Jaką podstawke powinien miec Great Eagle?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Jaką podstawke powinien miec Great Eagle?
Sprawa ma sie tak, że w nowym booku orzel przeszedl do innej sekcji (do monsterow, i nie jest juz razem z ogrami minotaurami itd.) w zwiazku z czym nie wiem czy powinien miec podstawke 40/40 czy juz 50/50 w zwiazku z byciem monsterem.... poruszylem to ma MB i powiedziano mi ze na 40- stce, ale teraz slysze jakies watpliwosci..... wiec jak??
Z gory dzieki za odpowiedz.
Z gory dzieki za odpowiedz.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=483
=>
http://uk.games-workshop.com/warhammer/ ... -chart.pdf
=>
Great Eagle 40 x 40
Czy można zamknąc?
=>
http://uk.games-workshop.com/warhammer/ ... -chart.pdf
=>
Great Eagle 40 x 40
Czy można zamknąc?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Jacku ten Bas-Chart jest tak stary i nieprawdziwy jak choćby legenda o tym, że wśród elfów występuje podział na samce i samice. Ot na ten przykład jest w nim napisane, że smoczek szlachetnych elfów jest na podstawce 50x50. Także z tym pdf-em to GW może się ... (link)
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Ten zestaw jest oficjalny.krecik_77 pisze:Jacku ten Bas-Chart jest tak stary i nieprawdziwy jak choćby legenda o tym, że wśród elfów występuje podział na samce i samice. Ot na ten przykład jest w nim napisane, że smoczek szlachetnych elfów jest na podstawce 50x50. Także z tym pdf-em to GW może się ... (link)
Poza Polskim uściśleniem sędziowskim pozwalającym na stosowanie większych podstawek pod Giganta i Nowego Smoka HE nie ma i długo nie będzie żadnej wypowiedzi oficjalnej GW w tej kwestii.
Więc wymyślanie koncepcji typu – w pudełku mam okrągłą, czy 50x50 podstawkę pod orła, czy LS może uściślić na jakich podstawkach są orły, jest zajęciem dla Hobbistów. Takich samych co lubują się we wciskaniu Nowych Smoków czy Gigantów na stare podstawki, bo „Rulz are rulz”.
Orzeł na jakiej jest podstawce – każdy na tym PDF widzi. 40x40.
A że każdy widzi to inaczej…
To już taka uroda życia, a nie Kwestia Zasad.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Człowieku...DawiZharr pisze:To ja sie dolacze do tematu, zeby nie zakladac nowego: na jakiej podstawce powinien byc Great Taurus do ChD? na 50x50? czy mozna go wsadzic na większą(taka jak pod HE dragona lub gianta)?
KIlknij na link w tym temacie.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Piwo dla Pana.MUKER pisze:No tak w końcu to jest stary pdf i nie uwzględnia Chaos Dwarfów, które wyszły w tym tygodniu
no dobra... ale mi nie chodzi o to czy on uwzglednia czy nie... tylko o to czy wszystkie large targety moga byc na wiekszych podstawkach czy tylko HE smok i giant...
ten pdf jest na 6ed a dopiero w 7ed sie pojawily wieksze podstawki pod large targetami... wiec chyba wmiare uzasadnione jest to ze nie chce sie sugerowac pdfem sprzed 5 lat...
ten pdf jest na 6ed a dopiero w 7ed sie pojawily wieksze podstawki pod large targetami... wiec chyba wmiare uzasadnione jest to ze nie chce sie sugerowac pdfem sprzed 5 lat...
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Smok HE i nowy Gigant to wyjątki, które MOŻNA stawiać na większe podstawki.