Podstawka hellsteed'a
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Podstawka hellsteed'a
W podręczniku do VC nie ma żadnej informacji o wielkości podstawki do hellsteeda.
Podręcznik główny właściwie mówi "domyśl się sam".
Różne opinie słyszałem, więc pytam tu. Jaką w końcu ma podstawkę?
Z jednej strony zasady mówią, że jest to najtmara ze skrzydłami, co sugeruje 25x50. Z drugiej strony można by sądzić, że 40x40, jako latacz.
Podręcznik główny właściwie mówi "domyśl się sam".
Różne opinie słyszałem, więc pytam tu. Jaką w końcu ma podstawkę?
Z jednej strony zasady mówią, że jest to najtmara ze skrzydłami, co sugeruje 25x50. Z drugiej strony można by sądzić, że 40x40, jako latacz.
IMHO zwykla kawaleryjska. Nie ma porownania do pegazow i innych bohaterow na maylch latajkach, bo helsteed jest wierzchowem jednowoundowym, bez zasady flying cavalry. Nie moze byc targetowany, nie moze byc osobono zabity. Ot, zwykly wierzchowiec. Tyle ze lata i nie moze sie dolaczac do oddzialow.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Taka jak Nightmare.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
a co z demonicznymi wierzchowcami?
jugger, dysk, palanquin i steed slanesha tez maja po 1 rani i sa "cavalry mount" - i tez beda sie na 25-50 gniezdzic?
jugger, dysk, palanquin i steed slanesha tez maja po 1 rani i sa "cavalry mount" - i tez beda sie na 25-50 gniezdzic?
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
tez nyslalem o dysku... sam w sumie nie wiem jaka powinien miec... albo 25x50 albo 50x50 albo 40x40 Ooszafa@poznan pisze:a co z demonicznymi wierzchowcami?
zaraz dodam do pytan na uscislenia
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
podstawka w zestawie to raz - dwa - to fajnie by było gdyby zwierzaki ze z grubsz tymi samymi zasadami miały te same - albo chociaż podobne - podstawki.
A hellstidowi generalnie najbliżej do demonicznych wierzchowców właśnie ze wskazaniem na dysk.
I rozumiem że jeden moze mieć 40tke, a drugi 50tke - niewielka róznica, ale juz między zwykła kalwaeryjska a 40/50 niekonicznie.
A hellstidowi generalnie najbliżej do demonicznych wierzchowców właśnie ze wskazaniem na dysk.
I rozumiem że jeden moze mieć 40tke, a drugi 50tke - niewielka róznica, ale juz między zwykła kalwaeryjska a 40/50 niekonicznie.
Beasts of Chaos - circa 5k
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
A co to ma do rzeczy?szafa@poznan pisze:a co z demonicznymi wierzchowcami?
Jest opisana jako nightmare i już.
Nightmare ma podstaswkę 25x50.
Litości...Fedek pisze: Osobiście uważam, że skoro to nightmare z zasadą fly, to powinien być na 25x50, ale jak już wszyscy wiedzą, równie dobrze możnaby rzucić monetą.
Mam nadzieję, że LS jak najszybciej to uściśli.
-
- Mudżahedin
Tez nie rozumiem wogole rozmowy skoro w podreczniku ze to jest nightmare tylko ze ma skrzydla tak wiec bedzie mial podstawke 25x50
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
czyli pegaz jako kon ze skrzydlami tez ma miec 25x50?Jedy Knight pisze:A co to ma do rzeczy?szafa@poznan pisze:a co z demonicznymi wierzchowcami?
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Wiesz co?Shino pisze:czyli pegaz jako kon ze skrzydlami tez ma miec 25x50?Jedy Knight pisze:A co to ma do rzeczy?szafa@poznan pisze:a co z demonicznymi wierzchowcami?
Od czasu jak przestałem być członkiem LS, to mnie takie odzywki denerwują.
Gdzie masz konia ze skrzydłami w opisie pegaza?
EOT.