HE mage by dead

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

HE mage by dead

Post autor: dead »

Ot takie malowanko na jebajca zdjecia slabe bo burza idzie i chmury straszne - rano zrobie lepsze foty - po wieczornych drobnych poprawkach (w stylu wyrownanie kresek + oczyszczenie paru miejsc)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

czyli jutro spodziewac sie nalezy porzadnych zdjec (tzn tak mi sie wydaje ze beda porzadne ;) - a napewno lepsze od tych "zgranulowanych")

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Trochu zamazane foto, ale zdaje sie że wyszedl bardzo klawo. Najbardziej przykul ma uwage płaszczyk ładny fenix :) Podstawka tylko jakas taka smetna nieco ale tez daje rade. Ogulnie całkiem smakowity magus!!

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Od przodu wyszedł średnio... ale za to płaszcz jest super

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

JAk na jeden dzień to jest ok :wink: No i na jebaj do tego... :P

No ale przyznać trzeba feniks fajowy. Jak go namalowałeś? Tzn tak po prostu siadłes i zrobiles czy był w tym jakis sposób? 8)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

FH Nie wyglada tak jakbym chcial aby wygladal - niestety plaszcz nie jest prawie plaski tylko ostro pofalowany co utrudnia malowanie - a malowany ten ptaszek normalnie - jakis wzor i tak na zywca jedziemy zreszta jak wszystkie moje fh.
czas powstawania dosc krotki (chyba okolo godziny liczac przerwy na wyschniecie farby) zreszta caly model malowany od 10 do okolo 18 z przerwami na jedzenie kompa itp itd ... wiec pewnie wyjdzie tak 5h. podstawka zostanie wzbogacona o pare listkow i moze 1 kamyczek. A zdjecia od frontu nie oddaja tego jak wyglada w realu choc nadaja pewnych zarysow i mozna na ich podstawie mniejwiecej przypuszczac co i jak ... (najgorzej ze twarz jest tak malo ostra ale coz przy tak slabym swietle aparat ciezko lapal ostrosc ...)
poczekajcie do jutra beda inne foty bedzie mozna bardziej pokrytykowac.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Lapanie ostrosci nie ma kompletnie zadnego zwiazku ze swiatlem.
Jak dla mnie figurasek sredni. Kamienie sa dosc porazkowe. Wgl sie nie rozwijasz dead

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Z tego, co widzę na tych kiepskich zdjęciach, to włosy i żółty płaszcz wyglądają zwyczajnie brzydko :? Kudły wyglądają, jakby pasemka sobie zrobił. A płynność przejść na żółtym - #-o I to w tak widocznym miejscu...
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Raptaparat pisze:Wgl sie nie rozwijasz dead
No niestety tez musze to przyznac
albo bardzo sie spieszyles przy tej figsie albo na prawde nic nie idziesz do przodu bo prace na lepszym poziomie juz pokazywales.
Ogolnie figs jest calkiem niezly (sprytnie schowales ksiege przed obiektywem aparatu :P ) ale nawet na tych slabych fotkach widac ze przydaly by sie plynniejsze przejscia tym bardziej ze praca jest dosc cukierkowa.
Bialy na dolnych szmatkach jest bardzo plaski za to na rekawach jest zupelnie inny co nie wyglada najlepiej moim zdaniem. kamyki zwykly drybrush ojj nie bedzie dobrych $ za to
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

SexRocket pisze:...kamyki zwykly drybrush...
Ejże, no coś Ty... :D Gdzie Ty tam widzisz "suchy"? Jestem pewien, że to nie "suchy", tylko proste malowanie - parę rozjaśnień. Poza tym małe klejnoty są pomalowane całkiem nieźle i widać, że się błyszczą.

Nie uważam, żebyś się nie rozwijał, ale po prostu nie malujesz modeli na maksimum swoich możliwości... Dawno nic lepszego po prostu nie widzieliśmy od Ciebie :) Co prawda jedno blokuje drugie, ale myślę, że gdybyś się postarał, tobyś pokazał, że jednak umiesz lepiej i nowe rzeczy nie przychodziłyby Ci z trudem. Przydałby się od czasu do czasu model "dla siebie" albo poważne zamówienie, wtedy jest większa motywacja. A nawet jeśli robisz model na sprzedaż, to też można raz na jakiś czas przysiąść i zamiast dwóch-trzech, wymalować jeden, ale za to efektowniej :)

Model mi się podoba kolorystycznie, wreszcie coś nowego ktoś na nim pokazał. Podoba mi się biało-żółty schemat, dość interesujący, ale mimo to brakuje mi jakiegoś ostrego koloru do "spięcia" całości. Może jakiś prosty freehand z żółtym płaszczu załatwiłby sprawę, ale i tak nie jest źle. Jest tam po prostu pusto, a jak wszyscy wiemy, figurki na sprzedaż zyskują, gdy mają kilka "smaczków" i bajerów :) Z tyłu za to wyszło ładnie, podoba mi się.

