tak z ciekawości złozyłem sobie rozpę opierając się na figsach które posiadam(oczywiscie tylko część, m.in. Papę Nurgla). wyszło mi coś takiego:
GUO 635pkt
gienio
lvl3
trappings of nurgle(imo genialna rzecz)
noxious vapours
soul hunger
(ogólnie - chodzi, czaruje, czasami w cc coś zdziała)
Herald Nurgla 315
bsb
lvl1
great standard of sundering
noxious vapours
palanquin
18* pleaguebearers 271pkt
fcg
icon of eternal virulence
(tutaj wchodzi herald. oddział do przyjmowania na klatę. mam wątpliowści czy wytrzyma ciężką kawę a'la graale)
10* blodków 126pkt
muzyk
10* blodków 126pkt
muzyk
5* furii 60pkt
5* furii 60pkt
3* nurglings 105pkt
5* piesków khorna 175pkt
2* bestie nurgla 200pk
(bardziej dla klimatu )
5* flamers 175pkt
pd: 6
dd: 5
i jak się podoba? da radę czy lepiej dac sobie spokój?
Nurglowato 2250
Hmm zakładajając że masz warda i regenerację to gralowcy się popłaczą...
Ogólnie rzecz biorąc to masz przeciwko sobie średnio około 16 ataków z s6=11trafionych i powiedzmy 9 ranionych, 4regenerujesz,2wardujesz. pada ci 3 typków + to co zrobią konie. Inna piechota pokroju orków lub prawie kazda inna co ma 4ws i około 4+ pancerz (czyli znakomita większość traci 9 figurek prawie na start.
Jak na piechotę i szarżę tej turbo kawalerii straty są minimalne .
Ogólnie rzecz biorąc to masz przeciwko sobie średnio około 16 ataków z s6=11trafionych i powiedzmy 9 ranionych, 4regenerujesz,2wardujesz. pada ci 3 typków + to co zrobią konie. Inna piechota pokroju orków lub prawie kazda inna co ma 4ws i około 4+ pancerz (czyli znakomita większość traci 9 figurek prawie na start.
Jak na piechotę i szarżę tej turbo kawalerii straty są minimalne .
- Offspringman
- Kretozord
i na dodatek biję pierwszy(heraldem)
co do drugiego heralda, to jakoś szkoda mi punktów. jednak wolę mieć więcej oddziałów niż jednego ludka który kosztuje mnóstwo pkt.
przy odrobinie szczęścia tak szybko go nie ubiją
co do drugiego heralda, to jakoś szkoda mi punktów. jednak wolę mieć więcej oddziałów niż jednego ludka który kosztuje mnóstwo pkt.
przy odrobinie szczęścia tak szybko go nie ubiją