Rydwan Tze.

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Neferkamin
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Neferkamin »

Troszkę inne pytanie, ale również o latający rydwan Tzennech'a. Ponieważ jest prowadzony przez 2 screamery, to czy przelatując nad oddziałem zadaję 2 ataki z siłą 5 jak zwykłe screamer?

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

normalnie powiedzial bym nie ale ostatnio jakeis dziwne interpretacje niektorych calkiem JASNYCH zapisow w AB sie zdarzaj wiec zaczekal bym az ktos madry z LS sie wypowie :wink:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jesli rydwan nie ma opisanej tej zasady to screemery z rydwanu nie zadaja hitów przelatujac nad wrogiem..

tak samo jak HE Lion Chariot nie ma Stubborna, choc siedza na nim White Lioni, ktorzy normalnie stubborna maja :)
Obrazek

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

Kensiorek pisze:normalnie powiedzial bym nie ale ostatnio jakeis dziwne interpretacje niektorych calkiem JASNYCH zapisow w AB sie zdarzaj wiec zaczekal bym az ktos madry z LS sie wypowie :wink:
Efekt tego że najpierw się drze pysk a potem czyta ze zrozumieniem :) To długo nie wróci do normy.

ps. sorki za offtop
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Jason pisze:
Kensiorek pisze:normalnie powiedzial bym nie ale ostatnio jakeis dziwne interpretacje niektorych calkiem JASNYCH zapisow w AB sie zdarzaj wiec zaczekal bym az ktos madry z LS sie wypowie :wink:
Efekt tego że najpierw się drze pysk a potem czyta ze zrozumieniem :) To długo nie wróci do normy.

ps. sorki za offtop
czego dziecko nierozumie? Napisalem ze nie maja chociaz skoro LS zmienia zasady AB to moze i to zmieni

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Kensiorek pisze:
Jason pisze:

ps. sorki za offtop
czego dziecko nierozumie? Napisalem ze nie maja chociaz skoro LS zmienia zasady AB to moze i to zmieni
Jak ja wam dam "dzieci" i "pyski", to sobie tajne prywatne forum będziecie musieli założyć do takich pogaduszek.

Jasne?

Bez "tematów worków" proszę. Wydzielam.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Jason
Mudżahedin

Oj Kensiorek po co brałeś to do siebie? Nawet napisałem że to offtop żeby nie było takich ripost jak Twoja :). Co więcej, to był z mojej strony full support dla tego co napisałeś - ale widać nie dojść jednoznaczy, wybacz.

Mam na myśli tylko i wyłącznie to, że LS uściślając to co jest wyraźnie czarno na białym w Rulebooku (już sobie przykładu daruje bo się znów zacznie), spowodowała, że ludziska domagają się uściślania wszystkich innych oczywistości licząc na to że raz na jakiś czas LS strzeli byka i wyjdzie jakiś nonsens - co gorsze, metoda działa.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Jason lepiej sie juz nie odzywaj dobrze?

Aspirujesz do stanowiska na LS ze caly czas psioczysz na nich czy jak?

Mi sie chyba z polowa ich postanowien wydaje czasem conajmniej dziwna ale wiesz co? gdyby nie oni to nie wiem w co i z kim bys gral bo caly czas by sie ludzie klucili a z takimi jak Ty wyrazaczami opini to juz na pewno do zgody na turze by sie nie doszlo. zaparlbys sie i ni ch... grrr....JJna zmiane pogladu czy ustepstow nie bylo by szans.

Gdyby wszystko bylo czarno na bialym to takie cos jak Direwolf, LS i Q&A czy FAQ nie mialy by miejsca.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Jason
Mudżahedin

Uderz w stół a nożyce się odezwą :).

W tej chwili bynajmniej nie psiocze na LS, co pewnie zauważyłeś. Odpisałem Kensiorkowi że ma racje co do tego, że jak coś jest napisane czarno na białym, to niektórym graczom to nie wystarczy, bo przed przeczytaniem okopali się na innym stanowisku. S&S Treemana żeby daleko nie szukać :).

