Skaven-blog malarski [up 29.08.08 ]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Czaszki i wszelakie kości otrzymały juz innny kolor. Ale to wieczorem o ile opanuje małe problemy techniczne a mianowicie spalił mi się zasilacz w komie w którym neta mam i muszę przpinać inny i konfigurowac tam neta. Pozdro
driady w malowaniu maskujacym a'la tygrys sniezny
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Te driady będą warte miliony bo juz więcej takich nie zrobię bo malowanie na biało wyniszcza psychikę
brzoza, dab, jesion, buczyna...
masz tyle gatunkow drzew ze styknie na sporo oddzialow driad
masz tyle gatunkow drzew ze styknie na sporo oddzialow driad
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- slyslaysson
- Mudżahedin
Zasadniczo przewidziane są cztery oddziały driad. Każdy inny, ale w klimatach jesiennych - szczegóły będą konsultowane.
A driadki-brzozy też mają listki jesienne, więc klimat zachowany.
Zastanawiam się jak bedą wyglądały pomieszane cztery gatunki drzew w jednym oddziale???
Las mieszany
Może jakieś iglaki???
A driadki-brzozy też mają listki jesienne, więc klimat zachowany.
Zastanawiam się jak bedą wyglądały pomieszane cztery gatunki drzew w jednym oddziale???
Las mieszany
Może jakieś iglaki???
Zastanawiasz się na wyborem studiów
sprawdź:
----------------------------------
http://www.wnig.agh.edu.pl
sprawdź:
http://www.wnig.agh.edu.pl
Ukończone driadki i waye:
Szczerze mówiąc to niewiele widać. zarzuć jakimiś przyzwoitymi zbliżeniami proszę.
Chciało nie chciało, kazali to malowałem
A zdjęcia jak zwykle srednie ale do 2 tygodni nowy aparacik będzie więc spoko
Poza tym na figsy TT nie daje się zbyt dużego zbliżenia
A zdjęcia jak zwykle srednie ale do 2 tygodni nowy aparacik będzie więc spoko
Poza tym na figsy TT nie daje się zbyt dużego zbliżenia
za dużo skzieletów w gałęziach:) strasznie się w oczy rzucają przez to że sa ciemne na jasnym tle driad. brakuje tym figurkom urozmaicenia kolorystycznego. tt powinno mieć mocniejsze kontrasty;) coś na podstawkach (muchomory zawsze działają choć są oklepane;) ), dodatkowy bardziej nasycony kolor...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Wpadł mi do pomalowania orkowy warboss i oto efekty :
hmmmm... bardzo ładny, ale mi nie leży tn zielony dzik ;/ a może kolor wyszedł taki na zdjęciach?
no ok... taki oliwkowy
Dzik bynajmniej nie jest zielony, popracuj nad ustawieniami monitora
Swoją droga fotki słabe ale do kupna nowego aparatu jakoś muszę wytrzymać
Swoją droga fotki słabe ale do kupna nowego aparatu jakoś muszę wytrzymać
uch jest o czym pisać;)
kolca domaluj na ramieniu:)
taki detal co do oka wilka- zwierzeta mają większe źrenice niż ludzie, takie oko wygląda zbyt ludzko;)
u orka białe oko widzę?:) czerwone z błyskiej jaśniejszym będzie lepiej ściągać uwagę na twarz.
i prawda na co wyżej Kokesz zwrócił uwagę- łeB wilka ma większy kontrast i odwraca uwagę od głowy orka.
możnaby popracować jeszcze nad tym co zacząłeś robić- znaczek na banerze. mianowicie widze że białymi kreseczkami chciałeś zrobić 'obwódkę'/wrażenie 3d. lepiej by wyglądało gdyby było konsekwentne- jakbyś założył że światło pada z jednej strony i tylko z jednej strony krawędzie by były oświetlone:)
złym pomysłem było zrobienie banera i dzika na ten sam kolor, za dużo tego koloru który jest z założenia zgaszony i neutralny. baner powinien być czerwony na przykład, dużo lepiej by wyglądał. szachownica też się fajnie sprawdza u orków;)
na fotce trochę brakuje nasycenia figurce ale to może kwestia zdjęcia.
ogólnie mówiąc lepsze rzeczy malowałeś, ten ma sporo niedociągnięć ale pewnie to zleconko;) ale chyba tt- a jeśli tt to wypadłoby podkreślić cienie mocniej i zrobić ciekawszą kolorystykę która przyciąga uwagę. no i niedociągnęcia widać np. w mało starannych kłach dzika, słabym pocieniowaniu zielonego, brązowy rękaw wygląda jakby nie miał żadnego rozjaśnienia, skórze dzika też brakuje trochę do ideału...
metaliki wyszły za to przyzwoicie i podstawka się nieźle zapowiada bo zakładam że niedokończona:)
keep working!!:)
kolca domaluj na ramieniu:)
taki detal co do oka wilka- zwierzeta mają większe źrenice niż ludzie, takie oko wygląda zbyt ludzko;)
u orka białe oko widzę?:) czerwone z błyskiej jaśniejszym będzie lepiej ściągać uwagę na twarz.
i prawda na co wyżej Kokesz zwrócił uwagę- łeB wilka ma większy kontrast i odwraca uwagę od głowy orka.
możnaby popracować jeszcze nad tym co zacząłeś robić- znaczek na banerze. mianowicie widze że białymi kreseczkami chciałeś zrobić 'obwódkę'/wrażenie 3d. lepiej by wyglądało gdyby było konsekwentne- jakbyś założył że światło pada z jednej strony i tylko z jednej strony krawędzie by były oświetlone:)
złym pomysłem było zrobienie banera i dzika na ten sam kolor, za dużo tego koloru który jest z założenia zgaszony i neutralny. baner powinien być czerwony na przykład, dużo lepiej by wyglądał. szachownica też się fajnie sprawdza u orków;)
na fotce trochę brakuje nasycenia figurce ale to może kwestia zdjęcia.
ogólnie mówiąc lepsze rzeczy malowałeś, ten ma sporo niedociągnięć ale pewnie to zleconko;) ale chyba tt- a jeśli tt to wypadłoby podkreślić cienie mocniej i zrobić ciekawszą kolorystykę która przyciąga uwagę. no i niedociągnęcia widać np. w mało starannych kłach dzika, słabym pocieniowaniu zielonego, brązowy rękaw wygląda jakby nie miał żadnego rozjaśnienia, skórze dzika też brakuje trochę do ideału...
metaliki wyszły za to przyzwoicie i podstawka się nieźle zapowiada bo zakładam że niedokończona:)
keep working!!:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria