Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
No i to teraz może być sposób na granie hałasem. Najprawdopodobniej w nowym army book'u będą nowe jednostki i więcej możliwości niż jest teraz. Tak jak już pisano wcześniej popularny może być mag na smoku ale niekoniecznie. Bsb schowany z warriorami i banner of the gods. Do tego w innym oddziale piechoty jakiś mag... chyba tak trzeba będzie kminic.
- Temple Guard
- Falubaz
Nowe ploty z Warseera:
Based on stuff that may, or may not, be 100% true but from someone who went to GW HQ and purports to have learned this there...
In the upcoming rules (the book, not WD):
Chosen are a seperate unit slot from Warriors, and Chosen Knights have "stats to rape a blood knight."
Normal chaos warriors are WS6 with 2 attacks, wearing chaos armour.
Plastic box sets for Knights, Hounds and Marauder Horsemen, all £12. 5 of the Knights and Marauders in there, unsure of Hounds, possibly 10.
Two new units in the list, one of which is a unit of semi-spawn chaos warriors. Can't remember what the second unit was.
New models for Chosen, apparently very large and impressive.
Chosen Knights have lances, or a lance option.
Can't remember anything else right now, but it made my mouth water at the thought.
Warriors byliby niesamowici, ale pozostaje kwestia kosztu... Nie wiadomo jak będą wobec tego wyglądać Chosen Warriors. Czyżby Chosen Knights bardziej się różnili od zwykłych, niż jest to teraz?[/quote]
Based on stuff that may, or may not, be 100% true but from someone who went to GW HQ and purports to have learned this there...
In the upcoming rules (the book, not WD):
Chosen are a seperate unit slot from Warriors, and Chosen Knights have "stats to rape a blood knight."
Normal chaos warriors are WS6 with 2 attacks, wearing chaos armour.
Plastic box sets for Knights, Hounds and Marauder Horsemen, all £12. 5 of the Knights and Marauders in there, unsure of Hounds, possibly 10.
Two new units in the list, one of which is a unit of semi-spawn chaos warriors. Can't remember what the second unit was.
New models for Chosen, apparently very large and impressive.
Chosen Knights have lances, or a lance option.
Can't remember anything else right now, but it made my mouth water at the thought.
Warriors byliby niesamowici, ale pozostaje kwestia kosztu... Nie wiadomo jak będą wobec tego wyglądać Chosen Warriors. Czyżby Chosen Knights bardziej się różnili od zwykłych, niż jest to teraz?[/quote]
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Jak dla mnie z tego co tu przeczytałem ładnie to wszystko brzmi za wyjątkiem plastikowych rycerzy...
Zapewne wojownicy byli by nieco kosztowniejsi ale oby warci swojej ceny.
No i opcja Chosen ciekawie się zapowiada, mam nadzieje że będzie grywalna i do tego dwa nowe unity.
Zapewne wojownicy byli by nieco kosztowniejsi ale oby warci swojej ceny.
No i opcja Chosen ciekawie się zapowiada, mam nadzieje że będzie grywalna i do tego dwa nowe unity.
- Silesian_Heretic
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
No to co, skończy się nagle wysyp warriorów na allegro ?
z Warseera
Ok, I've only been loosely following this thread, because most of it has been hogwash and pipe dreams, or severely off topic.
I got in contact with my guy to ask some questions about DE, because people are hounding me. BUT, I did get some stuff on what he knows about what they tested for Warriors of Chaos.
1. Chaos warriors- All have chaos armor and shields, with the same stats as now. ( i.e. no 2 attacks).
2. Cultists are stats like a human- WS, s, t, i = 3. You can give them 2 hand weapons, flails, or shields. They can have a "mark" but its different.
Tzeentch gives them 6+ ward save
Khorne gives them hatred
Nurgle gives them poison
Slaneesh gives them ASF.
3. Marks are cheaper overall, and different for characters than for units. Khorne was tested with hatred, and with frenzy, and with +1 Str. He doens't know what was chosen, but he made the recommendation to do +1 Str.
4. Ogre Mutants are around 30 points for a model with m 6 WS 3 str 4 t 4 a3 ld7 and you give them ONE upgrade from 15-25 points. One gives you +1 ws and Ld, one gives you +1 str and A, one gives you -2 Ld and regen, and one gives you +1 m and scaly skin save.
5. Hellcannon is still in, and takes up only 1 slot, but cannot have 'gifts'
Mnie ciekawi coś innego. Czy grając na erracie mamy dostęp do dogs of war? Włączając w AB opcję show dogs of war wskakiwały mi tam między innymi Dragon Ogry. Jednocześnie mam pytanie do weteranów, czy potrzeba jakichś specjalnych zasad do dogs of war czy też można ich brać zawsze jako rare? Jak to jest na turniejach? Jako posieadacz oddziału DO bardzo mnie to interesuje.
Wszelkie dobre uczynki muszą kiedyś zostać ukarane
Jeśli Helena zajmie jednego slota rare to już kupuje drugą do pary
No racja ;p to był by koszt 540 pkt. ale zostaje jeden slot na byle spawna;]
Włosi zamieścili już liste armijną chaosu.
http://it.games-workshop.com/doc/OrdeDelCaos.pdf
Włoski tłumacz mile widziany
http://it.games-workshop.com/doc/OrdeDelCaos.pdf
Włoski tłumacz mile widziany
kawa do speciali...
i malo tego strasznie.
i malo tego strasznie.
no tak ale to list z WD
Nie widzę żeby tam była opcja wykupienia smoka dla exalred sorcerera a wcześniej była o tym mowa. Przeoczyłem coś?
ja tez nie widze tej opcji, swoja droga wloskiego znac nie trzeba aby przeczytac ten list, chociaz czasami mialem watpliwosci o co im chodzi
szkoda że demoniczne steedy straciły fear i immun na psyche:/ no i 1W.. samopas już gościa nie puszczę raczej. ale czy dobrze kminię że dając khorna na herosa to demoniczny koń też dostanie +1A?;] 8A S5/7 za 165p...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
zawsze mozna skorzystac z jakiegos translatora np.:
http://babelfish.yahoo.com/translate_txt
czasami fajnie tłumaczy. ale wyglada to juz lepiej niż makaroniarski.
W przeciwieństwie do samego Armylista który w obu językach jest równie hujowy...
http://babelfish.yahoo.com/translate_txt
czasami fajnie tłumaczy. ale wyglada to juz lepiej niż makaroniarski.
W przeciwieństwie do samego Armylista który w obu językach jest równie hujowy...
Raczej nie marki dotyczą kolesi a nie ich mountów.vocal pisze:ale czy dobrze kminię że dając khorna na herosa to demoniczny koń też dostanie +1A?;] 8A S5/7 za 165p...
co nie oznacza ze jesli ziom ma frenzy to w tym marku jest tak samo opisane co w poprzedniej wersji, samo frenzy idzie na dol i o ile mark nie mowi inaczej ziom z dolu powinien je miec