p.s. 4 pkt. CS mi wystarczą (chyba

Młody przegnie szczury i nikomu CS nie pomożeSito pisze:Mam nadzieję że nie będzie trzeba mieć pomalowanej armii, w sumię Kowal ma racje to będzie się dało ocenić dopiero po zebraniu rozpisek. Mam nadzieję że wszyscy poczują "klimat"
![]()
p.s. 4 pkt. CS mi wystarczą (chyba)
Może używanie przeze mnie słowa klimat jest średnio trafne - chodzi mi tylko i wyłacznie o moc rozpiski. Klimatu "sensu-stricte" nie da sie zmierzyć: Czy bretka na chłopach jest bardziej klimatyczna niż na gralach i questingach ? Moim zdaniem niekoniecznie...Sito pisze:3 pkt. też mi (chyba)wystarczą. Zapomniałem się spytać o najważniejsze: co uważasz za klimatyczne?
Może się myle ale... ja za klimatyczne uważam najczęściej spotykane jednostki (według "flufu") w danej armii.
np. u HE spirmanów, łuczników, maga i bolce
Ja tam na ten turniej nie jadę bo za daleko,ale mam pomysł:Kowal pisze:Chodziło mi o to, że w CSie nie oceniam klimatu jako takiego, a moc rozpiski (moc - siłę, wystawianie silnych a nie słabych oddziałów). Chyba sie lekko zamotaliśmy, ale mam nadzieje, że już wszystko jasne
.
A od kiedy to słaba jednostka=klimat?Paku pisze:Ja tam na ten turniej nie jadę bo za daleko,ale mam pomysł:Kowal pisze:Chodziło mi o to, że w CSie nie oceniam klimatu jako takiego, a moc rozpiski (moc - siłę, wystawianie silnych a nie słabych oddziałów). Chyba sie lekko zamotaliśmy, ale mam nadzieje, że już wszystko jasne
.
Może będziecie liczyć klimat- moc za pomocą Siły Jednostki
np. 10 kawalerii = 10 x 2 Siły = 20 = 225 pkt.
30 goblinów = 30 x 1 Siły = 30 = ok 125 pkt
Im więcej będzie jednostek o Sile Jednostki 1 i im mniej bedzie jednostek w armii to gościu dostanie więcej CS
Ale grajcie jak chcecie...
.. ja się nie wtrącam