Demony na 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Demony na 2250

Post autor: Esco »

Bloodthirster @ 515 Pts
Armour of Khorne, Firestorm Blade, Immortal Fury

Herald of Nurgle @ 250 Pts
BSB, Banner of Unholy Victory, Slime Trail, Palanquin of Nurgle

Herald of Tzeentch @ 225 Pts
Spell Breaker, Master of Sorcery, Burning Chariot of Tzeentch

Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Winged Horror; Power Vortex

16 Plaguebearers of Nurgle @ 222 Pts
FCG

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 126 Pts
Musician

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 126 Pts
Musician

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Flesh Hounds of Khorne @ 175 Pts

2 Fiends of Slaanesh @ 110 Pts

4 Flamers of Tzeentch @ 155 Pts
Pyrocaster

Casting Pool: 9
Dispel Pool: 6
Models in Army: 68

Total Army Cost: 2249

Jak dotąd BT i plaguebirerka z bsb spisują się doskonale, horrorki też są wporzo. Za to mam dużo wątpliwości co do psów i fiendów, oraz co do kombinacji giftów na heraldach teczowych.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

calkiem ciekawie i inaczej niz uklepany juz standard...
gifty tez inaczje rozlozone niz standard co tylko na plus.
zostaje tylko to przetestowac i zobaczyc jak to w praktyce sie zachowuje...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Testowałem już podobny układ. Plaguebirerka z bsb przyjęła 2 treemany od frontu i wildów z war bannerem na bok. Treemany tłukły po bsb, generalnie miałem niezłe rzuty i poza 1 raną na bsb nie straciłem nic, wygrałem combat o 7 (rzuciłem +3 do CR na unholy bannerze) i zagoniłem w końcu oba treemany, bo oblały stubborna. Wild został 1 wiec też sie nie zebrał. Przyznam, że klocek jest mega silny i prawie niezniszczalny.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

mialem juz nieprzyjemnosc poznania 20 nurglowcow ze sztandarowym z regeneracja
wolalbym juz takiego eksperymentu nie powtarzac :roll: skubancy nic a nic nie chca umierac

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Rozpa b. fajna. jedyne co koniecznie bym dodał to Icon of Eternal Virulence dla plaguebearersów.
Obrazek
Obrazek

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Plaguebearers z regenką to potwornie głupi, nudny i żałosny samograj.

Można to mieć gdzieś, że gra się oddziałem, który z powodzeniem mógłby prowadzić siedmiolatek, ale zaprzeczyć temu co powiedziałem się nie da.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

ksuM pisze:Plaguebearers z regenką to potwornie głupi, nudny i żałosny samograj.

Można to mieć gdzieś, że gra się oddziałem, który z powodzeniem mógłby prowadzić siedmiolatek, ale zaprzeczyć temu co powiedziałem się nie da.
Głupi nie jest. Co do reszty natomiast się zgadzam ;)
Chociaż BK z Drakenhofem są bardziej przegięci, ze względu na mobilność :? Tak czy inaczej takie oddziały są pojebane.

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

To niech ten siedmiolatek jeszcze zagra tak tym oddziałem, żeby mu sie on spłacił (dla przypomnienia 477 pts, Move 4). :roll:

Swoją droga na opcje 2 x treeman albo 2 czołgi i altar jakoś nikt nie płacze, ze to pojebane. :wink:

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

Płaczą płaczą, tylko teraz demony są na topie i płacz wokół nich najgłośniejszy :).

Drobną korekte bym wprowadził - mianowicie wywalenie czempa z flamerów i doklepanie ich do 5 jeszcze kosztem muzyków. Dlaczego? Ćwiartki, bok, konieczność sklepania 3 by mieć połowe za oddział, jeden strzał więcej.

zdrówko

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Myslalem o czyms podobnym, z troche slabsza magia, ale za to lepsza ochrona magiczna i niestety bez drugiego rara - ciezko w demonach zmiescic wszystko co by sie chcialo.

1 Bloodthirster @ 540 Pts
General
Spell Breaker [25]
Immortal Fury [25]
Firestorm Blade [25]
Armour of Khorne [15]

1 Herald of Nurgle @ 250 Pts
Battle Standard Bearer
Great Standard of Sundering [50]
Slime Trail [10]
1 Palanquin of Nurgle @ [50] Pts

1 Herald of Slaanesh @ 140 Pts
Siren Song [25]
1 Steed of Slaanesh @ [25] Pts

1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2; Lore of Tzeentch
Spell Breaker [25]
Flames of Tzeentch [25]

15 Plaguebearers of Nurgle @ 247 Pts
Standard; Musician
Icon of Eternal Virulence [25]
1 Plagueridden @ [12] Pts

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts
Magic Level 1

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts
Magic Level 1

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Seekers of Slaanesh @ 163 Pts
Standard; Musician
Siren Standard [25]

