Matura!
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Mnie zaczęło brać przy ostatniej godzinie ale wytrzymałem
http://zone-2-3.cdn.gazeta.pl/bi.gazeta ... 211181.pdf
Rozwiązania matmy u mnie korzyść, chociaż maksa nie będzie... przez jednokładność.
Rozwiązania matmy u mnie korzyść, chociaż maksa nie będzie... przez jednokładność.
jednokladnosc byla hardkorowa.. jak tak patrze, to jedyny blad mam w zadaniu z parametrem (podstawilem p=0 recznie i mi wyszedl brak rozwiazan /me zajebisty jak zadko) - te 94-96% moze beda
Kacper: dobry samochod, dobry dojazd i juz do kina sie spieszylem, to szkoda czasu na siedzenie w szkole ;P
Kacper: dobry samochod, dobry dojazd i juz do kina sie spieszylem, to szkoda czasu na siedzenie w szkole ;P
a ja schrzaniłem jak nigdy ;( kuwa
Nie wiem jakim cudem np. mi się tangensy skróciły w ostrosłupie, sprawdzić już mi czasu nie starczyło o.O
W prawdopodobieństwie 3 razy się złapałem na głupim błędzie.
W pierwszym rozkminiałem, nie wiem po kiego, czy to możliwe, żeby to zadanie dobrze rozwiązane zajęło mi 1/3 strony gdy miejsca jest 1,5.
W równoodległych punktach, znów nie wiem po kiego, próbowałem to umysłem najpierw ogarnąć, zamiast odrazu za liczenie się wziąść.
W 9 gdzieś minus z plusem pojebałem.
No i kurna o 5/6pi zapomniałem!
No kuwa, kuwa, kuwa! Ale jestem wściekły
Jak mi fizyka nie pójdzie to... to chyba po prostu dalej wściekły będę o.O
Nie wiem jakim cudem np. mi się tangensy skróciły w ostrosłupie, sprawdzić już mi czasu nie starczyło o.O
W prawdopodobieństwie 3 razy się złapałem na głupim błędzie.
W pierwszym rozkminiałem, nie wiem po kiego, czy to możliwe, żeby to zadanie dobrze rozwiązane zajęło mi 1/3 strony gdy miejsca jest 1,5.
W równoodległych punktach, znów nie wiem po kiego, próbowałem to umysłem najpierw ogarnąć, zamiast odrazu za liczenie się wziąść.
W 9 gdzieś minus z plusem pojebałem.
No i kurna o 5/6pi zapomniałem!
No kuwa, kuwa, kuwa! Ale jestem wściekły
Jak mi fizyka nie pójdzie to... to chyba po prostu dalej wściekły będę o.O
Pisał ktoś dzisiaj fizykę? Kurde, nie wiem czy mi się tylko wydaje, ale odnoszę wrażenie, że mi zajebiście poszło! Jeśli jest tak, jak myślę, to wszystkie kierunki PWr stoją otworem! Ech No... wczorajszy humor poprawiony
Patrze na zadanka z matmy i calkiem wporzadku Ale najlepsze jest pierwsze gdzie nie podali ze wielomian jest 3ciego stopnia, przypomina mi to AB GW hahaha
Orki, oreczki, orczyce i orczątka Dla koazdego cos milego
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
no, to byl hardkor jak nie wiem. i faktycznie, jak z klasy nikt nie zauwazyl problemu, to wszyscy znajomi olimpijczycy klneli od serca na to zadanie (ja sam probowalem na poczatku pisac dowod ze to wielomian stopnia 3 :d ale uznalem ze to tylko matura, wiec raczej az takich cudow nie trza)
Trupunczku nie mozesz udowdodnc ze jest to wielomian 3ciego stopnia, bo wielomian 5tego stopnia tez moze miec 3 miejsca zerowe
Orki, oreczki, orczyce i orczątka Dla koazdego cos milego
No jest kilka, na które się bałem, że się nie dostanę... takie np. 295,3 punkta na Automatyce i Robotyce + to, że w tym roku może być więcej. Może i nieduże wymaganie, ale trochę trzeba na to w książkach posiedzieć (za takie np. 50% z matmyR i 50% fizyR wychodzi 250)Narożny pisze:Jakby na wiekszosc kierunkow na dowolnej politechnice ciezko byoloby sie dostac...
robaku, dlatego wlasnie to olalem
ta fizyka dosc lajtowa tez, bez przygotowywania sie bym na paredziesiat procejt napisal spokojnie.
cala ta matura w tym roku jakas taka, zeby za amnestia ludzie nie tesknili chyba:P
ta fizyka dosc lajtowa tez, bez przygotowywania sie bym na paredziesiat procejt napisal spokojnie.
