozumiem chłopaki, że jesteście sfrustrowani, bo nie dostaliście mastera, ale dajcie se już na wstrzymanie, bo te wasze spiskowe teorie jakieś z dupy wzięte są.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Szmajson pisze:
A to że Tropik nie jest Masterem, sadze ze spowodowała to frekwnecja poniżej 40 osób na ostatnim turneju klasy Master w Legionowie.
Stałe hobby, co?
Stałość - cenna rzecz.

Choć przyznam, że Tropik był chyba najmniej licznym z Masterów, nie oddam swoich bezcennych "punktów do ligi" jakie na nim zdobyłem. :P :P :P
40 osób było - byłem, widziałem.
Żałuję, że tego fajnego turnieju Open nie będzie w tym roku, ale i tak by nie było, bo jakiś "Turniej Trójek" wymyślili.
Może poza ligą taki Open zrobić? Albo normalny lokal...
Ta fromuła była zabawna...
Ale - to chyba coś nie na temat...
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

wrocław (2 glosy na LL) + gorzów (2 głosy na LL) + kraków (2 głosy) to razem 6 głosów
Gorzów miał 3 jeszcze niedawno. Ale za wiele to nie zmienia - przy 40 głosujących.
A to że Tropik nie jest Masterem, sadze ze spowodowała to frekwnecja poniżej 40 osób na ostatnim turneju klasy Master w Legionowie
A mnie się wydaje, że to kompletnie chybiony pomysł formatu 3x1000 przesądził o tym, że nie dostaliście mastera. Ludzie wola grać single na duże punkty i to też miało wpływ na wynik głosowania.
Pisze o tym, ze szanse nie sa rowne, bo isnieje jakas koalicja, ktora ustawia te glosowania - slyszalem rozne ciekawe rzeczy m. in. w ten weekend na privie, ale poniewaz nie jestem ch**em, to ich tu nie upublicznie
A może nie upublicznisz ich dlatego, że są to informacje bardziej śmieszne, niż "porażające" :roll:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ja tam uważam, że Ostrów czy Białystok zrobiłyby lepsze mastery niż niektóre ośrodki, które obecnie dostały. Ale oczywiście jest grupa ośrodków, które "muszą" dostać mastera, jest to dla nich jak woda dla ryby, więc siłą rzeczy ludzie nie pozwolą by tam zabrakło mastera - a tym bardziej kosztem jakiś "nowych". Na razie poczekam, zobaczę jak to będzie wyglądało w tym sezonie, ale od paru sezonów jak organizuję imprezę w Wejherowie, to widzę, że my się staramy podnosić ciągle jakość tej imprezy, część w kraju nas trochę naśladuje, Gorzów od mniej więcej podobnego czasu też swój wysoki standard prezentuje, dołączyła Bydgoszcz (notabene tylko warunki noclegu musicie poprawić). Na drugim biegunie mamy grupę ośrodków, których imprezy w porównaniu do tych na których byłem, gdy zaczynałem sobie objeżdżać Polskę jakieś 4 lata temu, nic się nie zmieniły. A dostają organizację dalej i pewnie będą dostawać niezależnie od frekwencji czy jakości.

Wiem, że zaraz ktoś napisze, że nie potrzebuje wygodnego łóżka i innych dodatków. Wiadomo, że wielu osobom do pełni szczęścia wystarczy jako taka sala gimnastyczna, jako takie stoły (choć sama gra nie dla każdego jest priorytetem) oraz punkt główny imprezy - na..ebka z ziomalami. Tak - bez tego impreza klasy master nie może się obyć. Dobrze, że ostatnio generalnie idziemy po rozum do głowy i ograniczamy libacje. Ale trzeba było "Lublińskiej akcji Tomasha", by tak się stało.

Kiedyś myślałem, że Master, to impreza o wysokim standardzie, znacząco odbiegająca nim od imprez, które klasyfikujemy jako Lokal. Niestety jest tak tylko w niewielu przypadkach...
Niestety nie głosuje się na jakość, ale na miejsce i zgodnie z sympatiami. Dopóki tak będzie, to się nic nie zmieni.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

CzarnY pisze: Pisze o tym, ze szanse nie sa rowne, bo isnieje jakas koalicja, ktora ustawia te glosowania - slyszalem rozne ciekawe rzeczy m. in. w ten weekend na privie, ale poniewaz nie jestem ch**em, to ich tu nie upublicznie.
albo konkrety, albo morda w kubeł.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=9772&start=20

Ziemko zestawil kto na kogo glosowal... ja tam nie widze zadnego ustawiania czy ugadywania... ja np zaglosowalem tak jak pisalem pare razy wczesniej, tyle ze po rozwazenu za i przeciw postanowilem oddac glos na Bazyl a nie na WI (nie podobaja mi sie zawsze hardkorowe godziny rozp i zakonczenia turnieju w zwiazku z czym i tak na niego nie dojade..)

mysle ze wiekszosc ludzi glosowala wg swojego widzimisie, starczy popatrzec na glosy np Pomorza, prawie kazdy oddal glos inaczej..

pzdr

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Luz.

