Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Dydu rozpa OK, ale...
IMO:
1) za mało kawalerii
2) ja nienawidzę hody
3) zdjąc muzyków z GG (12 pkt) i muzyka z WD, war banner i dac kolejnego WW + wymienić hodę z łuczkiem na BSBku na oaken armour...
@Dzidzia, ja często gram 2 x caddy + alter lord + bsb, ale po prostu ta kombinacja mi się znudziła i chce coś nowego...
A wszystko o czym mówicie nie jest takie złe, tzn. empire na 2 tankach + 4 cannony, smok he + 4 bolce, da się wszystko przeżyć. Jasne, że to nie zabawa grać z czymś takim...
Co do "Wand of Wych Elm" - kurna mać! Co wyście się tak uparli na ten przedmiot. Toż to więcej losowości w statycznej armii, na co Wam to.
IMHO nie wezmę tego raczej, może kiedyś na wypróbowanie.
Pozdro
IMO:
1) za mało kawalerii
2) ja nienawidzę hody
3) zdjąc muzyków z GG (12 pkt) i muzyka z WD, war banner i dac kolejnego WW + wymienić hodę z łuczkiem na BSBku na oaken armour...
@Dzidzia, ja często gram 2 x caddy + alter lord + bsb, ale po prostu ta kombinacja mi się znudziła i chce coś nowego...
A wszystko o czym mówicie nie jest takie złe, tzn. empire na 2 tankach + 4 cannony, smok he + 4 bolce, da się wszystko przeżyć. Jasne, że to nie zabawa grać z czymś takim...
Co do "Wand of Wych Elm" - kurna mać! Co wyście się tak uparli na ten przedmiot. Toż to więcej losowości w statycznej armii, na co Wam to.
Pozdro
Gralem z Dydem na Master Blasterze. Ja mialem Vampiry na 10-12 kostkach powera, a moj przeciwnik 6 kosci dispela i ten przedmiot.Piotras pisze: Co do "Wand of Wych Elm" - kurna mać! Co wyście się tak uparli na ten przedmiot. Toż to więcej losowości w statycznej armii, na co Wam to.
Pozdro
Przez cala gre weszly mi moze ze 3-4 malo znaczace czary. Cala reszta byla dispelowana na przerzucie.
Poza znaczaycym bledem, jakim bylo wejscie BK do lasu, ten przedmiot zawazyl o tym, ze dostalem w tej bitwie maske w plecy.
Gdyby tylko byl 5 pts tanszy...
Orki, oreczki, orczyce i orczątka Dla koazdego cos milego
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
Jeśli juz wystawiam Spellweawera (za czym nie przepadam) to tylko z różczką. Inaczej to nie ma sensu (wolę 2 caddych).
Co do rozpiski to możnaby uciąć 4lvl magowi, wywalić jednych GG i championa z WD i wrzucić szóstkę wildów ze sztandarem.
Co do rozpiski to możnaby uciąć 4lvl magowi, wywalić jednych GG i championa z WD i wrzucić szóstkę wildów ze sztandarem.
Ehh, napisałem że 6stka z WB do mnie nie przemawia. Poza tym pomyślę nad tym przedmiotem. Racja, gdyby tylko był 5 pkt tańszy..Qbas pisze:Jeśli juz wystawiam Spellweawera (za czym nie przepadam) to tylko z różczką. Inaczej to nie ma sensu (wolę 2 caddych).
-
- Pseudoklimaciarz
1000 Pts - Wood Elves Army
6 WD muzyk
WD Noble general Blades of Loec
8 driad + champion
8 driad
2 x 10 GG w obu muzycy
5 Wildów plus sztandar i muzyk
Spellsinger poz 1 2 DSy
6 WD muzyk
WD Noble general Blades of Loec
8 driad + champion
8 driad
2 x 10 GG w obu muzycy
5 Wildów plus sztandar i muzyk
Spellsinger poz 1 2 DSy
-
- Pseudoklimaciarz
Ta se pomyślałem żeby zastąpić WD Noble Biegaczem z lajt armorem, HoHem, szildem i grejt weponem. Co wy na to? Będę grał przeciw He.
tutaj daję linka do mojej rozpiski, proszę o komentarze:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=231290#231290
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=231290#231290
Po pierwsze edytuj posty! Po drugie jeśli przeciwko HE to ja bym WD w ogóle nie brał. Zamiast herosa WD daj biegacza, zamiast WD daj kolejnych wildów.Leśny Człowiek pisze:Ta se pomyślałem żeby zastąpić WD Noble Biegaczem z lajt armorem, HoHem, szildem i grejt weponem. Co wy na to? Będę grał przeciw He.
