2700 DElfów ( wymóg bez lorda) do lubartowa

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

2700 DElfów ( wymóg bez lorda) do lubartowa

Post autor: Murmandamus »

Na turniej Lubartowski gdzie wybrałem opcje 2700 bez lorda grając jedną armią a nie w parze. Złożyłem coś takiego. Jakop ograniczenia turnieju to wlasnie brak lorda oraz magia do 6 poziomów.

Noble general na Pegazie z lifetakerem i Enchanted shield
(ulubina kombinacja)
Noble BSB na Cold onie z Heart Stonem.
sorceress 2lv DS+darkstar cloack
Sorceress 2lv DS+seal

3x5 Dark riders kusze
20 warrriors fcg
10 warriors kusze

12 wiedzm witchbrew fcg
6 cold one knights fcg bann of murder
6 cold one knights fcg
5 harpies

2 bolt throwery
18 Black Guards fcg war banner

Wszystko po trochu i moi ulubieńcy czarna straz jest. Bsb zazwyczaj w regimencie czarnej strazy będzie siedział.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

IMHO ta kusza jest lipna ;)
Nie wiem po co magom poziomy (i tak pewnie malo co rzucisz ;))
No najwieksze ale mam do wiedzm i BG
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Kusza nie jest zła mój ulubiony porzedmiot pomocny do redukowania małych świnstewek. Poczaruje coś tam zawsze magia jest średnia.
7 kosci mocy to mozna już czarować. Wiadomo ale obie odziały darzę wiuelką sympatia. Panienki tną piechoty na plasterki jak się wprowadzi je do walki. A czarni wytrzymują bardzo wiele i moga się odgryźć.

Nie lubię grac schematycznie. Nudne 4 bolce pełno magów i dark riderów.
A ta armia jest zbalansowana i wszystkiego po trochu mam.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Nie no zrobisz jak chcesz ale ........:
-jak dla magie masz slaba i duzo nia nie zdzialasz (IMHO magia to jezeli juz 9/10 PD + bo niby mozna dac ze 2 magow jako wsparcie ale to moim zdaniem strata pkt.)

-Wiedzmy i BG tu moje zastrzeżenia byly jezeli idzie o POWER .Sa lepsze rzeczy do wystawienia ale skoro chcesz niesztampowo grac to spoko ;)

-do kuszy mnie przekonasz ;) 2 strzaly sila 3 ...... :roll: no moze na jakis magow czy cos ale nikt ci sie tak latwo nie wystawi ,chyba ;)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

-jak dla magie masz slaba i duzo nia nie zdzialasz (IMHO magia to jezeli juz 9/10 PD + bo niby mozna dac ze 2 magow jako wsparcie ale to moim zdaniem strata pkt.)
Dwóch magów jest spoko. Ja biorę na 2000 i czarują sporo. Kluczowe jest oczywiście wyeliminowanie magów przeciwnika, ale DE nie mają z tym problemu.
do kuszy mnie przekonasz ;) 2 strzaly sila 3
Trafia na 2+, przerzut zranień. Dwóch wardancerów martwych. Jak dla mnie warte swoich punktów. Dużo bardziej niż jakiś tam ward na 4+ dla bsb :P
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Dla BSB warda dalem ale on musi żyć jak się wbije coś w BG z nim i będzie go bić. Taka paranoja moja.

Awatar użytkownika
RomualdZielony
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: RomualdZielony »

Hehe mi się tam podobają te rozpy. Pomyślałbym jednak o zamianie tej 6 CoK bez bannera na charioty, żeby mieć siłe przebicia. A klimatu za bardzo tym nie zburzysz. A jako że turniej będzie bardzo klimatyczny to zapraszamy z całą mocą :D Spodziewałem się powergammerskich rozp, ale póki co tylko 1 zawodnik ma takie. Czyli jest gites :D

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Widzisz rydwanami ja już zmęczony jestem i chcę troche na rycerzach pograć. Rydwany stanowiły bardzo długo u mnie pozycję która zawsze dobierałem a rycerze lezeli odłogiem. Niech chłopaki też mają coś od życia a nie tylko pudełko czy siedzenei w walizeczce.

Magia obcięta jest w turnieju więc nie bedzie siac takiego postrachu jedyne co się obawiam to maszynowe parki jako ze duzo moze wyjsc w niektorych polączonych armiach ale co tam. Ide palić grabić i gwałcić.

ODPOWIEDZ