HE def

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Fadix
Pseudoklimaciarz

Post autor: Fadix »

Zal mi ciebie :> Poprostu wykorzystujemy dobre strony Elfow ktora niewatpliwie jest magia...
Niewiem moze masz jakis uraz bo dostales 20:0 z takimi Elfami ale mowi sie trudno i trzeba dalej grac a nie przyczepiac sie do innych ....

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

brak roznorodnosci... to nie nasz problem a Wasz...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

Po prostu uważam to za nudne. Wszystkie HE rospiski na 1000 punktów tym forum ( z niewielkimi wyjątkami) to to samo. Czasami tylko jakaś różnica w nich występuje np. zamiast tych Dragon Pricnców 2 charioty. Ja się poprostu Wam dziwie braku takiej elastyczności. HE nie tylko można grać na PG rospiskach. Założę się że można sklecić coś przyzwoitego, a zupełnie innego. Każda rasa ma jakąć alternatywę. A na 1000 pkt widziałem tylko jedną inną rospiskę ( a dużo grałem z HE). Najbardziej klimatyczna armia w WFB, a brak żadnej alternatywnej rospiski. :?

P.S jeszcze ani razu 20:0 z takim czymś nie przegrałem.[/url]
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren

Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie :P

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

No to widze, że znależliśmy talent w takim razie zamiast krytykować daj pomysł nowemu koledze, który dopiero zaczyna przygode z HE na stworzenie fajnej rozpiski. Wiesz krytykować każdy może, a żadnej konstruktywnej rady niestety nie udzieliłeś, czyżby duch naszego parlamentu począł się udzielać na BP? ;)

Zresztą pzegladając Twoje rozpiski HE jakos nie odbiegały znacząco od standardów, oprócz tej jednej z treeman ancientem, którego wymusiała koncepcja turnieju...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Dobra komentarz. Coś konsruktywnego. Mam! Gdzie są muzycy?! Ile to razy przegrywałem combata o muzyka. Poszukaj gdzieś punktów (wywaliłbym silver wanda ale to kwestia gustu). Muzycy są prawie obowiazkowi. Jak już mówiłem jest nudne jak flaki z olejem ale za to skuteczne ( nudne ale skuteczne). Chyba bym zamienił Ring of Fury na drugiego Seera ale to też jest kwestia gustu. Ogólnie to mocne jest ale na tym forum takich rospiske jest pełno. :P

P.S Kosa ja gram WE a nie wyższymi braćmi :P ale byk :P
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

wcisłem H zamaist W, po prostu z przyzwyczajenia. A Twój komentarz całkowicie przeczy poprzednim Twoim postom. Nie koniecznie trzeba zmeniać całą ropze, ale wsytarczy np. wywalić maga, wymeinic bolce na orły, dać 20 spearelfów i juz rozpiska nabiera kolorytu
F.N.

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Unnamed1000 Pts - High Elves Army

1 Commander @ 147 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Ithilmar Barding
Pure of Heart [0]
Helm of Fortune [25]
Guardian Phoenix [25]

1 Elf Steed @ [0] Pts

1 Mage @ 135 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]

5 Silver Helms @ 136 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician

5 Silver Helms @ 122 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Musician

5 Silver Helms @ 115 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield

2 Tiranoc Chariot @ 170 Pts
4 Chariot Crew @
Spear; Normal Bow

5 Shadow Warriors @ 75 Pts
Longbow; Light Armour

2 Great Eagles @ 100 Pts

Casting Pool: 3

Dispel Pool: 3

Models in Army: 26

Total Army Cost: 1000

Taka mała alternatywa. Może nie tak skuteczne, ale wydaja mi się że przyjemne w kierowaniu. W ramach ścisłości, Kos nigdy nie powiedziałem że taka magowa rospiska jest słaba. Nudna tak, ale słaba nie :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nie o to chodzi abyś zmieniał całkwocie koncepcje gry, przecież Fadix dopiero zaczyna grać, tak wnioskuje po postach i cce popróbować magii, to dlaczego mu jej nie dasz? Zresztą tut komentujemy jego rozpe a nie wklejamy swych :P

Zresztą te Twoje HE na 1k jakoś nie robią na mnie wrażenia, same minimaxy, nie ma spearelfów, nie podoba mi się i do tego nie ma tutaj czegoś co dodaje powera rozpice, Fadix ma przynajmniej magie.
F.N.

Fadix
Pseudoklimaciarz

Post autor: Fadix »

Tak dokladnie bardzo mi sie podoba magia ;p A co do rozpiski to juz wybralem ta jedna z SM ;] pozdro i dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Przepraszam Kosa. Ja poprostu wyrażam swoją, robaczą opinię.Może masz rację. Wkońcu to Ty jesteś HE graczem nie ja (tekst nie zawiera żadnych sarkazmów ani ironicznych tekstów).

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

ej, za co Ty mnie przepraszasz? ;) Wyluzujmy już :)
F.N.

ODPOWIEDZ