Imperialny fluff

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

I decha daje mu modyfikator do siły :)

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

I wykorzystuje moment zaskoczeńia, jak wróg widząc go pęka ze śmiechu :)

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

I dodaje +D6 Impact hitów z S2 za drzazgi.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Post autor: argoth »

Nie zapominajcie że decha daje AS na 6+ :D To taka imitacja tarczy...
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!

PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

tedzio pisze:Pyatnia:
Czy na master wuszcza mnie jak czołg nie bedzie miał kólek [koles od którego kupowałem czołg przysłał mi takie kółka których nie mozna było zamontowac]
czy czołg musi miec wymodelowana podstawke ??
Zamiast kółek możesz dać gobliny niosące czołg z tyłu. Zawsze jak się popsuje na rzutach na steampointy, możesz powiedzieć, że to wina goblinów.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

I tak najfajniejsze i najciekawsze jest czemu regularne oddziały piechoty niemają butów, tzn czemu niekturych nie stać na buty (nowe mogele ST) :wink:
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

karl1299 pisze:I tak najfajniejsze i najciekawsze jest czemu regularne oddziały piechoty niemają butów, tzn czemu niekturych nie stać na buty (nowe mogele ST) :wink:
Też się dziwię ;)

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Widocznie imperium posiadające jako jedyne państwo w starym świecie zawodową armie według GW to większe zadupie od bretoni, jako uzasadnienie wystarczy jeden rzut oka na bretońskich chamów i na żołnierzy imperialnych.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Nawet ork ma buty i to z cholewkami nie jak piechota (ZAWODOWA!!!) imperialna w paputkach bądź bez .....pocieszają nas natomiast niesamowita ilością czaszek ...torba z zapina(czaszka) czaszki na sznureczkach czaszki na płaszczach czaszki w sztandarach czaszki w d6pie....dlatego poluje jak Witch Hunter na modele 6 - edycyjne te miały klimat!! :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Żołnierze Południa w czasie wojny secesyjnej też często bez butów chodzili...

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Ale to byli ochotniczy żołnierze a nie zawodowcy tacy jak imperialni utrzymywani żołnierze.

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Co nie zmienia faktu, że któremuś buty się mogły rozpaść...

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

ale nie większości pyzatym majętne prowincje powinny dbać o armie averland najbogatsza (jedna z najbogatszych) prowincji i co ja mam na stół bez butów w dziurawych spodenkach wychodzić.......nowe modele potraciły klimatyczne bufiaste pantalony na rzecz rajtuzek o zgrozo!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

A powiedz mi jaki jest sens ubierać porządnie kogoś kto jest chodzącym trupem. Przecież to mięso armatnie. Ważniejsze, żeby oficerowie dobrze się prezentowali, a nie jacyś szeregowi. Przecież zawsze mogą zamast jedzenia, za żołd kupić sobie porządne buty :D

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Znasz coś takiego jak morale :lol2: jeśli żołnierz jest doceniany walczy lepiej a jak wie ze jest tylko mięsem ma to głęboko w d6pie
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Morale i tak spada wraz z biegiem czasu. Żołnierze dostają przecież mundury i żołd, więc powinni być zadowoleni :D Nikt im nie mówi, że są mięsem armatnim, a raczej obrońcami Imperium, Starego Świata itd. Morale reguluje się płomiennymi mowami, bajkami o tym, że na wojnie mogą znaleźć sławę, bogactwa i nie wspominają zbyt często o śmierci i tym, że większość z nich do domu już nie wróci. Oczywiście nie samym słowem człowiek żyje, więc jednorazowe dodatki do żołdu, czy nieco większy żołd w czasie wojny ma wpływać na samopoczucie szeregowców.
Morale z czasem spada nie zależnie od tego czy mają buty czy nie. Każde państwo ma problemy z wypłacaniem żołdu w czasie długiej kampanii. Do tego dochodzą aspekty psychologiczne: śmierć towarzyszy itp.

Przecież wszyscy pamiętamy co powiedział Napoleon gdy zaczęło brakować wody.

"Wodę dajcie koniom, ludziom się to jakoś wytłumaczy..." Napoleon Bonapartte :)

Rah
Wałkarz

Post autor: Rah »

Mógł by ktoś scharakteryzować armię Nordlandu? Chodzi mi głównie jakie jednostki są dla tej prowincji klimatyczne.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Nordland czyli północ czyli raczej niezabogato i w razie rajdów maruderów z Norski muszą się szybko i tanio uzbroić = włócznia i łuk. Raczej nie za dużo maszyn, głównie piechota, myśliwi napewno. Niewiem jak tam z zakonami rycerskimi, ale myślę że przede wszystkim włócznicy wspierani milicją :wink:

Rah
Wałkarz

Post autor: Rah »

I jeszcze tak do porównania poprosił bym o charakterystyke Stirlandu?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Co do Nordlandu. Maszyny akurat są w przyzwoitej ilości dzięki zapleczu floty wojennej bo Nordland jako jedyny ma dostęp do morza i tam bazuje flota właśnie. Altyleria to w znacznej części z magazynów floty jest pobierana i dostosowywana do potrzeb wojsk lądowych. Oczywiście charakterystyczni są włócznicy, łucnzicy a Nordland często boryka się z najazdami Norski i Mrocznych Elfów. W Nordlandzie silny jest kult ulryka i rycerze białego wilka są tam dosyć powszechni a także jeden przynajmniej zakon rycerski jest charakterystyczny dla tej prowincji czyli Rycerze Północnej Gwiazdy.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

ODPOWIEDZ