CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

K... Nie róbcie tak bo sie uduszę(a pochorowały jestem) ze śmiechu Ostatni post jest najlepszy i ukazuje cała sytuacje

12-15 kości mocy grałem z tym i co moje Elfki :d radziły sobie z tym świetnie dlaczego ? Bo wamiprą skończy sie scrole po 1,5 tury :D i wcale trudno nie było specjalnie:d.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Muuuuuhahahahhahhaaaa. Staary masz u mnie flaszke za to. WAAAAGH miazdzy cyce.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

:lol: :lol: :lol: :lol: no nie mogę po prosu przestać sie śmiać (aż kaszlu dostałem) :lol: :lol: :lol:

ps. =D>
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Kik ass :]

@shino: wszystkie solowe, ktore gralem od tego czasu. 3.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Jasiuuu - miazga :lol:

Dzięki za poprawę humoru :)

Pozdrawiam!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

swieta_barbara pisze:Od kiedy wyszedl plan tego CSa ja i bless, a Debek to juz w ogole w chuj czasu, twardo cisniemy zgodnie z nim. I co? Debek jest najlepszym bretoncem w lidze, zas ja i bless obaj jestesmy w top50. Mysle, ze niezle.
Nawet bardzo dobrze.

Ale widzisz Baśka, jest to argument nie za, a PRZECIW temu CSowi.

CS ma w założeniu ciąć armie mocne i przegięte, zrównując szanse i spłaszczając różnice "mocy" pomiędzy armiami, coby ciężar wygrywania bardziej spoczywał na skillu gracza, a nie na armii. Wymienione przez Ciebie osoby grają armiami albo wygiętymi (VC, breta) albo bardzo mocnymi w wielu możliwych konfiguracjach (orki -- fura grywalnych kombinacji, z czego część spokojnie zamyka się w CSie). Skoro "nie przeszkadza" to grającym tymi armiami w pociskaniu wyników zbliżonych do tych robionych armiami bez CSa, to oznacza, że (pomijając bez względu na CS wysoki poziom skilla ww.) fundamentalny cel tego compa -- przycięcie najmocniejszych bez przycinania słabszych -- nie został osiągnięty. Co też zresztą pokazują argumenty Robsona.

Furion, nie traktuj tego jako ataku na Twoją koncepcję CS. Uważam że jest niezła i szacun, że próbujesz. Ale w swojej obecnej postaci jest to comp rozmijający się ze swoim celem, czyli słaby po prostu.

A że Cyel oraz inni klimaciarze marudzą, bo po prostu nie umieją grać (tj. mają kiepskie wyniki na turniejach) - to się zgadzam ;)
Sam jestem graczem b. słabym, ale potrafię rozpoznać że bardziej mi brak skilla, niż mocnej armii - stąd staram się w tym temacie nie wypowiadać zbyt często, a zwłaszcza nie dotykać konkretnych fragmentów tego comp score'a, bo to powinno rozstrzygać 10-20 najlepszych graczy w Polsce, otrzaskanych przynajmniej kilkoma armiami.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

swieta_barbara pisze:
Jak Cyel masz taki pressing na wygrywanie, ze nie mozesz jezdzic CSowymi rozpami na tury i dawac dobrego przykladu (tak jak robia to prawie wszyscy Jezdzcy Hardkoru), to oznacza, ze to chyba Ty za mocno przesz do PG, a przede wszystkim do zwyciestwa za wszelka cene.
.

O,jeez :shock: A skąd to wziąłeś? Nie mam presji na wygrywanie,mam presję na równe bitwy.

Nie mam nic przeciw przegrywaniu z powodu lepszej gry przeciwnika -wtedy się uczę.
Tak samo nie mam nic przeciw przegrywaniu z powodu pecha - nieodmiennie strasznie mnie to bawi ,czego wielu moich przeciwników na pewno było świadkami.
Natomiast mam jak najbardziej cos przeciw przegrywaniu z powodu baboli wsadzonych w narkotycznym transie do armybooków przez Alessia czy Gava. Przeciwko przegranym które niczego mnie nie uczą (taktyczna rada "też kup Stardragona" albo "nie graj orkami tylko Bretonnią" mnie niespecjalnie rozwija) i nie są zabawne tylko frustrujące, a na dodatek śmiertelnie nudne bo i tak jest prawie pewne kto wygra.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Tomash pisze: A że Cyel oraz inni klimaciarze marudzą, bo po prostu nie umieją grać (tj. mają kiepskie wyniki na turniejach) - to się zgadzam ;)
:D oż Ty prowokatorze :wink:
Właśnie w tym problem,że nie mam kiepskich wyników , nie mam żadnych wyników bo nie chodzę na turnieje, bo nie ma CSa ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

a Kolata jezdzi na wiele turnieji a czolgi i star dragony robia pod siebie na widok jego zielonych zastepow. :P

