Mortale chaos'u
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Mortale chaos'u
witam
to: http://uk.games-workshop.com/hordesofchaos/armylist/1/
jest aktualne i obowiązujące?
a jeśli nie to może LS by uchwaliła by było...
a jeśli nie to może LS by uchwaliła by było...
Wiesz, jak wychodzi nowy ab, to też raczej się mówi, że jest obowiązujący... a nie, że zależy od orgówMike pisze:Trochę się pośpieszyłeś z tym: "aktualne i obowiązujące". Wszystko zależy od organizatorów. Jeśli chodzi o towarzyskie bitwy, to umów się z przeciwnikiem jak gracie

(no dobra, jest 7 dni okresu przejściowego

jest na razieqlpin pisze:witam
zalozylem glosowanie jakis czas temu... jak sie skonczy to moze ten al bedzie niewazny w polscea jeśli nie to może LS by uchwaliła by było...

I bretka. I city garrison.Bo dotychczas chyba żadna lista armii z White Dwarfa nie była w limited
Jest jak najbardziej oficjalne - ale organizator może sobie wyznaczyć np. 4 tygodniowy okres przejściowy, a na jakims lokalu nawet ustalić, że gra się na stary kodeks - imo nie powinno być większych problemów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
1)byly-> np sacred hosty,garnizon czy tez przez wiekszosc 6ed. WENordri pisze:Bo dotychczas chyba żadna lista armii z White Dwarfa nie była w limited, więc dlaczego ta by miała nagle być.![]()
![]()
2)bo te ktore nie byly zaliczone do kanonu Ltd mialy dopiski "za zgoda przeciwnika"
to prawda,zwlaszcza ze pewnie u calej grupy osob beda braki kadrowe ktore trzeba bedzie uzupelnicorganizator może sobie wyznaczyć np. 4 tygodniowy okres przejściowy
to chyba na takiej samej zasadzie ze "gramy na RB z 5edycji"gra się na stary kodeks - imo nie powinno być większych problemów.

moze dlatego, że nie jest to pełny army book... jest to mocno skrzywdzony i ubogi army list.a jaka jest podstawa ku temu zeby byl nie wazny?
może też dlatego, że jak ktoś grał, nie przegiętym chaosem na minosach, dragon ograch, herdach + furie/screamery to nagle się okazuje, że nie ma armi

RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Pewnie jak by byl w ch$#j mocny to by ta druga czesc ludzi mowila ze nie powinno sie nim grac

Orki, oreczki, orczyce i orczątka
Dla koazdego cos milego 
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
zauważcie, że w WD nie pojawiła się armia bestii, która powinna być "zerratowana" w ten sam sposób, jest to spora niekonsekwencja GW, dlatego też nie należy ich głupot zawsze akceptować.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Niekoniecznie, bo bestie mają całkiem osobny podręcznik nie zawierający mortalów i demonów, a w erracie dopisali że odnośniki tyczące mieszania z hordami chaosu tracą ważność.
lizi i we byly
I bretka. I city garrison.
No dobra, przekonaliście mnie.1)byly-> np sacred hosty,garnizon czy tez przez wiekszosc 6ed. WE

Swoją drogą to mam nadzieję że organizatorzy będą skłonni dopuszczać starego booka, bo lista wygląda na pisaną na kolanie przed zamknięciem wydania WD.
o rany a jak taki sam bedzie podrecznik to tez nie bedzie mozna na nim grac bo kupe ludzi nie a armii?Robson pisze: moze dlatego, że nie jest to pełny army book... jest to mocno skrzywdzony i ubogi army list.
może też dlatego, że jak ktoś grał, nie przegiętym chaosem na minosach, dragon ograch, herdach + furie/screamery to nagle się okazuje, że nie ma armi
tak samo mogliby narzekac ludzie ktorzy w 5 ed grali np na 8 pump wagonach/ 4 organkach
Przeciez mozna grac na tym army liscie w WD.. nikt wam tego nie zabrania...
jesli bedzie jakis turniej to sie zapytajcie organizatora (bo to on decyduje co jest dopuszczone a co nie)...
jesli poprosicie by grac na nowym Army liscie pewnie sie zgodzi..
a w domu to grajcie jak sobie chcecie.. nawet i na piątą edycje
jesli bedzie jakis turniej to sie zapytajcie organizatora (bo to on decyduje co jest dopuszczone a co nie)...
jesli poprosicie by grac na nowym Army liscie pewnie sie zgodzi..

a w domu to grajcie jak sobie chcecie.. nawet i na piątą edycje

no chyba ktos zartuje...
bedziecie sobie wybierac?
to moze zakwestionujmy AB do demonow bo za mocny jest?
jest to oficjalny Army List do hord i sorry ale nic nie poradzisz.
nowymi w ciagu tygodnia nie mozna juz grac i tyle.
malo mnie interere ze komus to nie pasi.
ja gralem chyba prawie 2 lata na podobnym czyms i dalo sie...
qrde zapomnialem ze na koncie braciaka pisze...
Bigpasiak
bedziecie sobie wybierac?
to moze zakwestionujmy AB do demonow bo za mocny jest?
jest to oficjalny Army List do hord i sorry ale nic nie poradzisz.
nowymi w ciagu tygodnia nie mozna juz grac i tyle.
malo mnie interere ze komus to nie pasi.
ja gralem chyba prawie 2 lata na podobnym czyms i dalo sie...
qrde zapomnialem ze na koncie braciaka pisze...
Bigpasiak
"Stopień głupoty twojego postępowania, jest wprost proporcjonalny do liczby przyglądających ci się osób."