Moja armia Mortali zawierałaScreamery, Furie Daemon Prince'a iGiganta (który póki co może spokojnie odgrywać rolę Wielkiego Nieczystego)
Lista jest dopasowana do ograniczeń EuroCS800:
Great Unclean One, Lv 3, Balesword (autowound,D6 wounds) 610pts -terrorysta, zabójca herosów/potworów, mag, może blokować dość długo całe oddziały
Nurgle Herald BSB, Banner of Unholy Victory (total of 1+D3 CR) 190pts - siedzi w Plaguebearerach dając im regenerację, banner umożliwia wygraną na statyczny CR gdy przeciwnikowi nie pójdzie tura ataków/mi dobrze pójdą regeneracje i wardy
21 Plaguebearers, fcg 282pts
30 Horrors ,Icon of Sorcery (+1 to cast) 387pts
10 Horrors 120pts
6 Furies 72pts
5 Screamers 150pts
6 Flesh Hounds 210pts
6 Flamers, Pyrocaster 225pts
Martwi mnie slaba obrona magiczna - tylko 7DD i żadnych scrolli. Niestety nie bardzo mam gdzie umieścić scrolla.
Szkoda też że Daemon Prince jest naprawdę beznadziejnym wyborem w DoCh. Czasem wystawiałem go w Mortalach,gdzie wcale nie byl zbyt silny, w Demonach jest jeszcze słabszy...z chęcia usłyszalbym jednak jakiś dobry pomysl na DP
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Zastanawiam się również jak dopasować armię do Furionowego CS, co jest moim docelowym zamierzeniem. Wymaga to przycięcia bohaterow,niestety nie doszedlem jeszcze jak najlepiej to zrobić
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jakieś pomysły?