Moje małe Nuln

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Moje małe Nuln

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Taką o to zbrodnie popełniłem ostatnimi czasy. Miało iść na Ebay, ale decydenci stwierdzili, że za słabo są pomalowane. Jako, że sporo czasu zajęło mi samo zebranie tych modeli, to raczej zostawię je sobie, chyba że pojawi się okazja korzystnego sprzedania. W zasadzie nic już nie będę poprawiał, tylko zrobię tarczę Kapitanowi, co by WYSYWIG był. W trakcie jest pisanie opowiadania (a raczej ostatnie poprawki) - jak skończę to pozwolę sobie wrzucić w tym topicku :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 cze 2008, o 11:38 przez Bruenor Battlehammer, łącznie zmieniany 1 raz.
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

malowanie ok ale nie powala ale te podstawki!

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

aż takie złe są podstawki? Bo sporo serca w nie włożyłem...

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Podstawki i traye są najlepsze i ciągną wszystko w górę.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Ogólnie taki średni TT. Koniki wyszły imo najlepiej.
I jeszcze jedno: czy w jednym z łuków nie zerwała się cięciwa?? :wink:

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

chodzi o 3 od lewej na dole? też to zauważyłem...
mi sie barrdzo podoba diorama do działa.. a podstawki są proste ale dokładne i ładne :D

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Powinienes jeszcze zrobic fote ogolu - wtedy armie najlepiej sie prezentuja.
Wszystko wyglada bardzo symptycznie, a przede wszystkim spojnie. Jedynie oczy do poprawy ;)

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

qlpin pisze:malowanie ok ale nie powala ale te podstawki!
właśnie chodziło mi o to że podstawki są b. dobre

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Polecam przecinki i kropki :wink: A co do armii to bardzo fajna. Najlepsze są podstawki pod maszyny i koniki (szczególnie ten drugi od prawej).

Awatar użytkownika
Kol0
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kol0 »

Bardzo fajnie. Nie podobają mi się tylko niepomalowane kamienie na podstawkach oraz malowanie armaty. Metaliki wyszły nieciekawie. Poza tym ładnie ;)

Awatar użytkownika
Etyś
Wałkarz

Post autor: Etyś »

bardzo fajne , koniki po prostu super a podstawki to już w ogóle...

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Strasznie duze te podstawki pod działa.

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

Bardzo fajnie tylko niepodobają mi się metaliki i niepomalowane kamyki na podstawkach ;]
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

A ja bym zaryzykował i wystawił na eBay :-k Poważnie. Figurki mają większe wzięcie (choć i tak nie zawsze), jeśli są świetnie pomalowane, ale to wcale nie znaczy, że takie malowanie nie znajdzie nabywcy. Może być co najwyżej mniejszy zysk z tego ;)

Figurki są przede wszystkim starannie pomalowane i prezentują się naprawdę bardzo ładnie. Nie wiem, do czego mógłbym się przyczepić w takim "zwykłym" malowaniu... Na pewno proponowałbym dopracować twarze, szczególnie oczy, no i piórka na hełmach - są po prostu brzydko popaćkane :) Można było je trochę lepiej potraktować, a malować umiesz, o czym świadczy chociażby skóra koni. Ten element zdecydowanie wyróżnia się z całości i rzuca się w oczy. Drugim elementem są oczywiście podstawki, również bardzo udane.

Niemalowane kamienie może i wyglądają trochę inaczej, niż te, do których się przyzwyczailiśmy wszyscy, ale nie uważam, żeby to miało aż tak duży wpływ na ogólny wygląd... Jeślibym miał się tutaj doczepić, to proponowałbym pomalować je np. Scorched Brown, a potem zrobić zrobić drybrush z jaśniejszych brązów. Wyszłoby pewnie podobnie, ale wtedy to by było pomalowane :D Ale szczerze powiem, że kamieni - jak dla mnie - jest za dużo :) I w dodatku są dość schematycznie powtykane :) Ale i tak ładnie to wygląda :)

Można by jeszcze poprawić skrzynie obok działa, choćby washem, by te krechy jakoś przykryć/stłumić, a jak nie, to dopracować kilkoma pociągnięciami :) Co tam jeszcze... Aha, przy każdej figurce, która ma gołą, widoczną dłoń, proponowałbym domalować cienie między palcami - wystarczy do tego cienki pędzelek i wash z brązu, a szybko wydobędzie się te detale i zwiększy kontrast :)

I to chyba tyle - nie jest źle, zaryzykować z eBayem można, popyt jest na różne figurki, nie tylko na te wycackane, które i tak często... nie schodzą ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

@ Sławol:
Ja bardzo chętnie bym je wystawił na Ebay, ale po pierwsze nie mam paypala, ani konta z wieloma komentarzami, a po drugie nie mam dobrego aparatu ani umiejętności w robieniu zdjęć, o obróbce nie będę wspominał, bo kompletnie się na tym nie znam.

Ale wielkie dzięki za słowa krytyki. Nad skrzynką napewno popracuje, bo dziś się jej przyglądałem i jak dla mnie wygląda koszmarnie, wiec co najmniej wash ją czeka :wink: Może to głupio zabrzmi, ale ja właśnie uważam, ze to są pierwsze twarze jakie mi wyszły. Ale to tylko pokazuje ile mi brak do kategorii "dobry malarz". Co do kamieni, to raczej je zostawie tak jak są. Na każdej podstawce jest conajmniej jeden plus traye, plus te pod działami - masakrycznie dużo roboty by było, a efekt byłby wątpliwy. Kamieni może wydawać się dużo, bo chciałem, żeby na każdej podstawce była "coś ekstra" poza trawką.

PS. Moze znasz kogoś kto pomógłby mi sprzedać te figurki i szepnąłbyś mu drobne słówko o mnie? :wink:

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Te fotki wcale nie są złe, na eBayu widziałem o klasę gorsze...
Bruenor Battlehammer pisze:Może to głupio zabrzmi, ale ja właśnie uważam, ze to są pierwsze twarze jakie mi wyszły.
Głupio jest się bronić takimi tekstami w stylu "może to głupio zabrzmi..." :D W ogóle tego nie rozumiem ;) Powinieneś się raczej sam podbudowywać i cieszyć z kolejnych etapów :) Wcale nie brzmi głupio - skoro jesteś zadowolony - chwała Ci! Ciesz się i maluj dalej, ot i cała filozofia :D

A że można jeszcze lepiej, to...
Bruenor Battlehammer pisze:Ale to tylko pokazuje ile mi brak do kategorii "dobry malarz".
... trzeba ćwiczyć :D Ja też zaczynałem i dalej ciągnę do przodu, byle nie stać w miejscu!

Poza tym "You have got PM" ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
SMOK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SMOK »

Widziałem na Ebayu znacznie gorzej pomalowane armie, które schodziły za koszmarne pieniądze. Bo były pomalowane i w jednej stylistyce.

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Oczywiście masz racje, jednak nie każdemu "pośrednikowi" musi sie z tego powodu opłacać wystawić taką armie. Wg. mnie to kwestia tylko tego kto miałby te figsy ze swojego konta wystawić. Bruenor w żadnym wypadku nie powinien się zniechęcać, gdyż taka armia ma duże szanse na sprzedanie się.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Hmmm a czy przypadkiem Nuln nie ma barw czarno - złotych?? (czarne mundury z zółtymi dodatkami)??

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Nijlor pisze:Hmmm a czy przypadkiem Nuln nie ma barw czarno - złotych?? (czarne mundury z zółtymi dodatkami)??
Nuln Gunnery School:
Obrazek
Nuln Border Reg.:
Obrazek

ODPOWIEDZ