cala ta matura w tym roku jakas taka, zeby za amnestia ludzie nie tesknili chyba:P
No przyznam, że trudniejszej się spodziewałem, ale bez przygotowania z fizyki, to bys dużo nie wyciągnął.TruePunk pisze:robaku, dlatego wlasnie to olalem
^ Oj, nie doceniasz TruePunka
Ja mam mature za rok, mam nadzieje że jak się okaze ze w tym roku matury były za łatwe to mojemu rocznikowi znowu jakichs kosmicznych nie dowalą. Chociarz ostatnio zauwazylem ze polski rząd prowadzi jakąś dziwną polityke lurowania ludzi na politechniki a proste matury to chyba część planu Jak patrze na te arkusze z maty i fizy to myśle że te 30% bym wyciągnał nawet teraz w 2 klasie bez przygotowania wiekszego Cóż, zobaczymy jak to będzie.
Maciek, jaki temat?
Ja mam mature za rok, mam nadzieje że jak się okaze ze w tym roku matury były za łatwe to mojemu rocznikowi znowu jakichs kosmicznych nie dowalą. Chociarz ostatnio zauwazylem ze polski rząd prowadzi jakąś dziwną polityke lurowania ludzi na politechniki a proste matury to chyba część planu Jak patrze na te arkusze z maty i fizy to myśle że te 30% bym wyciągnał nawet teraz w 2 klasie bez przygotowania wiekszego Cóż, zobaczymy jak to będzie.
Maciek, jaki temat?
Rewolucja postęp czy barbarzyństwo przeanalizuj temat na podstawie wybranych utworów literackich.
Fakt faktem że lekko się stresowałem szczególnie że nauczycielka która mnie egzaminowała nie jest osobą która mnie lubi
Ale dobrze orientuje się w historii z polskiego jestem niezły...
No i jestem bardzo zadowolony.
Jeśli ktoś potrzebowałby w przyszłym roku rady ,pomocy się polecam:P
Fakt faktem że lekko się stresowałem szczególnie że nauczycielka która mnie egzaminowała nie jest osobą która mnie lubi
Ale dobrze orientuje się w historii z polskiego jestem niezły...
No i jestem bardzo zadowolony.
Jeśli ktoś potrzebowałby w przyszłym roku rady ,pomocy się polecam:P
Ministerstwo edukacji chce podniesc wyniki uczniów na maturach.
Oczywiscie nie robi tego poprzez zapewnienie lepszych nauczycieli i warunków szkole, ale poprzez obnizanie trudnosci matur.
niedlugo matura z matematyki bedzie obowiazkowa dla wszystkich (za 2 lata).. dlatego CKE obniza poziom matury z matematki (w tym roku kolejne rzeczy wylecialy z materialu obowiazujacego na maturze) po to by za te dwa lata ludzie byli w stanie zaliczyc na te 30% matme podstawowa.. bo jak wielu nie zda to wyjdzie na jaw jak kulawy jest polski system szkolnictwa
tzw. równanie poziomu w dół...
najbardziej na tym wszystkim traca Ci co sa na prawde dobrzy oraz uczelnie wyższe - na moim wydziale juz sa obowiazkowe sobotnie kursy (po 5h) doszkalajace z matmy i fizyki dla pierwszego rocznika, bo wykładowcy nie moga realizowac normalnego materiału, bo pierwszoroczniaki nie znaja podstaw... a juz pojawiły sie glosy ze cały pierwszy semestr na studiach bedzie trzeba poswiecic tylko na wyrównanie poziomu matematyki...
ciesze sie ze mature zdawalem juz jakis czas temu.. i nie musialem wyrównywac poziomu.
Oczywiscie nie robi tego poprzez zapewnienie lepszych nauczycieli i warunków szkole, ale poprzez obnizanie trudnosci matur.
niedlugo matura z matematyki bedzie obowiazkowa dla wszystkich (za 2 lata).. dlatego CKE obniza poziom matury z matematki (w tym roku kolejne rzeczy wylecialy z materialu obowiazujacego na maturze) po to by za te dwa lata ludzie byli w stanie zaliczyc na te 30% matme podstawowa.. bo jak wielu nie zda to wyjdzie na jaw jak kulawy jest polski system szkolnictwa
tzw. równanie poziomu w dół...
najbardziej na tym wszystkim traca Ci co sa na prawde dobrzy oraz uczelnie wyższe - na moim wydziale juz sa obowiazkowe sobotnie kursy (po 5h) doszkalajace z matmy i fizyki dla pierwszego rocznika, bo wykładowcy nie moga realizowac normalnego materiału, bo pierwszoroczniaki nie znaja podstaw... a juz pojawiły sie glosy ze cały pierwszy semestr na studiach bedzie trzeba poswiecic tylko na wyrównanie poziomu matematyki...
ciesze sie ze mature zdawalem juz jakis czas temu.. i nie musialem wyrównywac poziomu.