Stać i strzelać ;/

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Kierin
Powergamer Rozpiskowy

Stać i strzelać ;/

Post autor: Kierin »

Chyba zrobiono mnie w konia ostatnio gdy grałem bo wszyscy mi mówili że nie mogę wykonać tej czynności jeśli wróg znajduje sie w zasięgu mniejszym niż połowa zasięgu mojej broni, natomiast w instrukcji pisze że nie mogę wykonać takiej czynności jeśli znajduje się w zasięgu mniejszym niż połowa zasięgu szarży jednostki... druga rzecz to ostatnio gdy szarżowano mnie z po za zasięgu mojej broni mówiono mi że nie mogę wykonać reakcji stać i strzelać co miało względem mnie całkowity brak sensu, oczywiście w instrukcji pisze że mogłem. I teraz pytanie za tysiąc punktów czy zrobiono mnie w konia czy może mam coś nie tak w instrukcji bo nie chce nikogo przedwcześnie osądzać (po za tym ponad trzy osoby twierdziły inaczej niż w instrukcji....) ;/ i drugie pytanie jeśli mnie oszukano, czy to normalne na turniejach ?? -_-;

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Zwałowany
Jeżeli przeciwnik zaczyna szarże w odległości mniejszej niż jego podstawowy ruch (czyli 3" dla krasnoludów, 4" dla ludzi, 8" dla konia bez bardinga) to nie możesz wykonać Stand and shoota.

Jeżeli wróg zaczyna szarżę poza zasięgiem Twój oddział strzela w pierwszym możliwym momencie jak tylko przeciwnik wejdzie w zasięg oddziału)

Kierin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kierin »

ech ok dzięki za odpowiedź ;/ będę musiał pogadać z pewnymi osobami, jeszcze jedno pytanie z innej beczułki jeśli można czy canon może użyć umiejętności stać i strzelać ?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

nie

Radan
Warzywo

Post autor: Radan »

Pozwólcie, ze dodam pytanie od siebie: Czy łucznicy TK mogą zastosować "stać i strzelać", czy tylko po prostu przyjąć szarżę?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Radan pisze:Pozwólcie, ze dodam pytanie od siebie: Czy łucznicy TK mogą zastosować "stać i strzelać", czy tylko po prostu przyjąć szarżę?
pozwol, ze dodam odpowiedz. przeczytaj army booka do tk jest tam to wprost napisane...

Radan
Warzywo

Post autor: Radan »

Z Army Booka wynika, że nie mogą "stać i strzelać", chyba, że coś mi się pomieszało. Ale chciałem się upewnić, więc pytam.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

dobrze ci sie zdaje. Jest napisane, ze moga robic tlyko hold i nie moga robic stand & shoot

Ksin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Ksin »

To ja też dorzucę pytanie : Czy jak powiem stand & shoot thunderersami z czempionem (brace of pistols) do wroga, który jest załóżmy na 13 calach, to najpierw strzelam rankowymi strzelcami i jeśli wróg to przeżyje to mogę dodać 2 strzały czempiona na 8 calach ?

ODPOWIEDZ