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Jasiuuu troche sie smieje, ale moim zdaniem ma sporo racji. Wiem Cyel, ze masz armie orkow i goblinow - zacznij nia jezdzic na turnieje, sprawdza sie naprawde dobrze przeciwko wiekszosci nowych ab. Trzeba troche poinwestowac w figurki, troche sie ograc, poczytac kwestie zasad i poproowac roznych kombinacji, ale ogolnie rzecz biorac, to blaga i stereotyp, ze orki nie radza sobie z nowymi AB.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

swieta_barbara pisze:Od kiedy wyszedl plan tego CSa ja i bless, a Debek to juz w ogole w chuj czasu, twardo cisniemy zgodnie z nim. I co? Debek jest najlepszym bretoncem w lidze, zas ja i bless obaj jestesmy w top50. Mysle, ze niezle.
Zgubiłem wątek. Gracie na TYM CS'ie czy na zwykłym Euro?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Furion pisze:
Zgubiłem wątek. Gracie na TYM CS'ie czy na zwykłym Euro?
czy to wazne... zrobili sobie troche bardziej niestandardowe rozpiski (oprocz Fisha ;-)), ale nadal mocne i potrafią nimi zagrać..
a w CS-y to zapewne mieszcza sie przypadkiem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

720 w herosach w np VC to nie jest przypadek...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Furion pisze:720 w herosach w np VC to nie jest przypadek...
graja O&G, O&G i breta (ta Dębkowa jest inna - jakies fasty itp - ale chyba corowych lanc ma wiecej niz 3)
a VC belssa zapewne nie mieszcza sie w CS-a..

po porstu maja rozpiski odbiegajace od schematow, którym blizej Cs-ów :)
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Debek ma 3 lance w corach (2x errantow, 1x kotrow, 1x questow, 1x grali - chyba, teraz mu sie cos koncepcja zmienia). Notabene ma tez duza magiczke w bretce, hehe.

Bless gra VC i wystawia bohaterami ponizej 720 punktow (mniej wiecej w okolicach, dokladnie nie trybie), chociaz na MB zdublowal rare.

Ja gram na orkach na walce z lordem, trollami i 11 kawalerii BB.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

swieta_barbara pisze:Debek ma 3 lance w corach (2x errantow, 1x kotrow, 1x questow, 1x grali - chyba, teraz mu sie cos koncepcja zmienia). Notabene ma tez duza magiczke w bretce, hehe.

Bless gra VC i wystawia bohaterami ponizej 720 punktow (mniej wiecej w okolicach, dokladnie nie trybie), chociaz na MB zdublowal rare.

Ja gram na orkach na walce z lordem, trollami i 11 kawalerii BB.
Nie wiedziałem, że mój CS tak bardzo wzięli do siebie Jeźdźcy :shock:

@Tomash
Na MB w czwartej turze Święta_Barbara grał na 1st stole. Na trolach, które jak szyscy wiemy są przegięte, podobnie Boar Boyz...

Pisanie "ponieważ wyniki mijają się z tym, czego się bym spodziewał" nie świadczą o szitowatości CS'a, tylko o skillu graczy.

Potrzebne są turnieje na ten CS, wtedy będzie więcej argumentów do dyskusji.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

to znaczy tylko tyle, ze nie potrzeba zadnych cs'ow, bo chlopaki niby obcietymi rozpami graja na rowni z wymaksowanymi rozpami
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Booshe... 20 raz to samo.

Na CS nie ma meczów zero-jedynkowych.
Na CS rozpiski są troszkę stonowane. Nie są plewne, nie są warzywne, są dobre.

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Ja nie wiem o co ten caly temat jest. Prawie nikomu sie to nie podoba wiec o czym tu dyskutowac :) Furiona jak widac nie przekonacie.
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

swieta_barbara pisze: Bless gra VC i wystawia bohaterami ponizej 720 punktow (mniej wiecej w okolicach, dokladnie nie trybie), chociaz na MB zdublowal rare.
chyba wlasnie nie miaszcza mu sie w cs z tego co pamietam...

Zablokowany