skaveni czy o&g ?

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
pokurcz
Plankton

skaveni czy o&g ?

Post autor: pokurcz »

Witam.
Dopiero zaczynam zabawe z WFB i postanowilem zbierac jedna z hordowych armii.......i tu mam problem........obydwie wymienione w temacie armie podobaja mi sie z klimatu i figurek :D
I wlasnie was gracze prosze o pomoc :D
Ktora sie lepiej,milej gra? Ktora moge cos wiecej pozniej na turniejach zwojowac?

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

A jakiej odpowiedzi oczekujesz na forum szczurów :).
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

licho
Pseudoklimaciarz

Post autor: licho »

To dwie różne zupełnie armie.

Obie mocne, z obu można bardzo dużo wyciągnąć.

Gobliny są bardziej przewidywalne ale nie mają ekstremalnie silnych zabawek. Ale poza animozją możesz polegać na testach średniej.

W skavenach dużo ciężej jest wyliczyć średnią.
Ratlingiem jak będziesz miał dużo szczęścia to jesteś w stanie odstrzelić całą lancę bretońską, a jak będziesz miał pecha to wyrzucisz dubleta zaczniesz się kręcić odstrzelisz sobie pół regimentu stormverminów z generałem od których pójdzie panika na bliskie oddziały i w sumie 3/4 armi będzie w turze przeciwnika uciekało bo ci jeden strzał nie wyszedł.

Do gry skavenami trzeba mieć nerwy ze stali i dużo poczucia humoru, żeby sobie wytłumaczyć że ten jeden jedyny rzut kostką w newralgicznym momencie gry który poszedł źle to byla zdrada twoich przeciwników klanowych i dlatego przegrałeś masakrą mimo że plan był genialny.

Chyba każdy skaven przegrał chociaż raz bitwę przez ten jeden rzut.

Biesiad
Warzywo

Post autor: Biesiad »

Jezeli mozna sie wtracic
Jesli chodzi o wybor armii,to musisz sobie odpowiedziec na jedno podstawowe pytaie......
Ktora armia bardziej podoba sie tobie klimatycznie.
Mam na mysli czy wolisz tak jak juz wczesniej wspomnial licho,bardziej przewidywalne o&g czy mniej skaveny.
Tak mi sie wydaje ze poczytaj troche,poszperaj w necie,zobacz pare filmikow na u tubie i zadecyduj.
pozdrawiam
i zycze trafnego wyboru :idea:

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Orki piszą :
TP ma racje-skaveny sa stabilniejsze
Szczury natomiast :
Gobliny są bardziej przewidywalne
Klimat to podstawa, kieruj się tym czynnikiem :D
Obrazek