W przyszlym roku moznaby zrobic mus glosowania i wejscia jednego osrodka, ktory w tym roku nie robil mastera, co by zawsze najgorsza impreza odpadala a wchodzila inna na jej miejsce i bylo jakies przetasowanie. Liczac oczywiscie DMP jako ten sam osrodek.

Ten sezon byl w sumie troche przejsciowy znowu, miejmy nadzieje, ze teraz formula 10 masterow sie sprawdzi. Choc prawde mowiac Bydgoszcz IMO sporo ryzykuje wybierajac taki termin, ale to juz ich sprawa i napewno wiedza co robia.

Mnie na przyklad b. zdziwilo wejscie Strategikonu, bylem pewien, ze Bialystok lub Bazyl zamiast niego beda. Ale stalo sie jak sie stalo, w sumie juz 2 lata nie bylo mnie na nim, wiec pewnie swoje plusy ma a i Wroclaw zajebiste miasto jest :).

pzdr

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Marek Golan pisze:Luz.

W przyszlym roku moznaby zrobic mus glosowania i wejscia jednego osrodka, ktory w tym roku nie robil mastera, co by zawsze najgorsza impreza odpadala a wchodzila inna na jej miejsce i bylo jakies przetasowanie. Liczac oczywiscie DMP jako ten sam osrodek.
ja np myslalem ze tak juz bedzie w tym sezonie :) bylem przekonany ze mus glosowania na 1 nowy osrodek = 1 nowy osrodek... ale cos mi sie widocznie pojebalo :P
Marek Golan pisze: Choc prawde mowiac Bydgoszcz IMO sporo ryzykuje wybierajac taki termin, ale to juz ich sprawa i napewno wiedza co robia
tez tak sadze, mieli dobry termin, poczatek Stycznia, nawet wiekszy plus Motostajni imo byl, bo w zimie siedzisz w cieplym milym lokalu a nie w jakiejs zimnej niedocieplonej szkole... no tyle ze nocleg mega kijowy i mam nadzieje ze chlopaki cos z tym zrobia (kapitanowie Sparrow wiedza o co chodzi :P)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mnie nie dziwi , ze Strateg wszedl - jedyne czego zaluje , ze nie wszedl zaden nowy osrodek ( choc w sumie weszla ZG). Jesli chodzi o to jak ludzie glosowali to ja widze w niektorych wypadkach zajebiscie duza korelacje - szczegolnie egoistyczna postawe Wawy i okolic - najlepiej by chcieli dla siebie wszystkie mastery , a jak juz cos zostanie to najwyzej dla innych...

Czy poczatek stycznia to dobry termin ? Z 110 osob zgloszonych zostalo na styk 60.... W moto jest duzo lepiej latem , bo jest ogrodek na zewnatrz i mozna sobie tam posiedziec , poza tym mozliwe , ze jesli bedzie ladna pogoda to czesc stolow na zewnatrz wyniesiemy :)

Z noclegiem sie nie powtorzy - ja dalem ciala , a mozna bylo po prostu isc na dol... Na bledach sie czlowiek uczy...

Awatar użytkownika
Zulus
Mudżahedin

Post autor: Zulus »

Ciekawe czy jezeli Polkon byl w Bialym czy w Olsztynie np wszyscy by tak byli za daniem mu Mastera. Ale to niewazne w sumie ;)

Co do tego ze niektorzy nic do nas niby nie maja? Przypomnijcie sobie mastera w Swiebodzinie - po prostu piekny pomysl jak zablokowac mastera nam. To tak jakbysmy my zglosili mastera w lomzy czy suwalkach (nie obrazajac nikogo) No i dzieki temu nie dostalismy mastera. Teraz znow nie. I tak jest dobrze bo duzo ludzi z ll chce zeby jednak ktos nowy dostawal czasem szanse na rozwoj bazy i mozliwosc organizacji duzego turnieju. Duzo jest przeciez ludzi ktorzy jada na mastera tylko dla punktow do ligi. Dla nowych osrodkow dostanie Mastera to taka szansa jak danie dla Polski euro :) Fajnie ze mozliwosc taka dostaly Lodz i Bydgoszcz, ale czy na tym sie skonczy? Teraz odpadla Wawa z okolicami i mamy 10 masterow, kazdy ma ugruntowana pozycje. I co zmian nie bedzie?

Pytanie do was: kto zaglosowalby za tym, ze wprzyszlym sezonie nowy osrodek musi dostac mastera? Ciekaw jestem odpowiedzi Szmai czy np Paffua.

Acha i nie 6 glosow tylko 2+2+3+1 czyli 8 ;) Calkiem duzo. Teraz 2+2+2+2 czyli tez 8, a ll zmniejszyla sie do 40 osob.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zulus glosowalem na mastera w Bialymstoku , ale teraz zaczynam zalowac - reprezentujesz swoje srodowisko , a zachowujesz sie jak rozzalone dziecko , ktoremu zabrano cukierka... Jeszcze te hasla z ustawianiem glosowan - no bez jaj , niestety tak glosy sie glupio rozlozyly , ze ani Ostrow ani wy nie dostaliscie mastera... Jednak teraz twoje wielkie obruszenie jest dla mnie conajmniej smieszne...

ODPOWIEDZ