Chociaż ja i tak wywaliłbym WD, jednych łuczników, championke w driadach i wstawił drzewca... Jest nieoceniony na HE. ;]
Pozdro
Haj Elfy przede wszystki TRZEBA wystrzelac - Wildzi i Wardancerzy nie mają zwykle czego przeciw nim szukac. Ja zagrałbym na biegaczu z Hodą, caddym lub dwóch, dwóch-trzech dziesiątkach GG, Waywatcherach i jakichś Driadach to zbierania pocisków. W sumie mały oddział Wardancerów wystawiający się na szarżę jakiegoś unitu HE typu Swordmastersi i tańczący ASF też daje radę
Treeman, powiadasz? Na takie punkty przeciw HE jest nieoceniony? Np. w czym?
Treeman, powiadasz? Na takie punkty przeciw HE jest nieoceniony? Np. w czym?
-
- Pseudoklimaciarz
Czyli ogólnikowo wywalić wd i wrzucić wayów na ich miejsce? I drugie pytanie: co to jest caddy? xD
Na 1k vs HE to se wystaw 6-7 waywów, 2x10 GG, 2x8 driad, biegacz z HoDą +caddy 1lvl z 2 DS ;p
W pełni zgadzam się z mróvą - waywatchersi na HE jak najbardziej, nie ma w tej armii nic co by automatycznie trafiało (no oprócz magii ale od czego jest caddy??) a waywatchersi zawsze coś ustrzelą, jakiegoś maga, może bolca albo SH?
Nawet bym pokombinował i wstawiłbym drzewoduchy vs HE, ale są one drogie (zzarówno pkt. jak i w zł) i raczej nie sądze żebyś je chciał w przyszłości wystawiać ale akurat na 1k vs HE by się IMO sprawdziły ;p
W pełni zgadzam się z mróvą - waywatchersi na HE jak najbardziej, nie ma w tej armii nic co by automatycznie trafiało (no oprócz magii ale od czego jest caddy??) a waywatchersi zawsze coś ustrzelą, jakiegoś maga, może bolca albo SH?
Nawet bym pokombinował i wstawiłbym drzewoduchy vs HE, ale są one drogie (zzarówno pkt. jak i w zł) i raczej nie sądze żebyś je chciał w przyszłości wystawiać ale akurat na 1k vs HE by się IMO sprawdziły ;p
IMO drzewiec może zgarnąć nawet jakiś pocisk z S6 (ranienie na 4+) i np. dostać 1 rankę, drzewiec może zterroryzować (tak tak, oddziały z 9-10 LD lubią uciekać, uwierzcie mi ), i zacznijmy od tego, że jak drzewcem w coś się wbijesz, np. white lions'ów to oni Ci wypłacą te pare ataków, ale jak ty im oddasz to się nie pozbierają... Tak samo DP płyną jak złoto od szyszkowania ;]
Generalnie drzewko na HE - wystarczy omijać bolce, mi się zawsze sprawdzało.
A WW? Dostają z 1 magic missile'a i płyną... WD nie mają prawa bytu, bo do niczego nie dobiegną, a od ASF się odbiją (a jak weźmiesz taniec ASF na HE to nie wytłuczesz wszystkich, żeby nikt Ci nie oddał).
Poza tym 2 caddych na małe pkt nie warto. Tak sobie myślę, że w ogóle mógłbyś zrobić tak:
caddy 140 pkt
treeman 285 pkt
3 x driady 288 pkt
WR + szmata 148 pkt
WR 130 pkt
w sumie: 991 pkt
Generalnie im prędzej dojdziesz TY do przeciwnika i zaszarżujesz, tym lepiej...
@ Mróva - wystrzelać HE? Nie, nie zgadzam się z tym. Poza tym, ja zawsze byłem i będę zwolennikiem CC. ^^ (czemu ja nie gram orkami? )
Generalnie drzewko na HE - wystarczy omijać bolce, mi się zawsze sprawdzało.
A WW? Dostają z 1 magic missile'a i płyną... WD nie mają prawa bytu, bo do niczego nie dobiegną, a od ASF się odbiją (a jak weźmiesz taniec ASF na HE to nie wytłuczesz wszystkich, żeby nikt Ci nie oddał).
Poza tym 2 caddych na małe pkt nie warto. Tak sobie myślę, że w ogóle mógłbyś zrobić tak:
caddy 140 pkt
treeman 285 pkt
3 x driady 288 pkt
WR + szmata 148 pkt
WR 130 pkt
w sumie: 991 pkt
Generalnie im prędzej dojdziesz TY do przeciwnika i zaszarżujesz, tym lepiej...
@ Mróva - wystrzelać HE? Nie, nie zgadzam się z tym. Poza tym, ja zawsze byłem i będę zwolennikiem CC. ^^ (czemu ja nie gram orkami? )
Waye są fajni np. na puszki z asv 2+.
Drzewo też się sprawdza, ale może nie aż tak optymistycznie jak widzi to Piotras. WL nie wypalą tych ataków tak sobie, tylko ze swoimi młotkami i ASF coś tam wbiją. Ale odzew drzewa przyznaję - będzie słodki
Drzewo też się sprawdza, ale może nie aż tak optymistycznie jak widzi to Piotras. WL nie wypalą tych ataków tak sobie, tylko ze swoimi młotkami i ASF coś tam wbiją. Ale odzew drzewa przyznaję - będzie słodki