strzał z pistoletu + rzut globem naraz?

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

strzał z pistoletu + rzut globem naraz?

Post autor: vocal »

czy inżynier skaveński może w shooting phasie strzelić pistoletem oraz rzucić death globem (magiczna broń)?
death globe ma zapis 'may throw one death globe per shooting phase'.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

death globe nie są do wykupienia ,,normalnie" tak jak pistolet ;)

IMO mozna, nie ma zadnego zapisku zabraniajacego czegos takiego

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

A czy death globes są magic weapon?
Wydaje mi się, że nie można strzelać z 2 weaponów naraz w tej samej turze. Dlatego WE mają przy Spite`ach, że 'may be used in association with other shooting weapons'
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

są magiczną bronią. też mi się wydaje że nie powinno się strzelać z 2 weaponów na turę z tym że to nie jest łuk+magiczny łuk czy kusza+magiczna kusza..
poza tym jest zapis 'may throw one globe per shooting phase'.. przy magicznym slingu napisali ze jest traktowany jak sling (2 slingów mieć nie można), a przy warpstarach że są jak gwiazdki (więc zwykłymi rzucić już nie damy rady do magicznych bo strzelamy raz).

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

ja bym to analogicznie do spitów potraktował.
Spitey nie są longbowami, a maja przypis, ze mozna z nich strzelać wraz ze strzalem z innej broni strzeleckiej
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

A czy WE Noble moze odpalić haila i strzelić po tym z łuku w tym samym shooting phase? Jeśli tak, to jest to mega bzdurą.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

spity są umiejętnościami jak virtusy czy bloodliny, więc nie są analogiczne. umiejętności z zasady nie wykluczają nakładania się efektów z magicznymi broniami tylko kumulują się chyba że inaczej napiszą.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

'unless otherwise specified, each model can only make one shooting attack in each shooting phase'
RB, strona 25, dział 'Shooting'
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

death globe nie jest normalną bronią strzelecką, nie można nim np zrobić S&S bo się go używa 'raz na fazę strzelania'. więc dalej nie jestem pewien czy jest liczony jak normalny shooting i przeszkadza pistoletowi:)
swoją drogą możnaby zinterpretować 'may throw one globe per shooting phase' jako rzucenie globem w swojej turze i przecwnika:P

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

W moim cytacie nie ma NIC o 'BRONIACH STRZELECKICH'
Smok chaosu też ma adnotacje, że może używać 2 zionięć, a nie ma shooting weaponsów. IMO nic nie wskazuje, by można było rzucić globem i poprawić z pistoletu
Release the Przemcio!

ODPOWIEDZ