Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Z tego, co masz to może być takie coś:
2x10 kuszników z tarczami 240pktów
5DR z kuszami i muzykiem 125pkt (chyba, nie mam przy sobie AB)
RBT 100pkt
----
465pktów
I generał:
Z assasina zrób Nobla i go wyposaż w podstawowe rzeczy, tj. ciężką zbroję, płaszcz, tarczę i albo wsadź go na konia i lancę albo do piechoty i broń dwuręczną.
Będzie kosztował trochę ponad 100 pktów, także będzie coś około 600, dopicuj sobie potem rozpiskę dodając muzyków/odejmując itd
Ta tutaj jest dosyć prosta w grze, powinieneś mieć sporo frajdy bo jest b. prawdopodobne że będziesz wygrywał, o ile tylko nie będziesz szarżował tylko strzelał
40 boltów z kusz + 10 od DR + 6 od RBT + 2 z Nobla (o ile dasz mu kuszę) powinno ładnie zniszczyć wroga.
Powodzenia!
2x10 kuszników z tarczami 240pktów
5DR z kuszami i muzykiem 125pkt (chyba, nie mam przy sobie AB)
RBT 100pkt
----
465pktów
I generał:
Z assasina zrób Nobla i go wyposaż w podstawowe rzeczy, tj. ciężką zbroję, płaszcz, tarczę i albo wsadź go na konia i lancę albo do piechoty i broń dwuręczną.
Będzie kosztował trochę ponad 100 pktów, także będzie coś około 600, dopicuj sobie potem rozpiskę dodając muzyków/odejmując itd
Ta tutaj jest dosyć prosta w grze, powinieneś mieć sporo frajdy bo jest b. prawdopodobne że będziesz wygrywał, o ile tylko nie będziesz szarżował tylko strzelał
40 boltów z kusz + 10 od DR + 6 od RBT + 2 z Nobla (o ile dasz mu kuszę) powinno ładnie zniszczyć wroga.
Powodzenia!
Poszedłem za radą Patryka i złożyłem coś takiego:
2x10 kuszników + tarcze + muzyk 250
1X5 DR + kusza + muzyk 127
1x RBT 100
Noble + heavy armour + sea dragon cloack + shield + lifetaker + biting blade 122
w sumie 599
Plan prosty wystrzelać wszystko zanim do mnie dojdzie
2x10 kuszników + tarcze + muzyk 250
1X5 DR + kusza + muzyk 127
1x RBT 100
Noble + heavy armour + sea dragon cloack + shield + lifetaker + biting blade 122
w sumie 599
Plan prosty wystrzelać wszystko zanim do mnie dojdzie
- Corvus Albus
- Kretozord
Czyli masz jakieś 2 tury (zależy na kogo trafisz ) o ile zaczniesz 1 gre Zamiast Bitting Blade dałbym Talisman of Protection albo enchanted shield i masz save +2 jak jest pieszo.
- dziekanotr
- Wodzirej
2x5 chyba ze jestes na wzgorzu lub strzelasz do kogos kto znajduje sie na wzgorzu, wtedy 2x10, pozdro
jarlaxle17 pisze:Mam nurtujące mnie pytanie czy jak do kupie kusznikom tarcze to mają oni premie +1 za tarcze i miecz więc save 4+ czy mają 5+ ?
A jaki AS mają w takim eazie DR z kuszami?Młody Pajak pisze:masz light armour i shieldy to od strzelania masz sejva na 5+, a w walce to masz sejva na 4+.
- Corvus Albus
- Kretozord
Jest taka xD GOBO i jego Bretka xDPatryk pisze:Więcej. Musiałaby być jakaś iście kawaleryjna rozpa żeby to były dwie tury, a takich raczej na BP nie doświadczyszCzyli masz jakieś 2 tury (zależy na kogo trafisz)
- Corvus Albus
- Kretozord
Mam takie pytanie. Prowadzę Hydre za nią beastmasterze, jak zaszarżuje to stoją za nia w walce czy obok niej i walczą w 3?
- Corvus Albus
- Kretozord
Jak wylosuje na veterance FETCH! zabije wybrany model to co wtedy? Hydra musi wracać do mojego generała, czy poprostu biega sobie gdzie już tylko się jej zachce? Są wogóle jakieś dodatkowe VP za zabicie wyznaczonego celu?
Hmm jako że armię tworzę pod granie , lecz mam zamiar mieć pomalowane wszystkie modele zanim zacznę w ogóle grać, to zastanawiam się nad tym jakie bronie dać moim przyszłym Dark Rider's . Co się bardziej opłaca kusze czy włócznie?
- Corvus Albus
- Kretozord
Kusze dokupujesz bo włócznie mają na starcie. Masz to i to, ale częściej z kuszy korzystasz.
hmm...a w blisterkach z DR mam rozumieć są kusze które można "ewentualnie" doczepić? Bo ja głównie skupiam się na wyglądzie i estetyce armii .