5 Flesh Hounds of Khorne @ 175 Pts

6 Flamers of Tzeentch @ 210 Pts

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 69

Total Army Cost: 2250

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

No właśnie mi też ten Standard of Sundering cały czas chodzi po głowie :D
Ogólnie złoże plagbirerke własnie tak jak ty, natomiast Seekerki ze szmata mi się w ogóle nie sprawdzały, więc wole zamiast nich jeszcze jedne furie i dwa fiendy. Flamerów wydaje mi się ze pięciu jest optymalnie.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Zauwaz, ze w seekerkach mam jeszcze laske z syrenka i asf, wiec ten oddzial ma naprawde bardzo duze mozliwosci taktyczne. Tak naprawde jest to wlasnie wybor co jest lepsze, mozliwe, ze masz racje - Ty masz za 110 pts 6 ran i 8 atakow, zadnych super special rules, ja za 300 mam 7 ran, 14 atakow z nizsza sila, asf, sztandar syreny i syrenke na szefie. Flamerow wole 6 - jak nawet jakis siadzie od magii czy strzelania glupiego, zawsze moga zajac cwiare, albo wjechac w krytycznym momencie na dupe. No i koniecznie wydaje mi sie, champion do plaguebearerow.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ten oddzial PB z regenką aż taki wygiety nie jest, wystarczy rzucić flames of phoenix i po klopocie ;) ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

... conflagration of doom, wall of fire, klopy z rune of burning, warpfire throwery, black knighci z wight blades... w każdej armii jest jakaś kontra na ten oddział. Tym bardziej nie rozumiem oburzenia co po niektórych osób, na widok tego kombosa ;)

Asaliuru
Wałkarz

Post autor: Asaliuru »

Zgadzam się z Kosą....

Co ma Bloodthister oprócz warda 4+ ?? :P

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Asaliuru pisze:Co ma Bloodthister oprócz warda 4+ ?? :P
Nie ma warda na 4+, za to ma save na 3+, +1 S, płonące ataki i przeżuty nietrafień

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

BT ma save 4+(bądź 3 jak weźniesz zbroje lepszą :P) i warda 5+ :P

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Esco pisze:... conflagration of doom, wall of fire, klopy z rune of burning, warpfire throwery, black knighci z wight blades... w każdej armii jest jakaś kontra na ten oddział. Tym bardziej nie rozumiem oburzenia co po niektórych osób, na widok tego kombosa ;)
Tak? Co jest w orkach?

Kosa - wiesz jak jest z magia. Czasem wchodzi, czasem nie, a przy dosc szybkiej armii, jaka sa demony, to mozesz nie zdazyc i bedziesz mial bitwe w plecy, bo nie wyszedl Ci flames of Phoenix - wypas.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

swieta_barbara pisze:
Esco pisze:... conflagration of doom, wall of fire, klopy z rune of burning, warpfire throwery, black knighci z wight blades... w każdej armii jest jakaś kontra na ten oddział. Tym bardziej nie rozumiem oburzenia co po niektórych osób, na widok tego kombosa ;)
Tak? Co jest w orkach?

Kosa - wiesz jak jest z magia. Czasem wchodzi, czasem nie, a przy dosc szybkiej armii, jaka sa demony, to mozesz nie zdazyc i bedziesz mial bitwe w plecy, bo nie wyszedl Ci flames of Phoenix - wypas.
przylaczam sie do pytania?co takiego maja zieloni co kontruje takie wypasnie oddzialy?
i co z tego ze kosztuja 500pkt?na bank mi cos zjedza a ja ich nawet nie tkne
1)ani jednego plonacego ataku
2)1...slownie JEDEN killing blow w armii

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Płacz, płacz i płacz. To jedyne co słysze :P

Gram orkami. Wpadam w ten klocek moimi Savagami Big'unsami na dzikach z FCG i Black Orc BSB (dałem mu Martogsa, Collar i Iron Gnashas). I są dwa całkiem prawdopodobne scenariusze:

1)
BSB tłucze po grubasie:
Trafiłem 2 ataki (bo miałem średnie rzuty), na jednej z kostek wypadła 6-tka.Grubas oblał warda na 5+ i zdechł. Oddział nie ma regenki.
Savage tłuką po oddziale PB (20A z S5, to jakieś 5 trupów u PB).
Combat Result: Orki = 10, PB = 4.

2)
BSB tłucze po grubasie i nabija mu 1 ranę
3 Savage tłuką po grubasie - 12A z S5, nabijają mu druga ranę i idzie do piachu.
2 Savage tłuką po oddziale (8A z S5, to jeszcze jakiś 1 trup). Dwa pozostałe PB oddają ale nie nabijają rany.
Combat Result: Orki = 5, PB = 5. Jest remis, ale PB nie maja regenki i BSB, więc są już do zjedzenia.

U O&G trzeba mieć odrobinę szczęścia aby ten klocek zeżreć, ale mozna to zrobić spokojnie i to tańszymi punktowo jednostkami.

Można dla zwiększenia szans postrzelać do grubasa z Eadbuttów i pierścionka, żeby nabić mu jedną ranę i dopiero w niego wpadać.

Mozna na oddział PB rzucić Mork'll Fix It i tym samym wyłączyć Banner of Virulence.

Można choćby rzucić na grubasa Mork Wants Ya, po którym ten gość dosłownie znika, a PB dokończyc doom diverem za 80 pts. :P

Mozliwości jest sporo.

@Quas
Wybacz, ze nie płace 500 pts. za coś co jest plewne i możesz mi to zjeść fastami :D

ODPOWIEDZ