Jak ugryźć nowe VC??

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

nom z 500 +100 za generała no i sam fakt ze wszystko sie niszczy od środka :)

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Dokładnie, jak ubijesz generała w VC to właściwie wygrałeś

W sumie porobię testy i sprawdzę czy to daje radę

Wiecie jaki jest standard na turbo pancernego VL?

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

przy wystawianiu vc wie ze masz 4 działa wiec tak ustawi gienka by zminimalizować ostrzał wiec uderza może 2 armaty co nie zmienia faktu ze przy wielkim szczęściu jest szansa na zdjęcie go... wiem jedno pistoliersi bardzo denerwują wodza vc zauważyłem to wiec biorę ich zawsze by kolesia drażnić... priest co by nie miał nie da rady na solo z gienkiem w chalangu no chyba ze Luthor a można go brać wiec huzia na juzia ...bsb nie sprawdza sie nie mamy sztandaru niepodatności na psychologie... moja rozpa hmm 2 magow i kapitan z mieczem wyznaczonym w vampira ewentualnie pegaz i casket (nic go nie zdejmie jak omijamy wroga) i hth największy ból zaraz po magii to hosty strasznie blokują ruchy kawalerii czy innego wsparcia bez magii nie podchodź
Obrazek

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

dobrym patentem mogą być jeszcze 2 pegazistów, jadących na klocek z generałem. Dwóch, bo wtedy nie zablokuje nas challengem z championem

tylko ma ktoś pomysł jak to złożyć żeby było skuteczne?

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Jak chcesz to zrobić? Domyślam sie ze chodzi o sword of fate.
Jak wyzwiesz tym z SoF dostaniesz czempiona jak innym to dostaniesz lorda i 300pts spłynie a BK 3d6 w przód.
Deal.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Jak ich złożyć...-)
1. Sword of fate,
2. Van Horstmans specullum +Sword of Justice/Sword of might...

Chcąc nie chcąc z którymś z twoich bohaterów musi walczyć...

Ryzykowne, ale może się udać.
Nie mam nowego pliku AB i nie wiem, co taki Vampir Generał zwykle ma na sobie możecie to opisać? w stylu ward4+, regen, AS 1+ itd...

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Jak koleś myśli to postawi generała z boku regimentu tak że by co turę wymuszać krzyżowanie szarż. O tego ze speculum był bym bardzo spokojny w turę nie wygra, drugiej być nie powinno.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

nie wiem, który był gorszy vl, ten z 6ed czy obecny, ale ja przeciwko niemu grałem na imperialnym latającym cyrku; dwóch pegazistów plus gryf, na gryfie był van HS, a na jednym pegazie sword of fate, zawsze skutkowało; należy dodać, że tamten wamp latał na winget nightmerze, więc dopaść go było ciężej, bo jak siedzi w klocu to pół biedy. Może być skuteczne to o czym dyskutujemy...

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Nie mam booka do VC, ale liczę tak.

Vampir pewnie ma: ma 5A S5 WS7 T5 (proszę podajcie, jakie combo na tym wampirze jest stosowane?)

Daję jedną z trzech wersji drugiego Kapitana do komanda:

1. VHS+ Sword o battle? 155pts
PO zamianie mam 6A S5,
Trafiam na 3+, wejdzie 4 Ranię na 3+ Ale tylko -2 od As (to bardzo mało)
As i ward save i może regeneracja - V. przeżyje. :evil:

2. VHS+ Sword of Might 155pts
Po zamianie ranienie mam 5A S6 trafiam na 3+ 3-4wchodzą, ranię na 2+,
-3 As, Ward save? - przeżyje bydle... ;-) :?

3. VHS+ Lanca+ Enchented Shield 157
Po zamianie mam 5A S7 ranię na 2+, S7 -4 od As.
Trfiamy na 3+, ranimy na 2+ jest jakaś minimalna szansa... :roll: - zależy od jego sprzętu itd...

