Cóż począć 2 rospy He(2345) i nie wiem z którą na turniej

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Cóż począć 2 rospy He(2345) i nie wiem z którą na turniej

Post autor: Belaner7 »

A więc tak zbliża się turniej na 2345 i stwierdziłem że zagram He,i teraz się kapłem że ten format dla tej armii jest naprawde świetny,stworzyłem 2 armie i nie wiem która mi się lepiej sprawdzi
1 armia ofensywna
smok-majt,-3cst,-1 strzelanie,ward 4+,tarcza(taka nowa koncepcia,-1 strzelanie może być niezbędne przeciw bolcą,-3cst przeciw pito czy stopką czy warp lightining,majt vs we czy eteryki tego też jest trochu)
commander na orle-reav bow,e.sield,lanca,HA
caddy z challenerem(jeśli trafie na inne armie z 1 caddym to on mi się przyda)
3x5 silverów z muz
10 silverów-cg,war lub lion banner(jak dość duże pkt to i 10 elfów się przyda)
4 orły(u nas krsi pełno)
5 dragonów-cg,ellyrion
4 rydwany
5 reaversów-muz(fast zawsze się przyda!a piątego rydwanu myśle że nie ma sensu)
Moje komentarze już są przy jednostkach,taktyka jest prosta,co nieznaczy że łatwa do wykonania,nie wiem tylko gdzie pura dać
2 armia jest defensorowa,z solidną kontrą
Arcymag 4lev-seer,jevel,corin,scroll
mag 2lev-seer,chall,vand,pur
mag 2lev-fury,scroll
commander na orle-reav bow,e.sield,lanca,HA
2x 5 sh-muzycy
2x10 łuków-muzycy
5 dragonów-cg,sorcery
4 rydwany
4 bolty
tu defensywnie,dobrze strzelamy i czarujemy,do tego możemy zaatakować,coś podchodzi,dostaje z dystansu,idzie dalej,dostaje z kontry,niema!a reaver bow głównie spowalnia,ale ma i wspiera ostrzał

Obie rospy są fajne i nie wiem którą zagrać :oops: nie wiem też która się lepiej sprawdzi.
Macie jakieś zastrzeżenia?

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Obvie są bardzo fajne i mocne. Mimo że nie gram HE to myślę że 1 lepsdza bo miałbym z nią więcej broblemów.

No a tego caddyego też musisz gdzieś schować bo nie zawsze będzie ten las w strefie :D

No ale ofens bardzo mocny przyznam. Prince naprawdę dobrze złożony, bo ten bolec jednak trochę punktów zrzera ale -1 hit i 4+ ward naprawdę styka 8)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No mocny to on jest,acz to nie breta,zamiast lanc są silvery+rydwan,no ale mam smoka!
Chciałbym również aby inne he się wypowiedziały

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

imho zamiast 10 lucznikow lepsza kolejna 5 silverow, i wybieram 2 rozpe :)

Rogas
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Rogas »

Dla mnie pierwsza rozpiska jest ciekawsza. Obie są mocne. Wybrałbym pierwszą ponieważ nie jest tak monotonna i "nudna" jak druga. Inaczej złożyłbym commandera, posadziłbym go na konia, zrobił z niego puszke i rzucił w wir walki, można nawet dać lion guarda i pure of heart, wówczas oddział 10 silverków z lion standarem nie są do ruszenia przez żaden odział :) No ale tracisz wtedy 3 magiczne strzały na ture, a mogą się przydać na jakieś banshe.
http://www.dwarftales.com/

Genialna alternatywa dla figurek GW!!

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

stanawia mnie jedno w 1 wariancie, masz caddiego, który ma channelera, czyli ma 1 scroll, trochę mało jak na 2345pk
caddy z channelerem = 2 scrolle (40) + channeler(10)
Obie rozpiski bardzo mocne . Wybierz tą , którą gra Ci sie lepiej :)
Osobiście skłaniał bym sie ku drugiej z małą wprowadzoną przez Robsona zmianą . :D
Inaczej złożyłbym commandera, posadziłbym go na konia, zrobił z niego puszke i rzucił w wir walki, można nawet dać lion guarda i pure of heart, wówczas oddział 10 silverków z lion standarem nie są do ruszenia przez żaden odzia
:lol:
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

2 rospa jest też ciekawa
a ten hero na koniu to dupny jest jak nic,musi iść 9 cali,i jest łatwym celem do zdjęcia,beznadzieja :shock:
A jakby elfy miały coś niedoruszenia przez żaden oddział to by było super,ale tak nie jest,lion guard jest miękki,byle co go zabije
A w 2 rospie wole 2x10 łuków bo magów można rosproszyć,no i więcej strzałów po fastfoodach!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

druga rozpiska bardzo dobra.. co do tych lucznikow czy tez SH to juz co kto woli.. ale procz locznikow nie ma gdzie zchowac tych magow.

co do pierwsze rozpiski to chyba commander powinien zostac BSB z BB - kosztem muzykow lub jednego SH :).. reszta jest dobra :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

ten BB to też myślałem,bo reaver bow co prawda jest dobry przeciw w sumie wszystkiemu,ale z BB możnaby się lepiej poprzebijać przez wroga tą 10,ale cholera on miękkim jest zaiste.Ale jest do przemyślenia!
Acz trzeba wziąść pod uwagę że najwięcej jest krasi(jak coś trzeba będzie ojechać to ojedziemy,a reszta stubborn lub unbrake) i we(i tu ta sama sytuacja),gdzie bsb tak sobie się spisze, w grze z bretą,skavami,orasami czy bestiami się przyda(a tego po jednej-dwie armie się znajdą),ale i tu reaver również się daje rade!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Asassello pisze:druga rozpiska bardzo dobra.. co do tych lucznikow czy tez SH to juz co kto woli.. ale procz locznikow nie ma gdzie zchowac tych magow.
w bolcach też dobrze się ich trzyma :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