Dokładnie tak jak mówisz, ameryki nie odkryłeś bo tak wszyscy grają Fajnie jest powiedzieć przeciwnikowi szarża (on myśli,że jeżeli jego odział stoi za lasem to jest bezpieczny )a my tak z znienacka wpadamy w niego i jest rzeźnia.Menace pisze:Hmm, nie wiem czy to dobre miejsce, ale chyba tu najbardziej pasuje to pytanie. Otóż myślałem nad wyposażeniem dragon princów w banner of Elyrion i mam pytanie: czy pozwala on na swobodne poruszanie się przez lasy (innymi słowy, czy las kwalifikuje się do określenie trudny teren)
Dragon Princes of Caledor
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
pamietajcie jeszcze ze Ellyrion pozwala biegac po zaoranych polach, co tez czesto sie przydaje - ale bieganie po lasach to jego głowna zaleta.
zawsze tak było.. taka specyfika elfów.. jesli sie nie przebija w pierwszej turze to moze byc juz tylko gorzej. (choc ASF na elitarnej piechocie troszke to zmienił, ale tu rozmawiamy o kawalerii)Fensir pisze:Tylko najbardziej chyba boli siła bazowa 3 :/ Jak się nie przebijemy to tkwimy i powoli jesteśmy eliminowani...
ale teraz i tak jest lepiej niz w 6 edycji.. te 15A nawet pomimo siły 3 moga cos zrobic... no i skonczyły sie czasy, ze to HE musiały zawsze pierwsze szarzowac bo inaczej to nie było zadnyc szans.. teraz mozna przyjac na klate jakas szarze (nawet Dragonami).
- Szrederator
- Chuck Norris
Chyba, że przeciwnik postawi figurki tak aby niemożna było widzieć czegoś chyba że sie wystawisz na szarże, lub maszynę od boku
- Szrederator
- Chuck Norris
ja niestety nie do końca nie wychodzi mi magia zupełnie
zacznij grac na małej ilosci magów (max 1-2)... zaczniesz doceniac kazdy czar..i nauczysz sie szybko dobrze te czary wykorzystywac..Szrederator pisze:ja niestety nie do końca nie wychodzi mi magia zupełnie
a zaoszczedzone punkty na magach dasz w regimenty
BoH to jedna z rzeczy ktora daje prawdziwego powera w magii i czyni magie HE lepsza od innych.. w erze gdzie sa VC i Demony, ktore moga wystawi sie na 20 PD.. nasze 15 jest dosc skromne.. i nie az tak skuteczne (brak channelera oraz tylko jeden seer).
poza tym by skutecznie popychac DP to trzeba miec jakas pewnosc ze ta popychaczka wejdzie
poza tym by skutecznie popychac DP to trzeba miec jakas pewnosc ze ta popychaczka wejdzie
Niby to temat o dragon prince'ach, widzę jednak że dyskusja dotyczy też sztandarowego. Mam więc jedno pytanie- można mu dać magiczne przedmioty ? ( o ile wiem w podręczniku głównym pisze że nie ale widzę że mu je dajecie , jestem więc lekko zdezorientowany )
Żeby tak do końca nie offtopować dla jakiej armii najlepsi są dragon prince (chodzi o punkty bo nie wiem czy jak mam na razie armię na mniej więcej 1200 1300 pkt to opłaca się teraz w nich inwestować - przeraża mnie trochę ich koszt potrzebna do ich wystawienia , bo to że są skuteczni widać po statystkach )
pozdrawiam i dzięki za odpowiedź ( i cierpliwość w stosunku do nowicjusza )
Żeby tak do końca nie offtopować dla jakiej armii najlepsi są dragon prince (chodzi o punkty bo nie wiem czy jak mam na razie armię na mniej więcej 1200 1300 pkt to opłaca się teraz w nich inwestować - przeraża mnie trochę ich koszt potrzebna do ich wystawienia , bo to że są skuteczni widać po statystkach )
pozdrawiam i dzięki za odpowiedź ( i cierpliwość w stosunku do nowicjusza )