Biały płaszcz z przodu faktycznie mógłby dostać parę warstw, żeby nie wyglądał tak płasko. Książka jest niezła, runy widoczne... Jedyne, co mi jeszcze wpadło w oko, to szata na prawej ręce, w okolicy laski - jakoś tak bez pomysłu jest tam wykonane cieniowanie... Coś mi tu nie gra...

Aha, no i ta fabryczna podstawka jest dość uboga, rozumiem tempo, ale parę minut więcej i detali środowiskowych i byłaby efektowniejsza :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

To tyle male poprawki ale przynajmniej figsa bedzie juz wek ... Ogolem jest git bo pocwiczylem sobie pare elementow i akurat z nich jestem zadowolony ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A teraz komenty ...
Kurdy czy mozna cos rozwojowego zrobic w okolo 5 godzin ?? bo wg mnie nie ...
Zalegaja mi figsy z nieudanego prezdswiewziecia ebayowego - armia HE (kumpel sie wycofal i zostalo mi mase figsow na chacie) wiec majac malo czasu i utopinoe fundusze trzeba sie powoli pozbywac zalegajacych plastikow ...

A teraz odnosnie uwag:
Nie rozwijam sie - fakt nie rozwijam sie : maluje swoje i tyle kazda praca jest na dosc zblizonym poziomie i sie akurat dobrze z tym czuje (mam malo czasu na malowanie wiec przynajmniej cwicze proste rzeczy)

Odnosnie "bialej szmaty" ze sa 2 rozne szmaty - bo sa 2 rozne szmaty jedna jest po prostu biala a druga zoltawa - chcialem by nie byla to figsa monotonnie malowana na bialo i czerwono.
niedocieniowany przod coz ... ten typ tak ma - kiedys robilem za ostre cienie teraz za plytkie ale ja juz tak biel maluje - jeszcze pare figsow i bede mial wyposrodkowany rozklad cieni i kolorow ...

A co do kasy to zobaczymy jak aukcja pojdzie ja wierze w swoje morzliwosci ;) (czesto przelamany schemat kolorystyczny daje wieksze korzysci finansowe jak misternie trzaskana figsa w standardowych pedalskich kolorach purpura niebieski bialy)

dzieki za komenty teraz duzo wiecej widac choc z niektorych elementow nie jestem zadowolony i dopiero teraz spostrzeglem kilka baboli to uwazam ze wszystko wyszlo mniejwiecej jak sobie zaplanowalem - ot miala to byc prosta praca ktora nie zajmie duzo czasu...

pozdro

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

Świetne... fajne te skrzydła czy rogi... nie wiem co to jest konkretnie, fajne włosy i twarz ( kolor) no i fajna pelerynka, dobre detale...
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

Rapta
Kretozord

dead pisze: Kurdy czy mozna cos rozwojowego zrobic w okolo 5 godzin ?? bo wg mnie nie ...
Tak, moglbys chociazby zrezygnowac z tego strasznego blackliningu - to juz bylby krok do przodu.

Teraz dokladnie widac, ze pan elf ma kocie oczy.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Nostro pisze:Świetne... fajne te skrzydła czy rogi... nie wiem co to jest konkretnie,
To są rękawy.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Teraz dokladnie widac, ze pan elf ma kocie oczy.
To chyba najmniejszy mankament.

Imo kiepsko wyszlo cieniowanie plaszczykow i tym podobnych. To wczesniej Ci wychodzilo lepiej Dead.

Fakt faktem, moze Dead sie nie rozwija, ale skoro pisze ze to masowka na Jebaja, to imo ok. Zrobil co chcial i oby osiagnal planowane zyski :wink:

Rapta
Kretozord

No to moze Cie zaskocze w tym momencie, ale to wlasnie oczy m.in. nadaja nawiecej charakteru figurce.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Jak patrzysz na nia z bardzo bliska i na twarzyczke to sie zgodze.

Jak sie patrzy z wiekszego dystansu to imo problem kocich oczu nie jest az takim duzym mankamentem. Inne wady sie bardziej rzucaja w oczy :wink:

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

uwaga teraz was zaskocze to byly kropki a nie pionowe kreski ;) a ze tak cienie sie ukladaja ?? coz przy okazji nie wiem czy ktos widzi ale nawet na oczach sa drobne bliki ...

a co do cieniowania to ja tam nie wiem jestem daltonista ale wg mnie jest poprawnie ... moze tak bardziej szczegolowo ??

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

stary... w 5 godzin to mozna naprawde ładnie machna taka figurke. a to niestety nie jest ładnie :( jakbys pomalowal 35 takich figurek w jakies 3 oddzialy kazda na takim poziiomie, to ok. ale pojedynczy model i do tego bohater... mi by bylo zkoda tych 5 godzin :( szkoda, bo sam model jest nawet ładny...

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

nie no takich szczegolowych komentarzy mi akurat potrzeba ale dobra nie bede sie wdawal w polemike wg was jest zle i niech tak zostanie ...

Awatar użytkownika
Kajthek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kajthek »

Mi tam się podoba :)
Obrazek
"Tu się nie gra, tu się nie hałasuje..."
"Boom De Ah Dah"

ODPOWIEDZ