Demony na 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Demestenes
Pseudoklimaciarz

Post autor: Demestenes »

Też się załamałem, jak 14 czarnych rycerzy z sztandarem regeneracji wjechało sobie spokojnie w moją flankę przez las na eterycznych konikach. Myślałem, że to już koniec bitwy w 3 turze, a tu gigant wziął sztandarowego za fraki i schował do kieszeni :twisted: Biedaczyska sprężali się kolejną turę coby go odzyskac tłukąc po dużym chłopaku, ale gigant stał na stubbornie i poczekał na posiłki, które zjadły rycerzyków.

Od tego czasu zawsze trzymam w zanadrzu takie niespodzianki, jak gigant, killing blow czy kostór Kalotha (dziki ork ma nim 2 ataki, a 3 z sztandarem Nogga..czasami może zadziwic, a kosztuje 110 punktów)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Jak juz ludzie wrzucają swoje pomysły, to i ja wrzucę.
swieta_barbara pisze: ciezko w demonach zmiescic wszystko co by sie chcialo
Święte słowa, Święta BArbaro. ;)

Coś takiego:
Rhobaardh Badrhlon (Keeper of Secrets) @ 530 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Slaanesh
Soul Hunger [25], Siren Song [25], Enrapturing Gaze [25], Torment Blade [5]

Saadreslyinn (Herald of Slaanesh) @ 190 Pts
Magic Level 1 Daemonic Robes [25] lub Siren Song [25] (co lepsze?)
Steed of Slaanesh @ [25] Pts

5 Seekers of Slaanesh @ 120 Pts

Scrofus Nur'Sus (Herald of Nurgle) @ 325 Pts
Magic Level 1; Battle Standard Bearer
Slime Trail [10], Noxious Vapours [25]
Great Standard of Sundering [50]
Palanquin of Nurgle @ [50] Pts

17 Plaguebearers of Nurgle @ 234 Pts FCG

2 Beasts of Nurgle @ 200 Pts

Tziintritx (Herald of Tzeentch) @ 185 Pts
Magic Level 2; Spell Breaker [25], Master of Sorcery [25]
Disc of Tzeentch @ [20] Pts

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts

3 Flamers of Tzeentch @ 105 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

Casting Pool: 9
Dispel Pool: 8

Models in Army: 65
Total Army Cost: 2249
Zastanawiam się na zmianą daemonic robes u heralda Slaanesha na właśnie siren song. Na magiczne sztandary dla PB i diablic na strusiach nie ma punktów. Bloodthirstera nie chcę brać. :) Poziomy magii przydają się, w bitwie z HE udało mi się "wcisnąć parę głupot", w tym na bolca z dobrym skutkiem. Sztandar z minusem do casta - very good.
Skoro dyskutujecie o heraldzie Nurgle'a - mnie go zdjęło 2 swordmasterów... Pech roku, ale udało im się. POza tym armia się sprawdziła.

P.S. Kloca plagueberarerów z heraldem (wtedy na mouncie, który czasem miał postac ... palanquina ;) ) używałem jeszcze na zasadach SoC-owego Legionu, więc dla mnie jest to kontynuacja obranej drogi zarazy. :)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Esco jest jeszcze scenariusz nr 3 gdzie grubas postanowil isc do challange
reszta sposobow tez nie jest taka wyrazna po tym jak przeciwnik rzuca najpierw 5+ward(1/3 ran do nieba) i 4+

kiedys takie numerki dawali tylko bretce
teraz widac to jakas norma

i gracz OnG jedynie moze zgrzytac zebami z radosci ze jego podrecznik wyszedl na poczatku i bez fali "zrobmy cos przegietego"

z drugiej strony to 500pkt ktore w niektorych armiach sie po prostu nie zwroci-troche brakuje mobilnosci tej jednostce i jezeli przeciwnik nie robi prezentu w postaci "efektu domina" to ciezko bedzie te punkty nadrobic

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Tak. Istnieje tez i taki scenariusz. :D
Nie ma letko panowie, sam tez grywam orkami i znam ten ból :P

ODPOWIEDZ