Czołgi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Kołata pisze:W Łodzi na masterze wystawiłem savage orc Warbossa z runfangiem na rydwanie (5 ataków) m.in. do kasowania czołgów :) Niestety na żaden czołg nie trafiłem :P
Najpierw byś zebrał impact hity od wpadnięcia rydwanem w czołg... ;-) Dlatego opcja gościa na rydwanie mocno ryzykowna...

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Czy czołg może zachowa steam pointy na turę przeciwnika? Np. żeby w fazie combatu przeciwnika wygarnąc z impactów? :P

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Nie, niestety

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Dlaczego?

W zapisie jest wyraźnie napisane że SP są tracone pod koniec tury, nie znaczy to mojej tury

Chyba że jest to jak z hate'em

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Jest wyraźnie wszystko napisane na 51 str:
At the start of your turn, declare [...] All unused SP are lost at the end of the turn, so use as many as you can!

Chodzi tylko i wyłącznie o turę gracza Imperium, w której się rusza, strzela i walczy. Period.

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Wybacz, ale to nie określa kiedy tracimy SP jednoznacznie. Napisane jest tam wyraźnie jak sam zacytowałeś "at the end of turn", i chodzi jednoznacznie o turę jako całość, a nie jako tylko twoją część tury

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

to po prostu uwierz nam na słowo jak tego nie widzisz

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Toni pisze:Wybacz, ale to nie określa kiedy tracimy SP jednoznacznie. Napisane jest tam wyraźnie jak sam zacytowałeś "at the end of turn", i chodzi jednoznacznie o turę jako całość, a nie jako tylko twoją część tury
A może chodzi o turę kolegi grającego na sąsiednim stole? Albo end of turn w znaczeniu "koniec obrotu"?

:wink:

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

@raf - wygrałeś z tym end of turn :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Toni pisze:Dlaczego?

W zapisie jest wyraźnie napisane że SP są tracone pod koniec tury, nie znaczy to mojej tury

Chyba że jest to jak z hate'em
mam dobra opcje.. .skunuluj sobie 20 sp przez 1 4 tury potem wyszarzuj na 60" i wyplac 21 d3 s6 malo co to przezyje...

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

No przykład podany przez Shino wszystko tłumaczy :)

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Pytanko konstrukcyjne - jak zamontować wieżyczkę w czołgu tak, by trzymała się odwrócona do góry nogami, ale jednocześnie mogła się obracać? czy tak się nie da?

Poza tym czołg ma okropne odlewy - nic nie pasuje do siebie, jeden slot np. na tylnie koło jest zalany i bez wiercenia swojej dziury nie wiele zdziałam :?

Też mieliście takie problemy?
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

taa, ja np tylnych kół wgl nie montowalem , bo jeszcze byly pozalewane klejem przez poprzedniego własciciela ; //

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

chodzi mi o oryginalne, świeże, nieruszane czołgi z pudełka
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Miałem to samo tylny most jest nierówny jedno koło do tej pory wisi mi w powietrzu o jakiejś 4 milimetry wyżej niż poziom. Elementy pancerza nie pasowały do siebie zupełnie po jako takim sklejeniu poszło w szczeliny masę greenstufu ogólnie kit GW pod względem jakości odlewu jak i zasad:D :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

tak to koło wiszące to problem, rozwiązałem to dając tam zbędnego skinka co niby koło na niego najeżdża.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

podobnie mój gniecie jakieś elementy terenu ten plastikowy projekt tanka przypadł mi do gustu generalnie wole plastikowe modele jakoś mam do nich większą cierpliwość
Obrazek

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Dajcie spokój jak kupiłem pierwszego Steam Tanka i cały dzień go sklejałem z szlifierką w ręku oraz kilogramem gsu i kilkoma super glue to zwątpiłem. Najgorszy model jaki miałem w ręku. Następnego jakiego kupiłem to od Reykiego był już sklejony więc minęła mnie ta katorga. Tak czy inaczej czekam na plastikowego.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

ja pierwszy sobie zrobiłem sam, drugi kupiłem sklejony i ohydnie pomalowany, poszedł w dota, ale całe szczęście szpachla modelarska (chyba Humbrola) została, więc przy ponownym klejeniu nie było problemu, oczywiście kółko sobie wisi w powietrzu, ale przy robieniu podstawki zamontuję tam kawałek korka jako kamyczek, powinno dać radę

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Jak na taki duży model nie jest źle, 2 piny pod zawieszenie, trochę cierpliwości i konsekwencji w klejeniu i działa.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

ODPOWIEDZ