Nowe tereny GW

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Nowe tereny GW

Post autor: Marko »

Tak mię się wydaje przynajmniej, że nowe. Nigdzie ich tu nie widziałem.

1. watch tower
2. chapel
3. walls and fences
4. pudełko 1-3
5. arcane ruins
6. trees
7. hill 1
8. hill 2
9. modular gaming board
całość
całość po raz drugi

i co wy na to? ciekawe jak z ceną tych produktów...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ma wyjść seria terenów z okazji nadchodzącej letniej kampanii, analogicznie do Cities of Death wydanych z okazji kampanii The Fall of Medusa V. Podejrzewam, że to właśnie te.

Jeśli utrzymają jakość (wypraski plastikowe) z Cities of Death, to możemy spodziewać się naprawdę fajnego produktu. Tylko mogliby z ceną pofolgować względem CoD.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Tomash pisze: Tylko mogliby z ceną pofolgować względem CoD.
Nie liczyłbym na to. Obniżanie cen + Games Workshop = wrong company error. Ale tereny naprawde bardzo fajne, niezła jest ta składana plansza, możnaby tylko dyskutować, czy puzzle to dobry pomysł (z kwadratów/prostokątów z zatrzaskami możnaby sklecić coś większego).
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Duderson pisze:Nie liczyłbym na to. Obniżanie cen + Games Workshop = wrong company error.
Oj, byłbym ostrożny z takimi sądami. GW się powoli opamiętuje. Jeśli podtrzymają cenę, jaka jest teraz na advance order Space Marine Devastators, to będzie sygnał, że poszli po rozum do głowy :)

Wyjaśnienie: metalowi SM devastatorzy kosztowali/kosztują 6Ł za sztukę - za tyle był blister z jednym ludkiem z bronią ciężką. Można też było kupić całe pudło - 20Ł za pięciu kolesi, sierżant plus czterech devków; nikt tego nie praktykował, bo wiadomo było, że opłacalni są tylko kolesie z lascannonami, na patrol z hewibolterami, a niektórzy dla elastyczności brali devków z wyrzutniami rakiet - natomiast multimelta czy plasmacannon to bronie, których na stołach ze świecą szukać. Znaczy, box starych devków nie miał sensu.

Nowi devkowie kosztują 20Ł za plastikowy box - 5 ludków i 10 broni ciężkich (po dwie laski, plasmy i hewiboltery), czyli wystarczy dokupić 5-osobowy combat squad albo pogrzebać w bitspudle i mamy 10 pacjentów.

Jeśli zachowają ten trend - więcej i taniej - przy wydawaniu produktów w nadchodzącej przyszłości, pozostaje tylko nam tego życzyć, a GW życzyć powodzenia :)
Duderson pisze:Ale tereny naprawde bardzo fajne, niezła jest ta składana plansza, możnaby tylko dyskutować, czy puzzle to dobry pomysł (z kwadratów/prostokątów z zatrzaskami możnaby sklecić coś większego).
Racja. Ale może to jeszcze nie jest ostateczny kształt.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

ciekawi mnie tylko cena tego stołu składanego...ale pewnie będą to kosmiczne ceny i łatwiej będzie zrobic swój :?

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Z tymi Devastatorami jako heroldami lepszego stosunku cen do jakosci produktu bym się nie rozpędzał. Nowi plastikowi Dark Angels stoją po 12Ł za 5 sztuk (!), co w sumie zgadza się z polityką wydawniczą WFB (10 imperialnych legionistów-kartoflarzy w boxie) - 50% modeli za 75% ceny w stosunku do poprzednich modeli - teoretycznie więc ceny nie wzrastają, a w praktyce mamy 33% przebicia... Co ciekawsze, słyszałem ploty, że GW planuje wydanie 'poprawionej edycji' Codexu Kosmicznych Marynarzy, i mogę sie założyc o obie swoje ręce, że wraz z nim przyjdą 5 osobowe boxy 'generic' SM w cenie 12Ł.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Zważ, że mówisz o veteranach. Kolesiach albo wchodzących z elit (nie znam codexu, nie dam głowy), których niewielu graczy wystawia, albo będących po prostu ciekawym urozmaiceniem oddziału zwykłych trepów. Zresztą te pudła (jak podejrzewam) po pierwszym okresie ustąpią miejsca zestawom samych dodatkowych wyprasek "Dark Angels Chapter Upgrade", jak to miało miejsce w przypadku BT.
Dla porównania piątka veterantów BT - Sword Brethren - kosztuje 15Ł. Są metalowi, więc nikt się nie burzy.
5-osobowe pudła "generic SM" już są, nazywają się "Combat Squad" i kosztują bodajże 9Ł, przynajmniej na stronie GW.

