kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
- Powergamer Rozpiskowy
Jaką podstawkę w końcu ma czołg parowy? 5x10 czy 8x12? Było uściślone, że ta druga wielkość jest poprawna, ale uściślenie to przepadło w związku z pojawieniem się erraty, gdzie proponuje się 5x10.
Wazna sprawa:
Mam nowy AB od demonow.
Napisano w nim przy kazdym demonie tzeentcha ze maja flaming attacks.
Czy mam przez to rozumiec ze Lord of Change swojim staffem rozmiaru drzewa nic nie zrobi dla malego kruchego Dragon princa ?? Przypomina mi sie pytanie czy ogniste kule armatnie krasnoludow by im cos zrobily wtedy wyszlo ze tak. Pytam wiec czy bede mogl ich woundowac czy przegrywam bitwe ??
Mam nowy AB od demonow.
Czy mam przez to rozumiec ze Lord of Change swojim staffem rozmiaru drzewa nic nie zrobi dla malego kruchego Dragon princa ?? Przypomina mi sie pytanie czy ogniste kule armatnie krasnoludow by im cos zrobily wtedy wyszlo ze tak. Pytam wiec czy bede mogl ich woundowac czy przegrywam bitwe ??
Rzucasz 2d6 s6+4 i już mu coś zrobiYawaris pisze:Wazna sprawa:
Mam nowy AB od demonow.
Release the Przemcio!
Kiedys ktos (niestety nie pamietam kto) na tym forum napisal ze mozna "wyszarzowac" bohaterem z oddzialu. Krotko mowiac bohater, ktory jest w oddziale wykonuje szarze, a oddzial nie.
Czy mozliwa jest odwrotna sytuacja? Oddzial szarzuje na wroga, a bohater zostaje na miejscu?
Pozdrawiam
Pelzak
Czy mozliwa jest odwrotna sytuacja? Oddzial szarzuje na wroga, a bohater zostaje na miejscu?
Pozdrawiam
Pelzak
szeregi - stan poczatkowy... reszta koncowy.Emilianek pisze:Czy liczy sie w walce wrecz stan koncowy oddzialu czy poczatkowy??? Chodzi o szeregi, sztandary itp.
-
- Warzywo
Czesc jestem nowy więc witam all.Jestem zupełnie zielony jak moje goblinki .Chciałbym się zapytać ile kosztuje manewr bo AB zbyt dużo mi nie wyjaśnia.Mam ten od BFSP
-
- Warzywo
No znalazłem to ale pisze cos że od jakiegos naroznika się odmierza.Mam 12 lat i troche jestem jeszcze nie kumaty
- Corvus Albus
- Kretozord
Tak teraz się zastanawiam, czy poison jest normalnym atakiem czy jest traktowany jako magic? Bo jak tak to WE nie będą mogli ich WARDować.