Jebusy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Jebusy
Czas na łamigówke!
Będę w tym temacie wrzucał małe rebusiątka, które ułożyłem ja lub mój brat (Marko). Waszym zadaniem jest odgadnięcie rozwiązania
Zasady są proste - jeden rysunek (w nawiasie ilość słów tworzących rozwiązanie), piszecie odpowiedzi, następny obrazek będzie wrzucony po dobrej (ale nie szybciej niż 2,3 dni, żeby nam rysunków nie zabrakło ).
Jeśli chcecie, przesyłajcie mi własne propozycje rebusów - umieszczę je w tym temacie z adnotacją, kto go stworzył - aby był porządek.
Rankingu raczej nie będzie - bo ktoś może odgadnąć zagadkę, ale wejść na forum później niż ktoś inny, co może prowadzić do niesprawiedliwości. Poza tym nie o punkty tu chodzi!
Na początek coś prostego:
(1 słowo)
Powodzenia!
Będę w tym temacie wrzucał małe rebusiątka, które ułożyłem ja lub mój brat (Marko). Waszym zadaniem jest odgadnięcie rozwiązania
Zasady są proste - jeden rysunek (w nawiasie ilość słów tworzących rozwiązanie), piszecie odpowiedzi, następny obrazek będzie wrzucony po dobrej (ale nie szybciej niż 2,3 dni, żeby nam rysunków nie zabrakło ).
Jeśli chcecie, przesyłajcie mi własne propozycje rebusów - umieszczę je w tym temacie z adnotacją, kto go stworzył - aby był porządek.
Rankingu raczej nie będzie - bo ktoś może odgadnąć zagadkę, ale wejść na forum później niż ktoś inny, co może prowadzić do niesprawiedliwości. Poza tym nie o punkty tu chodzi!
Na początek coś prostego:
(1 słowo)
Powodzenia!
next please
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
eee... oczyszczanie ?
- marcus_cheater
- Oszukista
Daj coś trudniejszego...
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
Hehe, te były na rozgrzewkę (niestety większość jest taka). Musicie uzbroić sie w cierpliwość, jutro pierwszy trudniejszy
Buzi w pupe dostaniesz i gejzera ci przyślemy.Raptaparat pisze:eee tam jak nie ma nagrod to dowidzenia
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Szczała baba koło płota
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Ponieważ poprzedni nasz rebus rozwiązaliście szybciej, niż ustawa przewiduje, ten jest wręcz na rozluźnienie... Musimy wykombinować chyba coś naprawdę trudnego (tylko co?!). To znaczy mamy kilka, które uważamy za dość trudne, ale chyba was nie docenialiśmy
(2 słowa + spójnik, zresztą podpowiedź chyba nie jest konieczna)
pzd
(2 słowa + spójnik, zresztą podpowiedź chyba nie jest konieczna)
pzd