Netia
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Netia
Po ponad miesiącu pustych tłumaczeń i nieporadności Tepsy w rozwiązywaniu własnych problemów technicznych, postanowiłem zrezygnować z ich usług internetowych. Niestety w Gorzowie niełatwo o dobrego dostawcę internetu. Ostatnio wpadła mi w oko Netia, jednak zupełnie nie znam tego dostawcy. I tu pytanie do was. Czy ktoś z was ma/miał do czynienia z Netią? Jeśli tak, to czy warto decydować się na ich usługi czy lepiej poszukać czegoś innego?
Ja mam Netię od roku i nie narzekam. Nie ma limitów na ściąganie jak wcześniej miałem w TP.SA, jako że w Nowym Sączu ciężko było o alternatywę TP.SA gdy weszła na rynek Netia to od razu skorzystałem z oferty. Tylko trzeba było czekać na podpięcie neta 3 tygodnie bo TP.SA robiła jakieś problemy z łączami.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
konrad_piasecki pisze:Po zakupie, podłaczeniu modemu do kompa i zainstalowaniu sterowników w ciągi 2 h mogłem korzystac z sieci.
Mi powiedzieli, że realizacja umowy może potrwać do 30 dni... Bo umowę podpisuje się na miejscu, a resztę (w tym przesłanie modemu) załatwia centrala.
Ja miałem problemy, nie zamawiajcie z internetu tylko przez telefon.
Cierpliwie czekałem miesiąc po czym po 2 dniach dzwonienia dowiedizałem się że nie mają mojego zamówienia, dobrze że byłem trzeźwy bo bym im chyba ch**i posłał . Ale zamówiłem po 3 dniach przyjechal kurier z umową teraz czekam na modem i aktywacje, trwa to podobno do 30 dni no zobaczymy jak czekam 2 tydzień.
Ale problemy mają chyba ostatnio bo brat np zakładał pół roku temu i wciągu 2 tygodni wszystko już działało
Jak dostane modem to coś jeszcze się wypowiem
Cierpliwie czekałem miesiąc po czym po 2 dniach dzwonienia dowiedizałem się że nie mają mojego zamówienia, dobrze że byłem trzeźwy bo bym im chyba ch**i posłał . Ale zamówiłem po 3 dniach przyjechal kurier z umową teraz czekam na modem i aktywacje, trwa to podobno do 30 dni no zobaczymy jak czekam 2 tydzień.
Ale problemy mają chyba ostatnio bo brat np zakładał pół roku temu i wciągu 2 tygodni wszystko już działało
Jak dostane modem to coś jeszcze się wypowiem
No u mnie jak na razie po kilku groźbach Tepsa jednak uruchomiła net. Co ciekawe, mam net w domu, a nie podpisałem jeszcze z Tepsą żadnej umowy na Neo, bo zapomnieli przysłać. Ale powrzucajcie jeszcze trochę opinii, bo możliwe, że i tak tą linię przeniosę z domu i zamówię net od kogoś innego.
Ja na Neo jakoś specjalnie nie narzekam, mam 2,5 MBita za sensowną kasę, rzadko kiedy się psuje, routera nie zawiesza no i to zmienne IP też ma swoje plusy w momencie gdy się nie planuje serwerów stawiać u siebie na kompie. Największy problem jest z tym, żeby w końcu podłączyli, ale jak podłączą to już wszystko śmiga całkiem przyjemnie.
A licky boom boom down!!!
- Paraszczak
- Falubaz
Ja mam 4 bity z UPC (kablowka). Po zadzwonieniu i zlozeniu zamowienia koles z Biura Obslugi Klienta przyjechal do mnie osobiscie z plikiem umow i modemem. Od decyzji i telefonu do uruchomienia IExplorera trwalo to 24h. Mam UPC od 2,5 roku i wylaczyli mi siec raz (na okolo 3h). Jakas awaria byla. Koszt/Obsuga/Bezawaryjnosc po prostu miazdzy cyce.
Jesli ktokolwiek moze - to polecam. Sa bezkonkurencyjni.
Jesli ktokolwiek moze - to polecam. Sa bezkonkurencyjni.
Jak będą dostępni kiedyś w NS to sobie zamówię Znowu od Kraka nie tak daleko
- Paraszczak
- Falubaz
Dodam jeszcze ze mam u nich telefon stacjonarny i kablowke.
Telefon 24/7 za darmo na stacjonarne w calej Polsce i 80 kanalow na kablu. Razem z 4 M/bitami place 138pln. Maja promo ze jak zamowisz 3 uslugi to 1 najtansza masz za free.
Mega dobry biznes, zwlaszcza jak sie ma zone, ktora regularnie gada ponad 15h miesiecznie.
Telefon 24/7 za darmo na stacjonarne w calej Polsce i 80 kanalow na kablu. Razem z 4 M/bitami place 138pln. Maja promo ze jak zamowisz 3 uslugi to 1 najtansza masz za free.
Mega dobry biznes, zwlaszcza jak sie ma zone, ktora regularnie gada ponad 15h miesiecznie.
Ja niedawno też miałem już do czynienia z UPC i byłem zachwycony ich usługami. Pamiętam jeszcze jak od momentu złożenia zamówienia, do instalacji i aktywacji usługi minął niespełna tydzień. Było to jeszcze jak mieszkałem na studiach w Szczecinie. Niestety w w woj. lubuskim (chyba jednym z dwóch w Polsce) UPC nie świadczy swoich usług... Jakby byli w Gorzowie, to bym się nawet nie obejrzał na inne oferty.
Na same usługi Neo nie narzekam, bo choć stosunkowo drogo, to w miarę solidnie to robią. Jednak samo olewackie podejście do klienta po prostu wkur%&*(@#.
Na same usługi Neo nie narzekam, bo choć stosunkowo drogo, to w miarę solidnie to robią. Jednak samo olewackie podejście do klienta po prostu wkur%&*(@#.
Też mam już kupe czasu Netie. Zero narzekania, net chodzi idealnie, brak lagów w grach i zmiennie IP.
Ja właśnie sobie zamówiłem radiówkę Netii bo mieszkam na takim zadupiu, że nikt inny nie chciał mi podłączyć neta. A co do Neo to mogę powiedzieć, że jak swego czasu pracowałem w telekomunie to tak 2/3 reklamacji było właśnie na Neo i prędzej uświerknę niż w coś w TPsie zamówię.