Parę pytań od początkującego
Moderator: esgaroth
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
GW może wszystko - szczególnie patrząc na ostatnie akcje, to robienie głupich rzeczy idzie im najlepiejGobo pisze:mengili nie moga skasowac...

putoa alasti avantoon! 

Mengile w nowym booku nie są potrzebne. Jeśli zasady wystawiania pozostaną takie same to według mnie będzie ok. Ważne jest to żeby dostali nowe zasady: Hate na wszystko i ewentualnie +1 atak w szarży
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Oczywiście, że nie są potrzebne... a nawet powiedziałbym, że bardzo dobrze, że zostają w RoR. Co do hate i +1 A to jestem na tak, ale pod warunkiem, że ich koszt nie wzrośnie za bardzo. Obawiam się, że taki zabieg spowodowałby, że każdy kolejny koleś kosztowałby ponad 20 pkt, a i podstawowa piatką kosztowałaby z 300 pkt.
Generalnie ich koszt nie powinien wzrosnąć wcale. Gdy wychodziły nowe HE i dostały ASF to nie wpłynęło to na podniesienie kosztu poszczególnych jednostek, tak też powinno być z hatem (i ewentualnie czymś jeszcze) u DE a co się z tym wiąże także u Mengili.Kokesz pisze:Oczywiście, że nie są potrzebne... a nawet powiedziałbym, że bardzo dobrze, że zostają w RoR. Co do hate i +1 A to jestem na tak, ale pod warunkiem, że ich koszt nie wzrośnie za bardzo. Obawiam się, że taki zabieg spowodowałby, że każdy kolejny koleś kosztowałby ponad 20 pkt, a i podstawowa piatką kosztowałaby z 300 pkt.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
owszem, czemu ma byc inaczej?Hurtmaker pisze:12. pytałem wcześniej o to czy dueliści z bohaterem wyposażonym w Pike of Remas mogą być przez mounted unity w ogóle zaatakowani? odpowiedz brzmiała - nie. więc spytam, czy to samo będzie z oddziałem manflyersów?

Gobo pisze:Mengile to jednostka DE... wiec bedize kozystac z dobrodziejstw nowej edycji...jednak Asarnil to jednostka DoW... wiec z zasad HE nie skorzysta...
11. jak masz 1 pistolet to nei masz +1A... doczytaj w RB... ;]
to jak jest z tymi pistoletami u duelistów?Gobo pisze:kokesz! to sa zabujcy walczacy w zakamarkach miasta...nie moga biegac z halabarda czy dwu-rakiem... pistolety to dobry S&S a także dodatkowa bron reczna (ktora sama koszuje 2pts...)
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Banner of Steel - jakim jednostkom można dać ten banner i w sumie to jakim się opłaca??
- Temple Guard
- Falubaz
Po pierwsze jest to jeden z nieoficjalnych przedmiotów z włoskiej kampanii DoW, ale na szczęście z reguły są one dopuszczone. Jak zapewne wiesz magiczny sztandar (konkretnie War Banner) według pdf-a DoW mogą dostać tylko Paymaster's Bodyguard. Tak więc według mnie niestety ten sztandar mogą mieć tylko oni. Choć jakby potraktować to dosłownie to nikt nie może go brać, bo PB mają napisane, że mogą brać tylko WBWiewior-lbn pisze:Banner of Steel - jakim jednostkom można dać ten banner i w sumie to jakim się opłaca??

Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!