Prince 621
-Star Dragon
-Armour of Caledor, Vambrencess of Defence
-lanca
Mage I 140
-2 x scroll
Noble BSB 184
-konik z bardingiem, dragon armour, shield
-Helm of Fortune
-SoM
-Gem of Courage
10x Archers 110
10x Archers 110
12x White Lions 255
-fcg
-Standard of Balance
12x White Lions 235
-fcg
-Lion Standard
5x Shadow Warriors 80
5x Silver Helms 115
5x Dragon Princes 150
5x Dragon Princes 150
3x RBT 300
1x Great Eagle 50
Mam gdzieś magie swoją i wrogą, czas pograć troszke smokiem w asyście niezastąpionych WL.
Jest opcja aby wywalić jednych DP i dać za to 10 SM, ale dwie kawalerie to chyba malo.
HE 2500
od keidy dosć często poczelem używać jednej czy dwoch golych piątek DP nie narzekam na nich, dają rade i się sprawdzają.
tzn?Kawaleryjskie HE rozjadą Cię wtedy
ile masz teraz u HE rydwanów? maks 2 i to rzadko, rydwan z T4 to latwy kąsek dla bolców, fakt gorzej z wybajerowanymi DP bo będą przed lewkami, ale dalej są bolce, jest smok, a nawet jeśli wpadną w WL to leci te 12 ataków, z czego 6 trafia, 3 wounduje(mówie tutaj już po szarży) i dwóch moich ginie, a lewki oddadzą w liczbie 4 ataków czyli jedna princeska spada na bank, nie widze problemu.
KażdaPaku pisze:Wiesz nie każda rospa zrobiona na DP, chariotach i ellyianach/silverach ma SD
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Kosa, ja tylko przestrzegam
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Fajne, praktycznie to samo, co mi się ostatnio układa (z tą różnicą, że na 2250 nie mam shadow warriors i DP).
A na wrogą kawalerię to mamy smoka.
A na wrogą kawalerię to mamy smoka.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
nom, na 2250 lecą jedni DP i SW i po jednym WL...
jedną piatke DP chce mieć.
Zawsze jest możliwość wrzucenia drugiego orla zamiast trzeciego bolca, tylko to sile ognia strasznie plewi, ale za to jest 50 pkt....
jedną piatke DP chce mieć.
Zawsze jest możliwość wrzucenia drugiego orla zamiast trzeciego bolca, tylko to sile ognia strasznie plewi, ale za to jest 50 pkt....
Siweusz pisze:KażdaPaku pisze:Wiesz nie każda rospa zrobiona na DP, chariotach i ellyianach/silverach ma SD, jeszcze nie widziałem aby ktoś zapakował max kawy a potem dał do tego arcy.
No... nie znasz mnie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ale tak na serio nie mówmy już o HE vs HE
Uważam że lepiej wywalić jedne WL (tańsze) i SW a za to dać
- po jednym DP do oddziałów
- dać po muzyku i sztandarowym do DP
- War banner jednemu oddziałowi
- ellyrian drugiemu oddziałowi
- Silver skein WL
- 5 SH z muzykiem
- muzyk u drugich SH
ale to tylko moje zdanie