Armia krasnoludzka - pomocy

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Dźwiedź
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dźwiedź »

Rakso_The_Slayer pisze: [...] Świder daje tylko w dwóch przypadkach:gdy chce żeby górnicy napewno wyszli lub nie wyszli w drugiej turze [...]
Czyli można przerzucać udane wykopywania górników za pomocą świdra :?:

Ps. Ja wystawiam ośmiu(czasem 7 w 1 szeregu i mi sie sprawdzają).

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

Tan x2
Sztandar armii x1
Kowal run x1
Zabójca Smoków x1
Inżynier x1
Działo x2
Katapulta x1
Organki x1
Gyrocopter x1
Wojownicy x28 (w tym FCG)
Długobrodzi x16 (w tym FCG)
Gromowładni x26 (w tym FCG)
Zabójcy x12 (w tym FCG)
Górnicy x8 (w tym FCG)
Hamerersi x15 (w tym FCG)
Bugman
Gotrek i Felix

Wiem że temat już przerodził się w coś zupełnie innego ale :) dokupiłem trochę wojska :) czy coś jeszcze byście dokupili do tego? :)

Dźwiedź
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dźwiedź »

Na twoim miejscu zwiększyłbym ilość elitarnej piechoty do 20 lub więcej chłopa(hammersi, długobrodzi). Reszta to już raczej indywidualne preferencje, ale 2xbalista i druga katapulta by sie przydały...

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

przerób 4 wojaków na długobrodych , skombinuj sobie małych inżynierów do maszyn. Ze 2 bolce mógłbyś sobie sprawić bo to fajne zabaweczki. FCG w thundach niepotrzebny. Jeszcze tych 5 hamerków by sie przydało no i lord na tarczy albo kowadło, to już musisz sobie zdecydować. I tak pewnie kiedyś kupisz jedno i drugie ;p

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Dźwiedź pisze:
Rakso_The_Slayer pisze: [...] Świder daje tylko w dwóch przypadkach:gdy chce żeby górnicy napewno wyszli lub nie wyszli w drugiej turze [...]
Czyli można przerzucać udane wykopywania górników za pomocą świdra :?:

Ps. Ja wystawiam ośmiu(czasem 7 w 1 szeregu i mi sie sprawdzają).
tak, można... w opisie jest że przerzucasz test na wykopanie się A NIE że NIEUDANY test tylko więc wychodzi na to że kazdy mozemy przerzucic.
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

tru, głupie ale można, czasem sie opłaca...

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

hmm, mam takie pytanie... mozna zaczac wykopywac minerow w np 5 turze?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

niestety nie... testowac musisz już od 2. Dlatego własnie czasem przydaje sie steam drill rzeby przerzucic udany test i pozostac pod ziemia nieco dłuzej...
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Ostatnio kilka razy grałem na 7 minerów z muzykiem. Sprawdzali sie tylko na niektóre armie. Z imperium zjedli mortara, great canona i ćwiartkę zablokowali, z TK katapkę i ćwiatrkę zajęli, z VC zablokowali ćwiartkę, a ze skavenami wykopałem ich tak co by zaszarżowali na jezzaile ale nie zauważyłem ratlinga bo mi jakieś głupie ruinki go przysłoniły i spadli minersi od jednego strzału. Z O&G zjedli 3 chukki, a czwartej nie zdążyli bo ich zabił jakiś orkowy boss, któremu w ostatniej chwili odechciało się uciekać :? Grałem też z lizakami ale tam minersi (dzięki moim super rzutom na wykopywanie) nie zdążyli się wykazać. Z ogrami dzielnie bronili bolca przed gnoblarami ale potem wpadły bulle i pozamiatały. No to by było na tyle. Ostatnio zamieniłem ten oddział na slayera z ASF. Grałem na razie jedna bitwę nim i sprawdził się dosyć dobrze bo blokował kloc 25 zombiaków, którzy normalnie wpadli by mi w kuszoli a potem w katapkę.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Ja ostatnio zupelnie zmieniam i przemeblowywuje swoj standard na 2250 w ktorym jest wlasnie 15 minersow ze steamdrillem, muzyczkiem i sztandarem... Na 5 bitew zawsze sie sprawdzali dla mnie sa extra i wogule wypas... Moge powiedziec ze na swoim koncie maja juz grali z gieneralem i Bsb jak i rowniej chosenow z WB... :wink: Oddzial marzenie :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

ODPOWIEDZ