Virgo von Carstein - Dread Knight

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Virgo von Carstein - Dread Knight

Post autor: duck83 »

Witam, temat założyłem w celu uzyskania rady na temat tego co zrobić z podtawką poniższej figurki.

Wrzuciłem dwie fotki, które są dośc mocno rozjaśnione i nie zabardzo widać na nich jak figurka jest wymalowana, ale chodzi mi głównie o pokazanie formy. Dobre zdjęcia zastąpią obecne, po zakończeniu projektu :D

Have fun and ... think ... a lot :wink:

EDIT: zmieniłem fotki na robione w świetle dziennym

EDIT2: usuwam fotki wczesno-prezentacyjne i wklejam jedną (aż) obrazującą efekt końcowy ... przy okazji powiem, że lakier już jest, a że płaszczyk mi się na czarno podobał i ogólna "nudna-ciemna" koncepcja wizerunku, to nie zmieniłem nic ... heh ... a jeszcze na koniec - HEREZJA (sigh!) - zielona podstawka, również z lakierem :P

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, o 22:01 przez duck83, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

ja bym go zrobił na jakiejś zakrwawionej skale, ew. na stercie szkieletów lub ludzkich ciał, może nad jakimś kamieniem zatopionym w lawie, wiem jedno.. nie na trawce ani żwirku... fajnie będzie wyglądać na jakimś podwyższeniu...
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Hmmm, właśnie rzecz w tym, że osobiście widziałbym go na czymś raczej dość prostym, typu właśnie żwirek + trawka, ale chodzi mi o coś co mogłoby ten standard urozmaicić. Myślałem nad cześcią szkieletu konia, same żebra np. albo właśnie jakiś szkielet, tylko, że nie chcę przedobrzyć. Ta figurka wg. zamierzeń ma być na tyle prosta kolorystycznie, żeby pasowała do pozostałych figurek z armii, ale też chciałbym, żeby jednak się czymś wyróżniała.
Lawa pod tym względem trochę mi nie pasuje, poza tym, skąd miałaby się wziąść na nędznej Sylwańskiej ziemi. Skała może być ok, ale to byłby mój chrzest bojowy w tej materii.
Tak czy inaczej, noc przede mną i może coś wymyślę, dzięki za comment Nostro.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

zastanów się nad wprowadzeniem jakiegoś koloru- bordowy, fiolet, granatowy, czerwień czy coś.. bo na razie nudą powiewa:) płaszczyk aż sie prosi o zmianę;)
jak figurka jest w szarościah i czerniach to na kolor podstawki polecałbym brązy albo nawet piaskowe kolory, na pewno nie szare kamienie.

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Hemmm, skoro nuda, to chyba dodam do podstaki ten szkielet konia ... i może jeszcze jakąś tarczę, na zasadzie dodatkowego ekwipunku jeźdźca gdzieś umieścić?? (na niej mógłbym trochę poszaleć z kolorami - tylko sęk w tym, że nie mam pomysłu na freehand)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

może chorągiewkę z GS czy chociaż pasek jakiegoś żywszego koloru na płaszczu? szkoda żeby podstawka była ciekawsza kolorystycznie od jeźdźca;)
przeglądnij booka vc, na pewno inspiracja się znajdzie na tarczę;) a jak nie to dać mu tłoczoną tarczę, moze się jakaś znajdzie;)

Awatar użytkownika
Kol0
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kol0 »

Jak dla mnie to model konia jest wyrzeźbiony w ten sposób jakby coś przeskakiwał więc...
1)Z tym szkieletem konia to fajny pomysł tuż pod przednimi stopami go umieścić i będzie fajnie ;)
2)A bardziej odjechany pomysł to kawałek starego prawie, że leżącego płotu. Wtedy wyglądałoby jakby koń z całej siły chciał go przeskoczyć :)
3)Kawałek jakiegoś bagna, czy brudnej rzeczki, taka mała kałuża przed przednimi kopytami konia.
4)Zwłoki i tak jak wyżej w formie przeszkody dla konia.

Osobiście darowałbym sobie kamień/skałkę/głaz bo akurat do tego modelu pasuje mi coś co koń przeskakuje ;)

A co do malowania to rzeczywiście przydałby się jakiś akcent kolorystyczny. Mi podobałaby się lekko zardzewiała kolczuga na koniu, tak tylko miejscami.

Powodzenia :)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

ten plaszcz az prosi zeby go na czerwono pomalowac

ODPOWIEDZ