Krasnoludzki sztandarowy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Rapta
Kretozord

Krasnoludzki sztandarowy

Post autor: Rapta »

Ach... juz zapomnialem jakie krasnoludy sa zajebiste. Ten model szczegolnie - jedna z najlepszych krasnoludzkich rzezb wszechczasow IMO (wlasciwie wiekszosc moich ulubionych modeli pochodzi z 6ed nie wiedziec czemu ;))

Docencie te gigantyczne zdjecia 8)
Glosowac TU.
Ogladac tutaj:

Obrazek

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

Nieźle pomalowane ;] najbardziej podaoba mi sie jego skóra.
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Piękna skórka i nosek podczerwieniały, reszta też nieźle ale skóra jest najlepsza :D

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

twarz i oczy są mistrzowskie

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

nooo... nareszcie jakiegoś brodacza zrobiłeś... świetna robota... wspaniała twarz, porządne metaliki... jakby jeszcze brode poprawic byłby już super :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Świetny :)
Jakimi kolorami dokładnie malowałeś brodę?
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Rapta
Kretozord

Z broda to nie byla latwa przeprawa. Jednak bialy nie jest latwym kolorem do manipulowania na wlosach.
Na bialym podkladzie zrobilem dwa lekkie washe z jasnej szarosci i potem zaczalem poprawiac uzywajac codex grey, bialego i dodajac czerni dla glebszych cieni. Teraz sobie mysle, ze moglem uzyc jeszcze troche shadow grey albo space wolfs grey dla nadania kolorytu, ale to przy nastepnej okazji juz.

Teraz mam ochote pomalowac slayera, tylko czasu brakuje, bo wampiry aktualnie mecze.

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

super twarz :shock: ogółem jest bardzo ładny
z tyłu na sztandarze jest jakaś zielona kreska, nie wiem, może to trawka albo coś mam z oczami :D

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Kurde Rap, ciężko coś powiedzieć. Miszcz jak zwykle.

Jak hajlajtujesz złoto? Rozjaśniasz mithrilem?
Obrazek

Rapta
Kretozord

@Fedek: Tak uzywam mithrilu mieszajac go z brazen brass (tutaj jako kolor podkladowy). Tym razem uzylem tez troche P3 solid gold. Mozna powiedziec, ze glazeowalem, bo ma super slaby pigment. Nalozylem solid gold po highlightach i jeszcze raz je poprawilem. Tylko na krasnoludzie - sztandar juz sobie darowalem.
Pzry okazji powiem jak cieniuje, moze sie komus przyda. Uzywam lekkich washy z dark flesha i dodawanym sukcesywnie black inkiem. Okolo 4-6 na oba kolory metalikow. Dziala swietnie, bo dodatkowo matowi powierzchnie (nie wiem do konca czy to jest zasluga dark flesha czy supers starego inka ;) ). Jesli mimo wszystko cos sie swieci w zaglebieniach robie bardzo delikatny wash woda ze sladowa iloscia scorched brown.

@Beldrin: Widze, ze nic nie umknie uzytkownikom BP :D Masz racje to static grass sie przyplatal niespodziewanie.

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

To ja jeszcze spytam: jak malowałeś skórę??

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

No własnie. Powiem Ci szczerze ze tak jak ogółem praca jest na dobrym poziomie, tak twarz jest genialna. Zjawiskowa można powiedzieć :wink:

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Raptaparat pisze:@Fedek: Tak uzywam mithrilu mieszajac go z brazen brass (tutaj jako kolor podkladowy). Tym razem uzylem tez troche P3 solid gold. Mozna powiedziec, ze glazeowalem, bo ma super slaby pigment. Nalozylem solid gold po highlightach i jeszcze raz je poprawilem. Tylko na krasnoludzie - sztandar juz sobie darowalem.
Pzry okazji powiem jak cieniuje, moze sie komus przyda. Uzywam lekkich washy z dark flesha i dodawanym sukcesywnie black inkiem. Okolo 4-6 na oba kolory metalikow. Dziala swietnie, bo dodatkowo matowi powierzchnie (nie wiem do konca czy to jest zasluga dark flesha czy supers starego inka ;) ). Jesli mimo wszystko cos sie swieci w zaglebieniach robie bardzo delikatny wash woda ze sladowa iloscia scorched brown.
Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Mi też skóra się podoba i zaczerwieniony nos :P

Rapta
Kretozord

@Fedek: Niech mi lepiej w pieniadzu wynagrodzi ;)

@loler: Jesli chodzi o kolory to sntandard: dark flesh, dwarf flesh, elf flesh, troche bialego no i red gore zeby przyczerwienic nos. W sprawach technicznych w gre wchodzilo oczywiscie glaze'owanie i tzw. juice'owanie. Wszystko wlasciwie opiera sie na odpowiednim rozlozeniem cieni i rozjasnien. Tego jednak nie da sie wytlumaczyc i 3ba polegac na wlasnej obserwacji.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

błyszczyk na klejnoty by się przydał i poza tym ciężko się doc zegoś przyczepić:) myślałem na początku o tym że bardziej nasycone klejnoty byłyby lepsze ale z drugiej storny odwracałyby uwagę od twarzy.
świetna robota i kolorystyka;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Petarda jest. Do mnie jak do reszty najbardziej przemawia twarz i...... broda - naprawde jest fajnie wycieniowana. Metaliki na wysokim poziomie - najbardziej podobaja mi sie na odwrocie sztandaru - mistrzowstwo. Lekko za 150$ powinien zejsc...

Awatar użytkownika
zether
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zether »

Szczęka mi wypadła i poturlała się gdzieś po podłodze. :shock: Niesamowite. Niech się 'Eavy Metal z ich mazidłami schowa. Rapt, ile lat malujesz? Pytam, bo ciekaw jestem ile trzeba ćwiczyć żeby osiągnąć taki poziom.

Rapta
Kretozord

Jakies 5 lat z hakiem ;)

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

ZAJEBISTY!!!!!!!! aż mnie natchnąłeś żebym przemalował mojego :) którego malowałem jak jeszcze nie umiałem malować :P

ODPOWIEDZ