chamstwo czy legal

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

chamstwo czy legal

Post autor: Ice-T »

nie wiem czy ktos o to pytal ale strasznie mnie to nurtuje.Sytuacja czysto teoretyczna ale może miec miejsce na polu bitwy

jezeli oddział przeciwnika ucieka i ja mam ture szarży i teraz tak: wiem że nie mam do niego zasiegu bo np mam 16 cali i dzieli nas 18 on jest zmuszony do ucieczki bo obowiązuje tu zasada force to flee ale to juz overgessing no a co jesli mi sie wydaje ze jest zasieg? to przeciwnik na legalu musi uciec np. poza stół? troche chamskie ale dla mnie w zasadach nie ma nic powiedziane o takiej sytuacji.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Ice w erracie jest taki mały podrozdział o deklaracji nieprawdopodobnych szarż. W skrócie, jeśli wiesz, że brakuje Ci zasięgu i chcesz mimo wszystko coś takiego zadeklarowac to jest to niezgodne z zasadami.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

auto ucieczka ma miejsce tylko wtedy jesli jest zasieg szarzy.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

a jednak ok poczytam dokładnie thx

ODPOWIEDZ