A Direwolf, LS i takie tam są potrzebne, a jakże. Ale gdyby ludziska najpierw sprawdzali w Rulebooku i w ogóle go częściej przeglądali to te wszystkie FAQi mogłyby spokojnie być odchudzone o 75%.

A tak, mając przed nosem rozwiązanie, pytamy angoli co sobie na ten temat wymyślili. Pasiak, Ty zdaje się najlepiej o tym wiesz, bo masz okazję to widzieć na własne oczy, prawda? :)

I pójdzie takie pytanie: "czy screemery z chariota mogą robić slashing attack mimo tego że nie ma ani słowa o tym że mogą" - i jak angol między jedną flaszką a drugą napisze "yes and yes, whatever" co się znajdą tacy co będą się do tego modlić albo bronić jak niepodległości.

Tyle ode mnie. Osobistych wycieczek nie było, jak się kto poczuł, to naprawde przepraszam :).
The most important rule!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

no niestety co do angolow to racja... ale w koncu to ich gra i robia co im sie podoba... placa im za to przeciez... a jak sie konczy to wiadomo, powinni graczy zatrudniac do playtestow i t odobrych co by od razu przegiecia wyszukiwali i juz...

ale dzieki temu zauwaz jaka robote nasi robia. tam jeden debil z dugim sie nie zastanowi a u nas debata i to ostra. i niestety sie niezgodze z tym co mowisz o tych 75%... wiem dobrze ze czasem banalny zapis potrafi byc kontrowersyjn dla kilku osob i rozumiany zupelnie inaczej...

wezmy naprzyklad banalny czar Tree Singing z Athel Loren i zapis tam isteniejacy ze pokazujesz kierunek przed rzutem koscia. dla jednych to znaczy ze przed rzuceniam czy sie udal czar a dla innych przed rzutem na odleglosc... jest tak napisane ze problem sam sie nasowa. prawidlowa interpretacja to ta druga ale tak to zapisali ze sorry...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Bison

Post autor: Bison »

Czy mógłby ktoś odpowiedzieć na pytanie? A jeśli odp. padła to czy można zaknąć ten temat?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Bison pisze:Czy mógłby ktoś odpowiedzieć na pytanie? A jeśli odp. padła to czy można zaknąć ten temat?
juz Ci odpowiedziałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Neferkamin
Kontakt:

Post autor: Neferkamin »

Oj Ludzie. Zwykłe pytanko zadałem, gdyż owszem w AB tego nie ma, ale może gracie inaczej? A tu od razu kłótnie robicie i to zupełnie nie na temat. Choć rzadko śledzę BP i jak widać jeszcze rzadziej coś piszę, to wierzcie mi nie przekonaliście mnie do tego forum. Ja w Warhammerze widzę przyjemność gry i najważniejszym dla mnie jest klimat, a nie czy ten ma +1 czy +2 do tego, czy nie może tego i tego. Jeżeli lubicie się kłucić to pograjcie sobie w szachy i utemperujcie nerwy, gdyż zasady są jasne i tam nie dochodzi do kłótni. Boże, co za ludzie grają w tego młotka? - pytanie retoryczne. Albo radzę wam pograć w WFRP z dobrym mistrzem gry, aby poczuć co to jest klimat, a nie MOC FIGURKI, gdyż to nie jest najważniejsze. A następnym razem będę szukał odpowiedzi na zagranicznych forach. Kensiorek nie jesteś Alfą i Omegą - przepraszam za wyrażenie de..lu ile ty masz lat? Zastanów się co piszesz. Przepraszam za uniesienie, ale mnie poddenerwował. W TEJ GRZE NIE CHODZI O WYGRANIE ZA WSZELKĄ CENĘ.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Widze jakąś inwazje klimatu, od de..li wyzywającą.
To jakieś nieporozumienie.
Zamykam.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Zablokowany