No i niestety, pudełka po "pół oddziału" będą już kosztowały 12Ł, co zaczęło się z nowym Imperium. Mam wciąż nadzieję, że GW wyjdzie naprzeciw oczekiwaniom graczy i wyda pudła "cały oddział" kosztujące 18-20Ł :)

Możemy wrócić do dyskusji o terenach? Bo nas tu zaraz Fluffy powycina ;)

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Tomash pisze:Racja. Ale może to jeszcze nie jest ostateczny kształt.
Skoro już jest fotka tego w pudle, to raczej to będą sprzedawać. Ulepszenia tego produktu można się spodziewać po wydaniu nowej edycji (ósmej). A co do cen... Pamiętasz jakąś obniżkę cen GW? Oni mają dwie taktyki rynkowe:
1. "Nasze produkty dobrze się sprzedają. Więc trzeba podnieść ceny żeby wyciągnąć od ludzi więcej kasy"
2. "Nasze produkty słabo się sprzedają. Więc trzeba podnieść ceny żeby wyciągnąć więcej kasy od tych co i tak kupują".
Lidder pisze:

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Ja sobie kupie:
Po pierwsze : mate do grania
Po drugie : hill 1 albo hill 2,zobacze jeszcze
Po trzecie, ale nie oczywiste : murki i żywopłoty (zobacze jak będzie to wyglądać w realu a nie w słąbych pikselach :wink: )

Pytanie:
Gram O&G i nie wiem która górka będzie mi lepiej służyć?
Zaprawieni w bojach doradźcie.

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Z tego co tu zostało pokazane użyteczne będą tylko domki do mordheima i mata, na którą się czaję. Resztę KAŻDY może sobie zrobić w domu. Czy ta "mata" jest poprzyklejana do jakiejś tektury lub czegoś podobnego, ktoś wie?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

mi sie te gorki nie podobaja, niby plaskie, niby strome - nijak bedzie po tym przejsc klockiem piechoty czy chociazby piatka kawalerii - zaraz pospada.

budowle jeszcze calkiem ladnie wygladaja, ale jakos watpie bym ich potrzebowal (sam tez potrafie zrobic :P)

ta mata mnie zastanawia, ale jak na nia patrze to przeczuwam ze z tym bedzie kupa problemow - jak kazde puzzle moze sie rozpasc - wiec i tak pewnie bedzie potrzbena odpowiednia powiezchnia nu mate sesnownie ulozyc (wtedy to juz lepiej cos innego wykombinowac - cos co mi bedzie pasowalo wymiarami itp)

jak dla mnie te nowe tereny to nie najlepszy pomysl i mnie jakos, gracza, nie przekonuja bardziej do tej gry (i do kupowania tego).

pozdrawiam
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Górki to akurat lepiej sobie zrobić ze styroduru. Zobaczcie ile na alledrogo kosztują płyty styrodurowe.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Tomash pisze:Górki to akurat lepiej sobie zrobić ze styroduru. Zobaczcie ile na alledrogo kosztują płyty styrodurowe.
:D wiem, bo sam robie.. styroduru tez mam sporo..

co jeszcze bardziej odtraca mnie od tych nowych terenow..

ps. a mogli sie zajac nowymi AB... ;(
Obrazek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

IMO niezle sa domki - pewnie drogie ale fajne
podoba mi sie natomiast zestaw plotkowy
idealnie pasuje mi zdjecie bo zrobie sobie podbne :)

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

A TO widzieliście? Jak dla mnie, wypas jak cholera. Wreszcie GW wzięło się do roboty, z za......m efektem!
Lidder pisze:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

coraz bardziej ekstrawaganckie to budownictwo w tym imperium...

domki ladne.. i pewnie odpowiednio drogie :)
Obrazek

ODPOWIEDZ