4. VHS+ Sowrd of Justice?
Jako, że po lusterku vampir będzie miał T4, to ranił będę go na 3+, i będzie -2 od Armour save? 5A S5
Trafimy na 3+ , czyli maks 3 razy. Ranimy na 3+, z przerzutem... -2As iii bydle znowu żyje... :evil:

5.-ka do zespołu
Generał imp. VHS+Sowrod of power+ Armour of Meteoric Iron
Po zamianie będę miał 5A S7 + 4A S5 Gryfa...
czyli Trafiamy na 3+ wejdzie ze 3-4, -4As... no może ze 2 rany...
Gryf Trafia na 4+, rani na 2+... -2As... może 1 rana... 8) Trzeba by było to przećwiczyć rzucając kostkami... :roll:

Na 3kę lataczy nie ma miejsca, bo inne czarujące armie z magicznymi pociskami i strzelaniem zrobią nam jesień średniowiecza, zanim Elektor i kapitan wsiądą na swoje wierzchowce...
Ostatnio zmieniony 16 maja 2008, o 10:34 przez pelcu, łącznie zmieniany 1 raz.

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Wilqu pisze: priest co by nie miał nie da rady na solo z gienkiem w chalangu no chyba ze Luthor a można go brać wiec huzia na juzia ...
Na turniejach limited (czyli prawie wszystkich) nie można.

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

1. możecie wyjaśnić jak chcecie zrobić, żeby wampir, jądący w klocku z BSB i być może czempionem przyjął challange (bo tylko wtedy działa lusterko)?

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Hmm, można pokombinować coś w stylu gryfisty i pegazisty, gryf ze SoF a pegazista ze zwykłą lancą - jeśli koleś nie myśli, zwykle stawia generała w środku, jeśli myśli, stawia rzeczywiście na boku. Wtedy musimy zaufać swojemu oku i szarżować na max. 20 cali flyem tak, aby i gryf i pegaz stykali się z genkiem i ew. czampionem. Nie wyzywamy na pojedynek - jeśli on wyzwie czampionem, przyjmujemy pegazistą, wtedy gryf tłucze generała - przy odrobinie szczęścia stworek z generałem z tym mieczem powinien zabić skur***a. To oczywiście taktyka strasznie dziurawa, ale zawsze może się przydać :)

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Jeśli postawi, go z boku, tym lepiej dla "special commando". Można Gryfa ustawić w strefie Bocznej. Jego szarża nie będzie powodowała uczestnictwa w walce Czempiona. Czyli tak, czy inaczej generał musi walczyć...

Czy ten Vampir Lord może mieć coś więcej niż AS1+; Ward 4+ i regenerację?

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

tak się zastanawiałem, lusterko plus sword of fate?? ale to już lordzik, więc zapewne gryf, albo w kawe tego patenciarza, jak wyzwie championem no to tyle, ale jeśli geńkiem to już jest nasz, nie powinien przeżyć kilku ataków ranionych na 2+, no armour i d3 rany?? ale kogo, albo lektor albo generalissimus. Kawa to chyba najlepszy pomysł, bo z hate powinni coś zwalczyć w kombacie

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

wpadasz mówisz chalange on przyjmuje szkielim championem (ten ginie) potem go wskrzesza i wkołowojtek (o ile już się nie odbiłeś),,,,,pamiętajmy wskrzeszany jest zawsze w pierwszej kolejności command group jeśli doznał strat:/

pegazista jest bezkarny vc nie ma czym go zdjąć i dajecie mu caskecik i wykraść co sie da

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

U mnie do łask wróci pewien przedmiot: a mianowicie +1 do dispella.

Przy dużym księdzu i 3 magach VC mogą się zesrać.

Bo mamy 7-10 dispell dice i do tego mamy +1 do dispela.
2-3 scrolle i generator.
Wystarczy teraz wymanewrować kloce i posypać armie w 2 tury.

Jak się pozbędziemy 2 moze 3 oddziałów za jednym razem to strachu nie ma.
Popychaczki wpuszczamy a wskrzeszania na 3+ powstrzymujemy rzutami jedną kostką.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

niezłe Reyki, może być pieruńsko skuteczne :twisted:

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

zrob test.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

TO MOŻE BYĆ PRZEŁOM CHOPIE!!!!!!!!!!!! :lol2: :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Rzeczywiście, że też na to wcześniej nie wpadliśmy... a teraz powiedzcie, ile VC wyciągają PD na standardowe punkty?

ODPOWIEDZ